“MİLLETÇE ZOR GÜNLERDEN GEÇTİĞİMİZ BU DÖNEMDE BİRAZ OLSUN TEBESSÜM ETME İMKANI BULDUK”

14 Ekim 2015

A Milli Futbol takımının İzlanda’yı 1- 0 yenerek Euro 2016 finallerine doğrudan katılmasını değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ''Milli maç sonrasında milletçe zor günlerden geçtiğimiz şu dönemde biraz olsun, bir tebessüm etme imkanı bulduk'' dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, A Milli Futbol Takımının Euro 2016 finallerine katılmasını değerlendirdi. Bakan Çağatay Kılıç, milletçe zor günlerden geçtiğimiz şu dönemde finallere katılmanın önemine dikkat çekerek, ''Zor günlerde biraz olsun, bir tebessüm etme imkanı bulduk. Öncelikle tüm futbolcularımızı teknik kadromuzu yöneticilerimizi hepsini tebrik ediyorum. Gerçekten ortaya konan birlik ve beraberlik burada önemliydi” dedi.

Futbolcuların maça iyi konsantre olduğunu dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, ''Futbolcularımız maça iyi konsantre olarak rakiplerin ne yaptığını ne ettiğini düşünmeyerek maçı kazanmak üzerine çalıştılar. Fatih hoca bu anlamda görüyoruz ki iyi bir motivasyon ile takımı sahaya sürmüş'' açıklamasında bulundu. 
Bakan Çağatay Kılıç, millilerin Fransa'da oynanacak finallerde de başarılı sonuçlara imza atacağına inandığını belirtirken, “Takımımızın finallere hazırlanması konusunda elimizden geleni yapıyoruz, destek oluyoruz. A milli takımımızın olması gereken yer bellidir. Fransa’daki turnuvada alacağımız başarılı sonuçlarla, Avrupa futbolunda nerede olduğumuzu göstereceğiz. Ümit ediyorum gelecekte çok büyük başarılara imza atacağız'' ifadelerini kullandı.