BAŞBAKAN DAVUTOĞLU İŞİTME ENGELLİ SPORCULARI KABUL ETTİ

29 Temmuz 2015

Başbakan Davutoğlu, İşitme Engelliler Futbol, Voleybol, Atletizm Milli Takımları sporcuları ile yönetici ve antrenörlerini kabul etti. AK Parti Meclis Grup Salonu’nda gerçekleşen kabulde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısının ardından İşitme Engelliler Futbol, Voleybol ve Atletizm Milli Takımları sporcuları ile yönetici ve antrenörlerini kabul etti. Kabulde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

Başbakan Dautoğlu’nun işitme engelli milli sporcuları kabulü AK Parti Meclis Grup Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ümit Kihtir, Başkan Vekili Kerim Vural, As Başkanlar Bülent Özçelik ve Mahir Yazıcı ile antrenör ve sporcuların hazır bulunduğu kabulde, milli sporcularımız kazandıkları kupaları, Başbakan Davutoğlu’na takdim ettiler.
Başbakan Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da önemli başarılara imza atan milli sporcuları tebrik ederek, bu başarılı sonuçların önümüzdeki şampiyonalarda da devam etmesini istediler.
İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı, Almanya'da Haziran ayında düzenlenen şampiyonada, finalde Rusya'yı 4-0 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olmuştu. İşitme Engelliler Erkek Voleybol Milli Takımı ise Fransa'da düzenlenen 9. İşitme Engelliler Voleybol Avrupa Şampiyonası'nda finalde Rusya'yı 3-0 yenerek Avrupa şampiyonluğuna ulaşmıştı. Polonya'da 20-25 Temmuz 2015 tarihleri arasında düzenlenen İşitme Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Önder Karakülah, maratonda yaklaşık bin 100 sporcu içerisinde 5. olmayı başarmış, ayrıca milli sporcumuz işitme engelli 8 ülke içerisinde ise birinci olmuştu.