ŞEHİTLERİMİZİ TOPRAĞA VERDİK

05 Ağustos 2015

Şırnak’ta şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar ve Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez’in cenazeleri Osmaniye’de toprağa verildi. Osmaniye’nin Kadirli ve Bahçe ilçelerinde düzenlenen törenlere Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

PKK'lı teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın cenazesi Şırnak'ta düzenlenen askeri törenin ardından özel uçakla Adana Havalimanı'na getirildi. Şehit Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın (36) cenazesi, daha sonra Kadirli Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Ardından da törenin düzenleneceği Kadirli İlçe Jandarma Komutanlığı önüne getirildi.

Burada düzenlenen törende, şehidin eşi Elif Acar, eşinin Türk bayrağı örtülmüş tabutuna sarıldığı sırada fenalaşınca, sedyeyle tören alanından ambulansa taşındı. Şehidin oğulları 12 yaşındaki İbrahim Göksu ve 6 yaşındaki Efe Acar da babalarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

 

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şehidin yakınlarına başsağlığı dilerken, kardeşi Ahmet Acar'ın koluna girerek tören alanına kadar eşlik etti.

 

Acar'ın cenazesi, İlçe Jandarma Komutanlığı önünde kılınan cenaze namazının ardından götürüldüğü Kadirli Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

 

Bakan Çağatay Kılıç Türk bayrağını şehidin kardeşine verdi

 

Tören sonunda Bakan Çağatay Kılıç ve Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağını kardeşi Ahmet Acar'a verdi.

 

Kadirli’de düzenlenen cenaze törenine Bakan  BakanÇağatay Kılıç'ın yanısıra, Osmaniye Valisi Kerem Al, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, AK Parti Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidimiz Hüseyin Ölmez'in naaşı Bahçe ilçesinde toprağa verildi.

 

Şırnak'ın Uludere ilçesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez'in cenazesi, ise memleketi Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'da düzenlenen askeri törenin ardından özel uçakla Adana Havalimanı'na getirilen şehit Ölmez'in naaşı, cenaze namazının kılınacağı Bahçe ilçesindeki Ağacabey Camisi'ne getirildi.

Şehidin eşi Tuba Ölmez (33), çocukları Yeşim Yaren (16) ve Ömer Yiğit Ölmez (12), annesi Cennet Ölmez ve kız kardeşi Sultan Günerdem'in Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktüğü törende şehidin yakınlarına başsağlığı dileyen Bakan Çağatay Kılıç, şehidin oğlu Ömer Yiğit Ölmez ile de yakından ilgilendi.

Şehit Hüseyin Ölmez'in annesi ve eşi, fenalaştıkları için törenin bir kısmını sağlık ekiplerinin müdahale ettiği sedyeden izledi.

Şehit Ölmez'in cenazesi, kılınan ceraze namazının ardından Bahçe Şehir Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.
Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez, Şırnak'ın Uludere ilçesinde, Irak sınırında meydana gelen yangına müdahale ederken rahatsızlanmış ve kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu

(Kaynak: AA)