BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ TÜRKİYE’NİN 2. KAPALI ATLETİZM PİSTİNİN TEMELİNİ ATTI

06 Mayıs 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin dört bir yanına inşa edilen tesislerinin ülke sporu açısından önemine değinerek, “Çamurun içinde yapılan antrenmanlar zamanından bu tesislere gelindi. Onun için Türkiye’de başlatılan büyük değişim ve dönüşümün içinde önemli bir yer tutan sporumuzun değişim ve dönüşümü adına bu tür tesislerin büyük anlamı vardır” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Bursa'daki temasları çerçevesinde kapalı atletizm pistinin temel atma törenine katıldı.  İnşa edilecek kapalı atletizm kompleksinin Türkiye’de ikinci olacağını belirten Bakan Çağatay Kılıç, “2002 yılından itibaren Türkiye’deki değişim ve dönüşümün ismi olmuş, bu anlamda ortaya büyük bir eserler koymuş Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolundan ilerlemeye çalışan ve bu yolda siyaset yapmaya çalışan bir kardeşinizim. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Osmangazi Belediyesi ortaklaşa olarak buradaki tesisi inşa edecektir. Yaklaşık 19 milyon liralık bir yatırımla inşa edilecek olan bu tesisten sporcularımız, kardeşlerimiz ve aynı zamanda vatandaşlarımız da faydalanacaklardır“ diye konuştu.
“Sporumuzun değişim ve dönüşümü adına tesisler inşa etmek önemlidir”
İnşa edilen bu tesislerin  sporcuların kendilerini geliştirmeleri için imkanlar sunduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye’de eleştiriler genellikle şöyledir; ‘Tesis inşa etmeniz yetmez, tesislerin içini de doldurmalısınız, sporcuları bilimsel, psikolojik ve fiziksel anlamda iyi yetiştirmeniz gerekmektedir.’ Bizler zaten bunları yapmak için çalışıyoruz. Bu eleştirileri yapanlara şunu hatırlatmak istiyorum; çamurun içinde yapılan antrenmanlar zamanından bu tesislere gelindi. Tesisleri inşa etmeyince de olmuyor. Onun için Türkiye’de başlatılan büyük değişim ve dönüşümün içinde önemli bir yer tutan sporumuzun değişim ve dönüşümü adına bu tür tesislerin büyük anlamı vardır ”şeklinde konuştu.
 
“2002'ye kadar yapılan spor tesisinden daha fazlası 14 yılda AK Parti döneminde yapıldı"
 Türkiye’de inşa edilmiş tesis sayılarına değinen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:
“2002 yılına kadar Türkiye’de inşa edilen spor tesisi sayısı 1575 iken, 2002 yılından günümüze inşa edilen spor tesisi sayısı ise yaklaşık 1650’dir. Yani 2002 yılına kadar yapılmış olan spor tesisinden daha fazla tesisi 14 yıl içerisinde AK Parti iktidarı döneminde yapılmıştır. Bu görülmesi, bilinmesi ve takdir edilmesi gereken bir başarıdır. Bu tesislerin yapılmış olmasından dolayı herhangi bir kişinin üzüntü duyacağını düşünmüyorum. Çünkü bu tesislerin hepsi milletimizin, sporcularımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetindedir.”
 İki hafta önce Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladıklarını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Spor medyasına da serzenişimi sürdüreceğim. Çünkü daha önce bunu söyledim. Bir iki yazı çıktı.  Belki biraz daha serzenişte bulunursam yazıların sayısı artar ve bunun bilinci gelişir.  Yıllarca, 'gençlerimize, çocuklarımıza bu imkanlarımızı sunamıyoruz. Yeterince tarama yapamıyoruz.  Kabiliyetlerini tespit edemiyoruz' denildi. Şimdi bu protokolü yaptık" ifadelerini kullandı.
"5. sınıfa gelen her kardeşimiz sportif kabiliyetleri açısından bir taramadan geçecek"
Bakan Çağatay Kılıç,  protokolün en temel iki noktasının olduğunu kaydederek,  "Birincisi,  5. sınıfa gelen her kardeşimiz sportif kabiliyetleri açısından bir taramadan geçecek.  Biz Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak federasyonlarımızla beraber daha erken yaşta bazı branşlarda bunu yapıyoruz ama Türkiye'deki tüm 5. sınıflarda kardeşlerimizin  kabiliyetinin taranmasının ne kadar önemli olduğunu  takdir edersiniz. İkincisi sportif alt yapımızı, tesis alt yapımızı ortak kullanacağız.  Yani Milli Eğitim Bakanlığımızın okullarının bahçesinde olan spor salonları okul bittikten sonra  kapatılıyor. Salon boş duruyor ama orada imkan var. Biz neden kullanmayalım? Önümüze mevzuat çıkıyor.  Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bürokratik oligarşi, bizim ilerlememizdeki en büyük engellerimizden birisi. Biz şimdi bu protokolle bu anlamda bunu aştık.  Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı olarak beraberce bunun masrafını üstleniyoruz ve diyoruz ki okul bittiği zaman, sportif faaliyetlerde hem salonlarımızı hem de beden eğitimi öğretmenlerimizi kullanmak üzere harekete geçiyoruz.  Bu, bize atıl kalan alt yapımızı daha çok kullanmak noktasında imkan sağlamış olacak.  Bu adımları atıyoruz" dedi.
"Bursa'nın çehresi  değişti"
Bursa'daki inşa edilecek  kapalı atletizm pistinde gelecekte birçok sporcunun yetişeceğini ümit ettiğini ifade eden  Bakan Çağatay Kılıç, "Burada inşallah Bursamızı,  Türkiyemizi temsil edecek , ay-yıldızlı  formayı gururla taşıyacak olan kardeşlerimiz yetişecek. Bunu yapabilmek için hep beraber çalışacağız.  Biz buna hazırız. Bursa'da iki bakanımızın oluşu,  milletvekillerimizin Bursa'nın bütün işlerini yoğun bir şekilde takip etmesi  belediye başkanlarımızın yoğun temposuyla Bursa'nın çehresi değişiyor ve değişti.  Burada biz de elimizden geleni her türlü desteği ortaya koyacağız" diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç,  Rio 2016 kotası alan Milli güreşçileri tebrik etti
Bakan Çağatay Kılıç, temel atma töreninde yaptığı  konuşma sırasında güreşte Rio 2016 kotası alan milli güreşçiler Selçuk Çebi ve  Cenk İldem'i de tebrik etti.
Bakan Çağatay Kılıç: "Yeni gelen bir haberi sizlerle de paylaşmak isterim.  Güreşte grekoromen stilde  2 olimpiyat kotası daha almışız. Kota alan bu kardeşlerimi de buradan tebrik ettiğimi belirtmek istiyorum. Ümit ediyorum ki bunların sayısı artarak devam edecektir. Şu anda olimpik branşlarda 70, paralimpik branşlarda ise  64 kotayı almış durumdayız. Temmuz ayının ortasına kadar devam edecek müsabakalarla kota sayımız artacaktır" şeklinde konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç,  tören sonunda  yüklenici firmayla  konuştuktan sonra  5 Eylül 2017'de yapımı tamamlanması öngörülen atletizm pistinin tarihini,  19 Mayıs 2017'ye çekti.