BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN'DA MİTİNGLERE DEVAM EDİYOR

02 Haziran 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, seçim bölgesi memleketi Samsun'da seçim çalışmalarına devam ediyor. Bakan Akif Çağatay kılıç, Vezirköprü ilçesinden sonra Havza ilçesinde düzenlenen mitingde de vatandaşlara hitap etti.

 Bakan Çağatay Kılıç'ın konuşmasında eleştirilerinin hedefinde muhalefet partileri vardı. Muhalefet parti liderlerinin vaat olarak söylediği şeylerin aslında şuan olan şeyler olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç,şöyle konuştu:

“Şimdi ben görev olarak Türkiye Cumhuriyet’inin Gençlik ve Spor Bakanıyım. Kredi Yurtlar Kurumu bana bağlı. Hafta sonu Eskişehir’de Sayın Kılıçdaroğlu miting yaptı. Oradaki konuşmasında diyor ki, ‘Göreve gelir isek kredi alan öğrencilerimizin geri ödemelerini onlar işe girinceye kadar erteleyeceğim’. Bunu aynen o söyledi ha ben söylemedim. Niye o örneği veriyorum biliyor musunuz? Neye talip olduklarını bilmeyenler ve ellerinde kanunla alakalı bilgisi olmayanların nasıl bir yola girdiklerini bilin diye. Kredi ve Yurtlar Kurumu 2002 yılında biz iktidara geldiğimizde 450 bin öğrenciye kredi bursu veriyordu. Şu anda 1.5 milyon öğrenciye kredi bursu veriliyor. Bir de o zaman 45 lira veriliyordu, biz 330 liraya getirdik. Bunu AK Parti iktidarı yaptı. Peki, öğreniminiz bitti. Kredi ödemeniz tamamlandı. Geri ödemeniz ne zaman başlıyor biliyor musunuz? 2 sene sonra. Ama fark burada. O ne diyor? ‘İşe girinceye kadar, sigortalı işe girinceye kadar öteleyeceğim’ diyor. Değerli kardeşlerim, şuan zaten Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yönetmeliğinde öğrenciler kredileri sigortalı işe girinceye kadar ödeme yapmıyor. Şu anda böyle. Yani meydanda vaat olarak söylediği şey şuanda olan şey. Onların vaatleri bizim yaptıklarımız. O herhalde 2002 öncesinden kaldı o yüzden öyle hatırlıyor. Ama SSK’yı da böyle yönetti. Hatırlıyorsunuz değil mi o günleri?”
“HAVZA’YA BU ZAMANA KADAR NE YAPTINIZ?”
Havzalılardan muhalefet partilerine itibar etmemelerini isteyen Bakan Çağatay Kılıç, “2 muhalefet partisi Havza’dan 2 milletvekili adayı gösterdiklerini söylüyor. Ne diyorlar? ‘Biz sizin Havzalı kardeşiniz olarak oy istiyoruz sizden’ diyorlar değil mi? Hep oy zamanı geliyorlar ama. Niye başka zaman ortada yoklar. Bir de Havza’ya siz bugüne kadar ne yaptınız ki bundan sonra yapacağız diyorsunuz. Biriniz zaten Havza’dan geçimini sağlıyor. İş yeri burada değil mi? Ne kadarını geri vermiş Havza’ya? Bir de ona sorun. Diğer arkadaş, bürokrasiden geliyor. 13 yıla yakındır ekonomiyi yönetenlerin içinde. Bugüne kadar iyiydi. Şimdi ‘kötü’ diyor. E bugüne kadar sen ne yapıyordun? Niye şimdi 180 derece farklı şeyler söylemeye başladın. Yakışıyor mu? Olmaz böyle şey” dedi.
“BIRAKIP KAÇTILAR”
Milliyetçiyiz diyerek seçimlerde 5 yıllığına iktidara geldiklerine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"3,5 yılda bırakıp kaçtılar. Peki, bir gecede 50 milyar dolara yakın milli servet hortumlandı mı bu ülkede? Sonra ne oldu dışarıdan bakan getirdiler. Ülkeyi yönetsin diye. Çok milliyetçiler ya. Dışarıdan bakan getirip ona ekonomiyi teslim ediyorlar. 78 milyonda adam bitti dışarıdan adam getirmeye çalışıyorlar. O da enteresan. Sonra bir de Cumhurbaşkanlığı seçimini hatırlıyor musunuz? Seçimlerde çatı kurdular. 10 Ağustos’u hatırlıyor musunuz? Peki, çatıyı kurduktan sonra ne oldu? Sizlerin oyları ile sizlerin desteği ile kurucu genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı oldu. Çatı çöktü. Niye, çünkü temel yok. Çünkü çatının temeli olması gerekir ki çatı ayakta kalsın. Temel nerede, temel burada, temel millet. Dolayısıyla bunların sizlerle alakalı beraber yürüme derdi yok. Onlar Ankara’da otursunlar, Ankara’da işleri yürütmeye çalışsınlar ama vatandaşın ne olduğundan haberleri olmaz onların.”
“BİZİM KOALİSYON DERDİMİZ YOK.”
Daha önce koalisyona karşı çıkanların bu günlerde koalisyona sıcak baktığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, “30 Ağustos’ta koalisyon yapıp bizim önümüze gelenler şimdi de koalisyondan bahsetmeye başladılar. Biraz önce haberlerde okudum. Sayın Demirtaş demiş ki, ‘AK Parti’yle koalisyon yapmayız ama belki CHP’yle konuşabiliriz’. artık gerçekler görülmeye başladı. Bizim zaten böyle bir derdimiz yok ki. Kim bahsediyor bunlardan. Koalisyonu siz kurarsınız kurduğunuz koalisyondan da 3.5 sene sonra kaçarsınız. O sizin işiniz bizim işimiz değil” ifadelerini kullandı.
“BU İŞLER SANDIĞIN ÜZERİNE OTURMAKLA OLMUYOR”
Seçimlere çok az bir süre kaldığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “ 7 Haziran’a 5 gün kaldı. Şimdi Kılıçdaroğlu ne demiş; Sandığın üstüne otururuz demiş. Sandığın üstüne oturunca olmuyor o iş. Ama milletimiz en güzel cevabı onları 7 Haziran’da verecek. Siz bu zamana kadar her zaman AK Parti’nin yanında oldunuz. Başbakanımız gece-gündüz koşuyor. 81 ile gidiyor. Biz ne diyoruz? Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir."diye konuştu.
ESNAFTAN YOĞUN İLGİ
Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç mitingin ardından Havza çarşısında esnafları ziyaret etti.Ziyaret esnasında Bakan Çağatay Kılıç'a esnaf yakın ilgi gösterirken,zaman zaman sıcak ve samimi diyaloglar yaşandı.
bakan Akif Çağatay Kılıç esnaf ziyaretleri sonrasında Havza'da bulunan öğrenci yurdunu da ziyaret etti.
Bakan Çağatay Kılıç, öğrenci yurdundaki incelemelerinin ardından Mescizade Sokak'ta bulunan bir kafeye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Kafede bulunan gençlerle tek tek ilgilenerek sohbet eden Bakan Çağatay Kılıç, gençlerin fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi.