BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ'TAN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE MÜJDE!

01 Mayıs 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, amatör spor kulüplerinin vergi oranlarının düşürülmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun'da Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen programa katılan Bakan Çağatay Kılıç,  "Maliye Bakanlığı ile beraber Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, amatör spor kulüplerimizin yaptıkları harcamalarla ilgili daha rahat hareket edebilmeleri ve vergi oranlarının düşürülmesiyle ilgili çok ciddi çalışma yapacağız" dedi. 
Amatör spor kulüpleri için de birtakım çalışmaları olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Yakın zamanda Maliye Bakanımızla bir görüşmemiz oldu. Bunu da Samsun'dan duyurmuş olalım. Önümüzdeki dönem içerisinde amatör spor çalışmalarıyla ilgili olarak, harcanan tabi bir maddi kaynak var kulüpler tarafından. Bunun vergisi noktasındaki, düşürülmesiyle ilgili olarak bir çalışma konusunda Maliye Bakanımızla mutabık kaldık. İnanıyorum ki Türk sporunun desteklenmesi anlamında, maddi kaynak bulması anlamında çok daha farklı bir noktaya gelebiliriz" diye konuştu. 
"Samsun'da geçen yıl spor kulüplerine yapılan maddi katkı, bir milyon liranın üzerinde"
Türkiye'de 5 milyon 700 bin lisanslı sporcu, 13 bin 452 spor kulübü olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç,  "2014 yılında bu spor kulüplerine önemli malzeme yardımı yapıldı.  Samsun'da geçen yıl spor kulüplerine yapılan maddi katkının bir milyon liranın üzerinde olduğunu belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı. 
Yoğun bir tesisleşme çalışması içinde olduklarını belirten Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti.
"Ciddi anlamda spor salonu, havuz, açık spor alanları yapıyoruz. Özellikle son dönemde Türkiye'nin dört bir yanında mahalle tipi tabir edilen, futbol, halı saha ve aynı zamanda sadece tek parça olmayan basket sahası yapım çalışmalarını başlattık. Amacımız,  gençlerin ve çocukların gönül rahatlığıyla spor yapabilecekleri alanları oluşturmak."
"İlk uluslararası hedefimiz, önümüzde en büyük hedefimiz 2016 Rio Olimpiyatları" diyen Bakan Çağatay Kılıç, "Ondan sonra da 2020 Tokyo Olimpiyatları var. Tabii belli çalışmalar içerisinde kota almaları başladı, kota müsabakaları var. Puan müsabakaları… 2016 için söylüyorum. Bunları yakından takip ediyoruz" açıklamasında bulundu. 
Şimdiden 2020 için yaptıkları bazı çalışmalar olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi: 
"Bunlara şimdiden başladığımız için ümit ediyoruz ki 2020'de çok farklı noktada olacağız. Tabi bununla beraber, üzülerek belirtmek istiyorum ki yakın zaman geçmişte biliyorsunuz, sporumuz çok ciddi bir sorunla yüzleşti. O da doping sorunuydu. Fakat biz bu sıkıntıyı doğrudan üzerimize alarak çözümü için her türlü imkanı seferber ettik."  
Bakan Çağatay Kılıç buradaki programının ardından Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ne giderek esnaf ziyaretlerinde bulundu ve buradaki vatandaşlarla sohbet etti.Esnaf ziyaretinde Bakan Kılıç’a, eşi Eda Kılıç da eşlik etti.