“ÜMİT EDİYORUM SENEYE GÜLEN TARAF SAMSUNSPOR OLUR”

06 Haziran 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Toto Süper Lig’e çıkan Antalyaspor’u tebrik ederken, “Ama şunu da söylememiz gerekir ki Samsunsporlu futbolcularımızı, teknik kadroyu, başkanı, yönetimi hepsini tebrik ediyorum. Bu sezon yaşadıkları bazı sıkıntılı dönemlerden sonra gerçekten çok büyük bir toparlanma içerisinde buraya kadar getirdiler" diye konuştu.

 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, zorlu bir mücadelenin ardından penaltılarla Spor Toto Süpher Lig’e çıkma başarısı gösteren Antalyaspor’u tebrik ederken, “Ümit ediyoruz ki seneye sezon içindeki mücadelenin sonunda gülen taraf Samsunspor olur" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan Samsunspor – Antalyaspor PTT 1. Lig play-off final maçına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kendisinin de çekişmeli geçen karşılaşmayı heyecanla takip ettiğini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, maçın ardından Samsunspor kafilesiyle birlikte sabaha karşı Samsun'a geldiklerini, yolculuk boyunca oyunculara moral vermeye çalıştığını ifade etti.

Oyuncu ve teknik kadronun elinden geleni yaptığına inandığını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, müsabakanın sonunda Spor Toto Süper Lig'e çıkan Antalyaspor'u tebrik ederken, "Ama şunu da söylememiz gerekir ki Samsunsporlu futbolcularımızı, teknik kadroyu, başkanı, yönetimi, hepsini tebrik ediyorum. Bu sezon yaşadıkları bazı sıkıntılı dönemlerden sonra gerçekten çok büyük bir toparlanma içerisinde buraya kadar getirdiler" diye konuştu.

Gönlünde Samsunspor'un Süper Lig'e çıkması olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Antalyaspor penaltılarla Süper Lig'e çıkan takım oldu. Kendilerini tebrik ediyoruz. Ümit ediyoruz ki seneye sezon içindeki mücadelenin sonunda gülen taraf Samsunspor olur" diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, hangi branşta olursa olsun tüm takımlara, sporculara başarı dilediğini ifade ederek şöyle konuştu:

“1. Avrupa Oyunları’na katılacak sporcularımızı Bakü’de destekleyeceğiz”

"Bu sezon artık kapandı. Yaz tatilinden sonra yeni sezonlar başlayacak. Sadece futbolda değil bütün branşlarda. Dolayısıyla tüm sporcularımıza, tüm spor severlere, gençlerimize, başarılar diliyorum. Ümit ediyorum ki önümüzdeki hafta Bakü'de başlayacak 1. Avrupa Oyunları'nda da oraya katılacak 192 sporcumuza, ay yıldızlı bayrağımızı temsil edecek sporcularımıza şimdiden başarılar diliyoruz. Biz de orada olacağız, onları destekleyeceğiz. Buna müteakip önümüzde bir sene kaldı, 2016 Rio Olimpiyatlarına hazırlık sürecimiz devam edecek. Tabi ki bu anlamda müsabakalar olacak, kota müsabakaları olacak. Bu şekilde yolumuza devam edeceğiz"