BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ ,HEMŞERİLERİYLE BAYRAMLAŞTI

17 Temmuz 2015

Bakan Çağatay Kılıç, Ramazan Bayramı'nın ilk gününü memleketi Samsun'da geçirdi. Bayramda ilk olarak aile kabristanını ziyaret eden Bakan Çağatay Kılıç, ardından Samsun Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Samsun'daki ziyaretleri çerçevesinde AK Parti İl Başkanlığında partililerle bayramlaşan Bakan Çağatay Kılıç, burada yaptığı açıklamada, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.
 
Türkiye'nin hem bölge için hem dünya için ne kadar önemli bir ülke olduğunu bugünlerde etrafta yaşanan gelişmelerde gördüklerini  kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Birliğimiz, beraberliğimiz derken 78 milyon kardeş olduğumuzu, bu milletin her bir ferdinin bu ülke için, geleceği için çaba sarf etmesi gerektiğini, bir arada beraberce başarıya ulaşabileceğimizi hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.
 
Koalisyon görüşmelerinin olduğu bir dönemden geçildiğine işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı değerlendirmelerde, görüşmelerin içeriği ve ne anlamda yürüdüğü hakkındaki bilgileri çok açık ve şeffaf bir şekilde tüm Türkiye'yle paylaştığını ifade etti.
 
Bu anlamda Başbakan Davutoğlu'nun ortaya koyduğu yol haritasında ilerlediklerini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:
 
"Sayın Cumhurbaşkanımızın hükümet kurma görevini Başbakanımız ve Genel Başkanımıza verdikten sonraki süreçte biliyorsunuz bu çalışmalar devam edecek. Ümit ediyoruz ki bizim sorumluluk anlayışımız içinde, millete karşı olan sorumluluğumuzun ve milletin bize sandıkta vermiş olduğu sorumluluğun da bizim kadar herkes farkında olarak yoluna devam eder diye ümit ediyorum."
 
"En büyük hakem millettir"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'daki bayram ziyaretleri kapsamında  AK Parti Canik, İlkadım ve Atakum İlçe Başkanlığı'nda yapılan bayramlaşma törenlerine de katıldı.
Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti  Atakum İlçe Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, Türkiye'de milletin sandıkta sözünü söylediğini belirterek, " AK Parti her zaman olduğu gibi, Türkiye'nin geleceği noktasında en büyük karar verici ve en büyük sorumluluğa sahip partidir. Biz bu bilinçle yolumuza devam ediyoruz" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun  bu hafta içerisinde koalisyon görüşmelerine başladığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "AK Parti'nin ortaya koymuş olduğu ilkeler doğrultusunda  ve süreç içerisinde yapacağımızı söylediğimiz şekilde sayın genel başkanımız her görüşmeden sonra şeffaf ve açık şekilde tüm milletimizle görüşmelerde ne olduğunu paylaşmıştır.  Biz her zaman söylediğimiz gibi açık ve samimi olarak yolumuza devam ediyoruz. Sloganımız neydi, " Durmak yok, yola devam." Biz her zaman bu anlamda, bu millete hizmet yolunda gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz"  ifadelerini kullandı.
13 yılda AK Parti'nin çok büyük başarılara imza attığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç,sözlerini şöyle tamamladı:
 "Hep beraber bu yolculuğa devam edeceğiz. Türkiye'nin 78 milyon vatandaşının birlik içinde beraber olduğunu iyi bilmemiz lazım. Geleceğimiz için birlik ve beraberlikle, üstümüzdeki sorumlulukları iyi bilerek yolumuzda yürümeliyiz.  AK Parti'nin bu millet için ortaya koyduğu kazanımlarla biz çalışmaya devam edeceğiz.  Biz, 'en büyük hakem millettir' dedik.  Milletimiz bize şu anda bir görev verdi. Biz de o görevi, en iyi şekilde yerine getirilmesi için çalışıyoruz. Millet ne karar verirse bizim başımızın üstündedir.  Biz onun gereğini yapmaya çalışıyoruz.  Farklı noktalarda durmaya çalışanlar olursa  o zaman millet de kararını ona göre verecektir."