BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ HDP’YE YÜKLENDİ

05 Haziran 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim çalışmaları doğrultusunda Samsun’un Terme İlçesinde yaptığı mitingle, vatandaşlara hitap ederek, muhalefet partilerini eleştirilerdi. Bakan Çağatay Kılıç, "Terör örgütünden bahsediyoruz, ne izmariti? Bunlar insan öldürüyor, insan. Bu vatanın evlatlarını katlediyor" dedi.

 Bakan Çağatay Kılıç, Terme ilçesinde partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, genel seçimden sonra AK Parti'nin, anayasayı değiştirecek çoğunlukta milletvekili sayısına ulaşacağını söyledi.

Yeni Türkiye ve istikrarın önüne engel olmak isteyenlerin, AK Parti'nin önünü kesmek istediklerini ama bu amaca ulaşamayacakları dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

"Sayın Bahçeli, 'Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu partinin, alkışçıların geldiği hali görün, onlara iyi bakın' diyor. Siz kısa süre önce el ele kol kola beraber seçime girmediniz mi? Kılıçdaroğlu ne diyor? 'Biz Atatürkçüyüz' diyor, değil mi? HDP ne yapıyor? Atatürk büstünü kırıp atıyor. Kılıçdaroğlu 'Biz bayrağımızı seviyoruz' diyor. HDP bayrak yakıyor. Şimdi Kılıçdaroğlu ne diyor, 'Merak etmeyin HDP barajı geçecek' diyor. Allah aşkına tutarlı olun. Bir omurganız olsun. Değerli kardeşlerim oyun çok büyük. HDP çıkıyor kardeşlik, barıştan bahsediyor, sonra bilboardlarda musluklardan kan akıtıyor."

 

Bakan Çağatay Kılıç, bazı medya kuruluşlarının, terör örgütünü sempatik göstermeye çalıştığını ifade ederek, "Cumhuriyet gazetesi, dağda röportaj yapıyor ve diyor ki 'Dağ, taş dinlemiyorlar, yere izmarit atmıyorlar'. Bu nasıl bir şey, terör örgütünden bahsediyoruz, ne izmariti? Bunlar insan öldürüyor, insan. Bu vatanın evlatlarını katlediyor. Ondan sonra da kızınca ve cevap verince de Türkiye'de basın tarafsızlığı, basın özgürlüğünden bahsediyorlar. Bu demeçlere gelen cevaba da katlanacaksın" diye konuştu.

-"Artık manşeti millet atıyor"

Bakan Çağatay Kılıç, artık gazete manşetleriyle hükümet yıkmanın geçmişte kaldığını kaydederek, şunları söyledi:

"New York Times diyor ki 'Fazla olmaya başladılar'. Ben soruyorum şimdi 'Siz kimsiniz?' Pensilvanya'dakine "karizmatik vaiz" diyor. Takke düştü, kel göründü. Ondan sonra da 'biz tarafsız gazetecilik yapıyoruz' diyorlar. Burada topladığınız paralarla, senatörlerle Türkiye aleyhine haberler yaptırıyorsunuz. Biz bunları iyi biliyoruz. Bunlar ülkesini, vatanını, bayrağını şikayet ediyor. Gazete manşetleriyle hükümet getirmek, hükümet götürmek devirleri bitti. Artık manşeti millet atıyor. Sizin manşetiniz bir işe yaramaz."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Sandıktan birinci parti çıkmazsak istifa edeceğim" dediğini dile getiren Bakan Çağatay Kılıç,  "Ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli, ey Demirtaş, sandıktan birinci parti çıkmazsanız istifa edecek misiniz? Edemezsiniz tabiî ki.  Kılıçdaroğlu ne yapıyor? Sürekli Avrupa’yı örnek veriyor.  İngiltere'de muhafazakar parti birinci oldu. Bir saat içinde üç muhalefet partisi istifa etti. Gidip oradaki gazetelere buradan aktarıyorsun ya, Türkiye'yi şikayet ediyorsun ya, şimdi al sana örnek. Hadi sen de istifa edeceğini açıkla. Ümitle bekliyoruz"

Bakan Çağatay Kılıç , konuşmasının ardından AK Parti Samsun milletvekili adaylarıyla vatandaşları selamladı. Buradaki mitingin ardından İstanbul Başakşehir Stadı'nda, Samsunspor- Antalyaspor arasında oynanacak  PTT 1. Lig  play-off final müsabakasını izlemek için havayoluyla İstanbul'a gitti.