GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ BAFRA’DA

20 Ekim 2015

Bakan Çağatay Kılıç: “Ben inanıyorum ki 1 Kasım’dan sonra hem Samsun’da hem de Türkiye’de çok farklı bir tablo ortaya çıkacak”

Seçim çalışmalarını memleketi Samsun’da sürdüren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 1 Kasım seçimleri sonrası hem Samsun’da hem de Türkiye’de çok farklı bir tablonun ortaya çıkacağına inandığını dile getirdi.
Bakan Çağatay Kılıç, Bafra’da muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle yemekte bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, vatana ve millete hizmet sevdasıyla yolda olan bir ekip ruhuyla çalıştıklarını belirterek, “Sayın cumhurbaşkanımız başbakan olarak görev yaptığında gece saatlerinde bize bazı konularda talimat veriyordu. Bizim de belli bir vakitte muhtarları da kaldırmışlığımız olmuştur. Burada mesele, milletimize yapılan hizmettir” dedi.
“Yapılan hizmete engel olmamak için…”
İlerleyen yıllarda birçok farklı konuda isteklerin olabileceğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Yapacağımızın sonu olmadığı gibi gelecekte farklı anlamdaki isteklerin de olması gayet normaldir. Bugün istediğiniz bir şey olduğu zaman yarın başka bir konu gündeme gelebilir. Burada en iyi anlaşılması gereken konu, yapılacak olan hizmetin önünde engel olup olmadığıdır. Onun için biz diyoruz ki tek başına iktidar olmalıyız” diye konuştu.
7 Haziran seçimleri sonrasındaki koalisyon arayışlarını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Bizler, ‘Bu ülkenin bu milletin ihtiyacı olan yatırımlar, yapılması gereken işler var. Bunları yapmak için bir araya gelelim’ dedik. Öyle olmazsa şöyle olur, böyle olmazsa şöyle olur dediler ve sonuçta bu hizmetler yürümedi” ifadelerini kullandı.
“Bafra hiçbir zaman sahipsiz kalmayacak”
Bafra’nın hiçbir zaman sahipsiz kalmayacağını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, ”Buraya gelirken yine ‘Bafra evladına sahip çıkacak. Yoksa sahipsiz kalacak’ pankartını gördüm. Bu nasıl bir tehdittir? Bafra’nın evlatları burada. Bafra hiçbir zaman sahipsiz kalmaz, hiç merak etmeyin. İlla ki herhangi bir şekilde Bafra’da yaşamış, hizmet etmiş, görev yapmış birisini arayıp da oraya referans göstermek istiyorlarsa, ben buradayım. Türkiye Cumhuriyeti’nin Gençlik ve Spor Bakanıyım. AK Parti Samsun Milletvekiliyim. Rahmetli amcamın da Bafra’da yıllarca eczanesi vardı. Hadi buyurun bakalım. Ben de Bafralıyım. Şimdi ne diyecekler?” açıklamasında bulundu.
“Samsun’da siyasetin bir seviyesi var. Bu seviyeyi de bozmaya kimsenin hakkı yok”
Bakan Çağatay kılıç, Samsun’da seviyeli siyaset yapıldığını ve bu seviyenin düşürülmesine izin vermeyeceklerini vurgulayarak, “Benim hiç muhatap almadığım ve almayacağım Bafra’da konuşan, eden biri var. Muhatap almayacağım onu. Bir tek cümlesi ile ilgili muhatap olacağım onunla. Benim rahmetli büyükbabamın adını ağzına almadan önce gidip aynaya bakacaksın, ağzını çalkalayıp öyle konuşacaksın. İçimde taşıyordum birkaç zamandır, artık yeter. Çünkü biz siyaseti burada edep ve adap ile yapıyoruz. Samsun’da siyasetin bir seviyesi var. Bu seviyeyi de bozmaya kimsenin hakkı yok. Buna da müsaade etmeyiz. Gereken cevabı aldı diye düşünüyorum. Ama muhatap de almıyorum, onu da söyleyeyim. Söyledikleri, ettikleri hiç ilgilendirmiyor. O konuşsun dursun biz işimize bakalım. Bizim işimiz bu” dedi.
“Samsun’a bugün yapılan tesislerin maliyeti 20 milyon liranın üzerinde”
Samsun’a bugün yapılan tesislerin maliyetinin 20 milyon liranın üzerinde olduğunu açıklayan Bakan Çağatay Kılıç, “Ciddi anlamda Bafra’nın gelişmesi için yapılan yatırımlar var. Yarı olimpik yüzme havuzumuzu açtık, stadımızı açtık. Salonumuz, gençlik merkezimiz de burada. Yapılan hizmetler ortada. Ama bu hizmetleri yapmak için ne gerekiyor. Birlik, beraberlik, plan, program gerekiyor. Çalışma aşkı gerekiyor. Gece 1’de, 2’de çalışmak gerekiyor, bir araya gelmek gerekiyor, işleri takip etmek gerekiyor. Öyle lafı söyleyip atmakla olmuyor bu iş. Bafralı hemşehrilerimin bize sahip çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.
“Biz bu Milletin Helal Oylarıyla Seçilmiş İlk Cumhurbaşkanımıza Sahip Çıkarız ’’
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, seçim kampanyasını Samsun mitingiyle başlattığına dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, “Genel Başkanımıza sahip çıkacağınıza inanıyorum, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkacağınıza inanıyorum.Muhalif olanlar diyor ki; ‘Recep Tayyip Erdoğan gitmiyor’. Ama biz Recep Tayyip Erdoğan’a da sonuna kadar sahip çıkarız. Biz bu milletin helal oylarıyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız, 12. Cumhurbaşkanımıza, bu devletin, bu milletin en üst makamında olan kişiye sahip çıkarız’’ ifadelerini kullandı.
“İstiklal Yürüyüşümüz Devam Edecek ‘’
1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin tek başına iktidar olacağına inancının tam olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
“2 Kasım’da farklı bir güne uyanmak için hepinizin desteğini istiyoruz. Allah yar ve yardımız olsun. Ben inanıyorum ki, 1 Kasım akşamı farklı bir yola çıkacağız. Hep birlikte ve yeniden tek başımıza iktidar olacağız. Bu kalkınma yürüyüşümüz istiklal yürüyüşümüz devam edecek.”