GENÇLİK VE SPOR BAKANI ÇAĞATAY KILIÇ MUHALEFETİN SEÇİM KAMPANYASINI ELEŞTİRDİ

29 Mayıs 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ‘ Haziran’da sandıktan çıkacak milli iradeye uyacaklarını belirterek," Biz musluklardan kan akan billboardlarla seçim kampanyası yapmıyoruz. Biz kimseyi tehdit etmiyoruz. Biz ne diyoruz? Sandıktan çıkacak olan milli irade, başımızın üstünde yeri vardır. Sandıktan ne çıkıyorsa biz ona uyarız" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, memleketi Samsun’da seçim gezilerine devam ediyor. Önce Ayvacık ilçesinde bir restoranda muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve Orta Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Bakan Çağatay Kılıç, yeşilin her tonunu barındıran Ayvacık'ın güzelliğinin korunması gerektiğini söyledi.
7 Haziran’da yapılacak  genel seçimle ilgili değerlendirme yapan Bakan Çağatay Kılıç, vatandaşın, AK Parti'nin karşısında birleşenleri çok iyi gördüğünü  ifade ederek, "Biz musluklardan kan akan billboardlarla seçim kampanyası yapmıyoruz. Biz kimseyi tehdit etmiyoruz. Biz ne diyoruz? Sandıktan çıkacak olan milli irade, başımızın üstünde yeri vardır. Sandıktan ne çıkıyorsa biz ona uyarız" diye konuştu.
Bugüne kadar her türlü vesayet ortamında hemen "Eyvallah" deyip kenara çekilenlerin, bir anda Meclis'te demokrasi havarisi kesildiklerini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasına  şöyle devam etti:
"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Başkanlık Divanı'nın arkasında Gazi Mustafa Kemal'in bir sözü vardır, 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir'. Sizin egemenliğinizin timsali olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne müdahaleler yapıldığında neredeydi bunlar? Hiçbiri ortada yoktu"
Konuşmasının ardından Ayvacık Belediyesi'ni ziyaret eden Kılıç, Terice Mahallesi Merkez Camisi’nde cuma namazı kılarak mahalle sakinleriyle sohbet etti.
HAYATINI KAYBEDEN DOKTORUN YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Bakan Çağatay Kılıç, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun'un yakınlarına ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diledi. 
 Hastaneye gelen Bakan Çağatay Kılıç,  Vali İbrahim Şahin ve diğer yetkililerden bilgi aldıktan sonra Furtun'un ailesine başsağlığı dilelerinde bulundu.
"BU ÜLKEDE MANŞETİ MİLLET ATAR"
Bakan Çağatay Kılıç, partisinin Terme İlçe Başkanlığınca bir tesiste düzenlenen programda, AK Parti Gençlik Kolları tarafından hazırlanan "Eski Türkiye" isimli gazetedeki manşetleri hatırlattı. Bakan Çağatay Kılıç, "Manşetle hükümet indiriyorlardı, başbakanlara talimat veriyorlardı. Geçti kardeşim o Türkiye. Bu ülkede manşeti millet atar" ifadesini kullandı.
Bakan Çağatay Kılıç, Britanya'daki seçimleri kaybeden 3 siyasi parti başkanının istifa ettiğini kaydederek, şunları söyledi:
"Britanya'da yakın zamanda seçim oldu. Muhafazakar parti, birinci çıktı. David Cameron, başbakanlığa devam ediyor. Muhalefet partileri ne yaptı? Bir saat içinde üçü de istifa etti. Ben de buradan soruyorum Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli ve Sayın Demirtaş, sizin hedefiniz nedir? Sayın Ahmet Davutoğlu Başbakanımız ne dedi? 'Seçimden birinci parti çıkmazsak, genel başkanlık koltuğumu başkasına devrederim, kendimi başarısız addederim.'
Seçimden birinci parti çıkamazsanız, siz de koltuğunuzu bırakın. Buradan CHP'li ve MHP'li kardeşlerimize de sesleniyorum. Yönetimlerinizden hesap sorun. 'Neden bu işi yapamıyorsunuz' diye ama yapamazsınız, koltuk var."