BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, ALAÇAM HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ'NE KATILDI

06 Mayıs 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’un Alaçam ilçesinde düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri'ne katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı’nın katkılarıyla Alaçam Belediyesi tarafından  düzenlenen  Hıdırellez Şenlikleri kapsamında, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen vatandaşlar Geyikkoşan Mesire Yeri’nde buluştu. 
Bakan Çağatay Kılıç, gençlerin heyecanına ortak oldu
Bakan Çağatay Kılıç, ziyaretleri kapmasında Bafra Belediyesi ve  Bafra Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Hıdırellez Şenlikler'inde gençlerle bir araya geldi. Gençlerin coşkusuna ortak olan  Bakan Çağatay Kılıç, gençlik merkezi bahçesinde düzenlenen etkinlikleri , ilgiyle takip etti. 
623. Alaçam Geyikkoşan güreşlerinde başpehlivanlığı kazanan  Şaban Yılmaz’a kupasını Bakan Çağatay Kılıç verdi
Alaçam'da Hıdırellez Şenlikleri  kapsamında düzenlenen 623. Alaçam Geyikkoşan güreşleri ise nefesleri kesti. Güreşlerde 1 ton zeytinyağı tüketildi.  623. Alaçam Geyikkoşan güreşleri başpehlivanlık mücadelesinde Ünal Karaman ile Saban Yılmaz’ın güreşi izleyicilere heyecan dolu dakikalar yarattı. 
1.5 saat süren final güreşinde rakibini yenen Şaban Yılmaz, başpehlivanlığı kazandı. Şaban Yılmaz’a kupasını  Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç  verdi. 
Bakan Çağatay Kılıç Samsun’daki temasları çerçevesinde Hayrat Vakfı’nın düzenlediği Osmanlı Türkçesi Kurslarını tamamlayan katılımcıların sertifikalarını takdim etti.