GENÇLİK VE SPOR BAKANI ÇAĞATAY KILIÇ, AK PARTİ SAMSUN İL KONGRESİNDE KONUŞTU

01 Şubat 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye'de istikrarın sürmesini ve kardeş kavgasının bitmesini istemeyenler var. Biz buna izin vermeyeceğiz, bu duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Millete hizmet etmeye devam edeceğiz. Kasetlerle değil duruşumuzla ortada olacağız'' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'ndaki AK Parti Samsun 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Kongrede konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye her geçen gün büyüyen ve dünya ölçeğinde güçlenen bir ülke. Bu  yürüdüğümüz yolda istikrar dedik, birliktelik dedik, beraberlik dedik. Türkiye'de 30 yılı aşkın bir süredir kardeşe kardeşi kırdırıyorlar. 'Biz bu işi çözeceğiz' dedik" ifadelerini kullandı.
Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
“Kardeşin kardeşe silah çekmediği bir Türkiye istiyoruz. ‘Araya fitnenin, ayrımcılığın girdiği bir Türkiye istemiyoruz' dedik. Bundan 15 sene öncesinde hayal dahi edilemeyenleri gerçekleştirdik. Çözüm süreci denilen bu yolda kararlı adımlarla yürüyoruz. Ama Türkiye Cumhuriyetinin en mahrem görüşmelerini, en mahrem toplantılarını dinleyerek, casusluk yaparak başka ülkelere servis edenler, paralel yapı olarak adlandırdığımız bu ihaneti yapanlar neden böyle bir şey yaptılar Çünkü,Türkiye'de istikrarın sürmesini ve kardeş kavgasının bitmesini istemeyenler var. Biz buna izin vermeyeceğiz. Biz bu duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Millete hizmet etmeye devam edeceğiz. Kasetlerle değil duruşumuzla ortada olacağız. Bu yolda yürürken farklı şekillerde bizleri engellemeye çalışanlara yine en güzel cevabı yine millet verdi. Biz yolumuza devam ediyoruz.”