CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SAMSUN’DA

18 Mayıs 2015

Samsun ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Samsun her zaman Recep Tayyip Erdoğan için farklı bir sevgi seli ortaya koyuyor. Her zaman olduğu gibi Samsun halkı meydanda konuştu ve sesini tüm Türkiye’ye duyurdu” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, toplu açılışlara katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Samsun Çarşamba Havalimanı’nda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç karşıladı.
Havalimanı’ndan Cumhurbaşkanlığı otobüsü ile kente hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekkeköy ilçesi Selyeri mevkiinde vatandaşların sevgi gösterisinde bulunması üzerine otobüsü durdurarak vatandaşlarla sohbet etti. Çocuklara satranç takımı dağıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yol boyunca sevgi gösterileriyle karşılaştı.
“Samsun her zaman, her şartta yanınızdadır”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra toplu açılış töreninin düzenleneceği Cumhuriyet Meydanı’na geldi.
Tören öncesinde bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi hayatında Samsun’un çok önemli bir yeri bulunduğunu belirterek, “Samsun her zaman Recep Tayyip Erdoğan için farklı bir sevgi seli ortaya koyuyor” dedi. Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Samsun her zaman, her şartta sizin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milli iradesinin en üst temsil makamı olan zatı devletlerinin yanındadır. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bugün buraya gelirken yollardaki kalabalık… Ya Rabbim ne kadar büyük bir kalabalık.. Bir meydan kadar, hatta daha fazlası sokaklardaydı. Samsun her zaman Recep Tayyip Erdoğan için farklı bir sevgi seli ortaya koyuyor. Sayın Cumhurbaşkanım, burada yapılmış olan çalışmalarla ilgili, açılacak ve hizmete sunulacak olan eserlerle ilgili konuşabiliriz. Ancak her zaman olduğu gibi Samsun halkı meydanda konuştu ve sesini tüm Türkiye’ye duyurdu.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuşmasında, Samsun’un ilçeleri, mahalleleri ve köylerindeki tüm vatandaşlara selamlarını ileterek, 10 Ağustos 2014 tarihindeki cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 66’lık oy oranıyla şahsına verilen destek için şükranlarını sundu.
Samsunluların itimadına, güvenine, teveccühüne layık olacağını ve “insanların en hayırlısı, insanlara hizmet edendir” anlayışıyla çalışacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’a toplam yatırım bedeli 471 trilyon olan 42 ayrı eserin resmi açılışını yapmak için geldiğini anımsatarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 33 trilyon liralık yatırım bedeli olan 15 ayrı eğitim tesisinin, Gençlik ve Spor Bakanlığının yapımını tamamladığı öğrenci yurtları, spor tesisleri, gençlik merkezleri ile Sağlık Bakanlığının yaptırdığı hastanelerin, 19 Mayıs Üniversitesinin tesislerinin, TOKİ konutlarının, Orman ve Su İşleri Bakanlığının 18 taşkın koruma projesinin, Seyit Kubbeddin Türbesi’nin restorasyon işinin ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarının resmi açılışını yapacaklarını anlattı. Açılışı yapılan eser, hizmet ve yatırımların Samsun’a ve Samsunlulara hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımlarda emeği geçen kurum, kuruluş ve kişilere de teşekkür etti.
“Samsun Karadeniz’in taç yıldızı”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsunluların hizmetin kıymetini iyi bildiğini, başbakanlığı döneminde, 12 yılda, Samsun’a 14 katrilyon 300 trilyon lira değerinde yatırım gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Bizde -cek, -cak yok. Biz buyuz, bunlar yapılanlar. Bak –cek, -cak yok. Biz, tarihinde Samsun’un görmediği hizmetleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’a da getirdik. Samsun, farklı bir yer. Samsun, adeta Karadeniz’in bir taç yıldızı. 19 Mayıs, yarın, buradan istiklal ve istikbalimizin mücadelesi başladı, öyleyse atacağımız adımlar önem arz ediyor” diye konuştu.
Erdoğan 19 Mayıs’ta gençlerle buluşacak
Toplu açılış törenini anlamlı bir gün olan 19 Mayıs’ın bir gün öncesinde yapmak istediklerini ve bugün Samsun’a geldiklerini, yarın da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gençleri ağırlayacağını, gençlerle hasbıhal ederek, geleceğin Türkiyesi’ne yönelik adımları beraber atacakları belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “19 Mayıs Üniversitemizi 20 ayrı eğitim kurumu, 7 bin kişilik öğrenci yurtlarıyla daha da güçlendirdik” dedi.
Samsun’a 34 bin kişilik stad
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’a 107 trilyonluk yatırımla 34 bin seyirci kapasiteli stadyum kazandırdıklarını hatırlatırken, “İnşallah önümüzdeki sezondan itibaren Samsunsporumuz maçlarını bu stadında oynamaya başlayacak” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle dedi:
“Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının 96 yıl dönümü. Bizde 10 Ağustos seçimleri için ilk mitingimizi nerede yapmıştık? Samsun’da yapmıştık, buradan yola çıkmıştık. Hamdolsun ülkemiz için, milletimiz için, demokrasimiz için, geleceğimiz için çıktığımız bu yolda yüzde 52’lik oy oranıyla Türkiye’nin doğrudan milletin oylarıyla seçilen ilk cumhurbaşkanı olma şerefini bu kardeşinize verdiniz. Türkiye’nin önemli bir yol ayrımında yine sizlerle birlikteyiz. Önümüzdeki seçimlerde sadece yeni bir meclis, yeni bir hükümet belirlenmeyecek. Onlarla birlikte Türkiye’nin gelecekteki istikameti belirlenecek. Yeni Türkiye yolunda mı yürüyeceğiz, yoksa eski Türkiye yolunda mı kalacağız? 7 Haziran’da işte hep birlikte buna karar vereceğiz.”
-Erdoğan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti
Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış töreninin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanlığına geçti.
Kendisini bekleyen vatandaşların "Reis balkona" tezahüratları üzerine belediye binasının balkonundan halkı selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa bir konuşma da yaptı.
Gençlere, kendisine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eden Erdoğan, "Ya Rab bizleri bayraksız bırakma, camilerimizi ezansız, cemaatsiz bırakma. Birliğimizi daim eyle. İnşallah bu azimle, gayretle, birlik ve beraberlik içinde yarınlara yürüyelim. Ben sizin gözlerinizde bunu görüyorum. Çünkü siz istikbalin ve istiklalin mücadelesini veren bir ecdadın torunlarısınız" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 7 Haziran'da Samsun'dan müjdeleri bekliyoruz" diyerek vatandaşlara balkondan çiçek attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Samsun Valisi İbrahim Şahin eşlik etti.
BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUNLULARA TEŞEKKÜR ETTİ
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun ziyaretinin ardından Sumsun halkı için teşekkür metni yayımladı. Bakan Çağatay Kılıç'ın teşekkür metni şöyle:
"Adalet ve Kalkınma Partimizin Kurucu Genel Başkanı, Türkiye Cumhuriyetinin 12. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Samsun'umuza teşrif etmişlerdir.
Samsun’umuza yapılan yatırımların toplu açılışını yapmak üzere, Hemşerilerimizle buluşan Sayın Cumhurbaşkanımız burada olmaktan duyduğu mutluluğu milletiyle paylaştı.
Cumhuriyet Meydanına sığmayan bir kalabalıkla ve ay yıldızlı bayrağımızla Cumhurbaşkanımızı karşılayan tüm Samsunlu hemşehrilerime en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum.
Milli mücadelenin meşalesinin yakıldığı şehrimiz, Ak Partimize 3 genel, 3 yerel seçim, 2 referamdumda ve Kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde eşsiz destek vermiştir.
Köklü medeniyet ve kültürünün mirasını taşıyan Samsun'lu Hemşerilerimin milli iradeyi her daim ayakta tutacağına inancımız tamdır.
Rabbim birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılsın."