BARTIN, GENÇLİK MERKEZİ'NE KAVUŞTU

10 Mart 2014

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlığın tüm imkanlarıyla gençlerin hizmetinde olduğuna değinerek, "Sizlere hizmet etmek için, kendinizi daha iyi yetiştirip ülkemizi daha ileriye taşımanız için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız ve yapıyoruz" dedi.

 
Bakan Kılıç, Bartın Gençlik Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, merkezin sporcu fabrikası olacağına inandığını belirterek, sosyal ve kültürel açıdan da hizmet verecek merkezin Bartın gençliğine güzel bir vizyon kazandıracağını söyledi.
 
Türkiye'nin dört bir yanında gerek spor yatırımlarının, gerek gençlere yönelik sosyal-kültürel yatırım hizmetlerinin büyük bir hızla devam ettiğinin altını çizen Bakan Kılıç, "Bartın Kamp Eğitim Merkezi için çalışmalarımız devam ediyor. Ümit ediyorum ki çok kısa sürede detay çalışmalarıyla hazırlayıp sizlerin güzel hizmetler alabileceği bir tesisi daha hayata geçireceğiz." ifadelerini kullandı.
 
"Ülkemizi Daha İleriye Taşımak Sizin Göreviniz"
 
Bakan Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tüm imkanlarını Türk sporunun gelişmesi, gençlerin kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri ve Türkiye'nin daha yüksek hedeflere ulaşması adına seferber ettiklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:
 
"Yakın zamanda Bartın'da hizmete girmesini beklediğimiz merkezimizin maliyeti 10 milyon TL civarında. Şuan açılışını yaptığımız bu güzel tesis, 2 milyon 500 bin liradan fazla maliyete sahip. Bu rakamları neden veriyorum? Sizlere sunulan imkanların ne kadar büyük olduğunu lütfen görün. Bunların hepsi, sizlerin geleceğe daha iyi yürüyebilmeniz, daha iyi yetişmeniz ve ülkemizi daha iyi yerlere taşıyabilmeniz için sunulan imkanlardır. Bu imkanlara sahip olan genç nesiller olarak göreviniz, ülkemizi daha ileriye taşımak olmalıdır."
 
"Sadece Bartın'da 60 milyon TL'den Fazla Yatırım Yaptık"
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Bartın'daki yatırımlarının 60 milyon lirayı aştığını vurgulayan Bakan Kılıç, sağlık, ulaştırma gibi farklı alanlarda ilgili bakanlıkların yatırımların hesaba katılmasıyla bu rakamın çok daha büyük olduğunu söyledi.
 
Konuşmaların ardından amatör spor kulüplerine spor malzemesi desteğinde bulunan Bakan Kılıç, açılışını yaptığı gençlik merkezindeki kursiyerlerle sohbet ederek, incelemelerinin ardından yüzme havuzu ile çok amaçlı spor salonunun temelini attı.