BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, TRT HABER'E KONUŞTU

20 Aralık 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, son günlerin tartışma konusu ''Hendek siyaseti '' hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hdp'ye tepki gösteren Bakan Çağatay Kılıç, “Bölgedeki vatandaşlarımız artık kendisini sadece belli bir etnik yapıya ait ve onun içerisinde olan siyasileri istemiyorlar” dedi.

AK Parti Genel Merkez 4. Gençlik Kolları Kongresi Ankara Arena Spor Salonu'nda toplandı. Bakan Çağatay Kılıç kongrede TRT Haber'e önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Çağatay Kılıç kongreye olan ilgiden ve yüksek katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şu andaki gençlik kolları başkanı, başkan adayı ve eski başkanın bir arada olduğunun altını çizerek, “Bunun altındaki en önemli sebeplerden birisi samimiyetin, birlikteliğin ve kardeşliğin bir arada olması. Burada bir bayrak değişimi yapıldı. Şu andaki Gençlik Kolları Başkanımız, yeni kardeşimize görevi devretmek üzere bu kongreye geldi” dedi.

“Gençlerimiz partinin yönetiminde söz sahibidir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gençlik kollarından bu güne gelmiş olmasının da çok büyük bir etkisi olduğuna değinen Bakan Çağatay Kılıç, gençliğin her zaman partinin asli unsuru olduğunu kaydetti. Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti’de diğer partilerde olduğu gibi gençlerin sadece afiş asıp slogan atmadığını vurgulayarak, “Gençlerimiz partinin yönetimde söz sahibidir. Dolayısıyla karar verici mekanizma içerisinde yer alan, fikri dinlenen, tabandan üst yönetime doğru bir fikir paylaşımının olduğu bu gençlik kolları yapısı söz konusu” diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti içerisinde kadın kolları ve gençlik kollarının etkin ve karar verici mekanizmada olduğuna dikkat çekerek, “Parti politikalarının belirlendiği kurullarda mutlaka gençlik kolları ve kadın kolları başkanlarımız da oluyor. Bizim ortaya koyduğumuz hükümet programları içerisinde birçok konuda onların arazide elde etmiş olduğu tecrübeleri alarak biz yapacağımız projelere ve çalışmaların içerisine onları dahil ediyoruz. Gençlikle ilgili yapılan çalışmalar içerisinde parti gençlik kollarındaki gençlerimizin düşünceleri oluyor” ifadelerini kullandı.
‘Genç kal, üye ol’ sloganını değerlendirirken, üyelikte doğal olarak bir yaş sınırının olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, kendini genç hisseden, yeni fikirleri taşıyan ve ileri doğru atılım hissiyatını taşıyan insanlar da bu kategoride olduğuna değinerek, “Günümüzde sosyal medyanın, iletişim portallarının doğru ve verimli şekilde kullanımında özellikle gençlerin bizlerle beraber yaptığı çalışmalar çok önemli” şeklinde konuştu.

“2017'de önemli organizasyonlar ev sahipliği yapacağız”
En çok spor yapan yaş kategorisinde de gençlerin yer aldığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, şu şekilde konuştu:
“Önümüzdeki yıllarda uluslararası müsabakalarda, olimpiyatlarda, paralimpik oyunlarında ülkemizin temsili ve temsil ettiği kadar aldığı madalya ve bunların hepsi değişik çalışmalar içerisinde olacak olan şeyler. Yakın zamanda 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finali ve bir grup eleme müsabakasını Türkiye’ye aldık. 2017 yılında Samsun’da İşitme Engelliler Olimpiyatları yapılacak ve birçok farklı dalda eleme organizasyonları da Türkiye’de yapılacak.”
Bu çalışmaların gençlerin dinamizminden kaynaklandığını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, “AK Parti hükümetlerinin Türkiye’ye kazandırmış olduğu birikimin ve gelişimin, elde etmiş olduğumuz ekonomik gelişimin sayesinde spor camiasının içinde aldığımız bir yer” dedi.
Gençlik kollarının yapılanmasının doğal olan bir yaş sınırı dışında ana kademedeki yapılanmayla aynı şekilde olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Gençlik kollarından gelmiş bir kardeşimiz daha sonra ana kademeye geçişi olduğunda hiçbir yabancılık çekmeden, tecrübelenmiş bir şekilde ana kademenin devamı içerisinde yer alıyor” diye konuştu.

“Bunu ancak aşkla, şevkle ve birliktelik ruhu ile yapabilirisiniz”
Bakan Çağatay Kılıç, bugün AK Parti’nin 2 milyonu aşkın gençlik kolları üyesi olduğunu hatırlatarak, her vatandaşın, her gencin illerindeki parti temsilciliğine giderek ya da internet üzerinden üye olabileceğini belirtti. Kongredeki yoğun ve coşkulu kalabalığın nasıl sağlandığına da değinen Bakan Çağatay Kılıç, “Bunu ancak aşkla, şevkle ve birliktelik ruhu ile yapabilirisiniz. Zorlama ile olacak bir şey değil. Eğer 10 bin kişilik salonu doldurabiliyorsanız, gençleriniz kendi istekleri ile geliyorsa ve biz gençlik kolları olarak daha fazlasını Ankara’ya getiremeyeceğimizi dile getiriyorsak, bu ancak aşktan, sevgiden, birlikten ve ülke sevgisinden olur” ifadelerini kullandı.
Kongrede Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşması sırasında Diyarbakırlı gençlerin açtığı “Dünya beşten, Diyarbakır hendekten büyüktür” pankartını değerlendiren Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti hükümetlerinin kurulduğu günden beri kardeşlik, birlik ve beraberlik vurgusuyla yola devam ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Ülkenin bayrağı tektir ve biz bu bayrak altında birleşiyoruz”
“Biz bunun için her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduğumuzu her zaman dile getirdik. Ülkemizin kamu düzenini, vatandaşlarımızın gündelik hayatını huzur içerisinde yaşamasının önünde hiçbir engel olamayacağını da açık yüreklilikle her zaman söyledik. Hendek melesine gelince konuşmasında Sayın Başbakanımız da dile getirdi. Diyorlar ki hendek sonuçtur. Neyin sonucu? Bundan 15 sene önce istenilen ve ortaya koyulan bir takım arzulara baktığınız zaman görüyorsunuz ki bunların çoğu gerçekleşmiş. Genç kardeşlerimiz hangi dili konuşmak istiyorsa konuşmalarında hiçbir engel yok. Aynı zamanda ülkemizin birliği ve beraberliğine katkıda bulunmak isteyen herkesin bu anlamda ortaya koyabileceği çalışmalar vardır. Ülkemizin bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üniter yapısı, bunlar sorgu meselesi değildir. Ülkenin bayrağı tektir ve biz bu bayrak altında birleşiyoruz”

''Ülkemizin bu milletin mayası o kadar sağlam ki bu millet bölmeye çalışanlara asla ve asla müsaade etmez”
Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasında Hdp'ye de sert eleştiriler yönetti. Meclis’te temsil edilen bir siyasi partinin milletvekilinin ülkenin birliği ve beraberliği aleyhine bir söz söylemesini ve bölgelerinden ayrılmak durumunda kalan insanların geri dönüşü ile ilgili tehdit edilmesinin altında ne olduğunun iyi araştırılması gerektiğine dikkat çekti. Bakan Çağatay Kılıç, milletin her şeyin farkında olduğunu belirterek, “Şu anda bölgedeki vatandaşlarımız da bu açıklamalara karşı çok büyük tepki gösteriyorlar. Bunu istemiyorlar. Artık kendisini sadece belli bir etnik yapıya ait ve onun içerisinde olan siyasileri istemiyorlar. Ülkede herkesin çıkarı için, gündelik hayatı için, daha iyi yaşayabilmesi için çaba gösteren siyasileri görmek istiyorlar. Bizim bu anlamda Diyarbakır'dan gelen gençlerimizin kullandıkları ''Diyarbakır hendekten büyüktür '' pankartı da bu anlamda. Nasıl ‘Dünya beşten büyüktür’ diye Sayın Cumhurbaşkanımız Birleşmiş Milletler'de bunu dile getirdiyse, Türkiye bunların çok üzerinde. Ülkemizin bu milletin mayası o kadar sağlam ki bu millet bölmeye çalışanlara asla ve asla müsaade etmez” dedi.

“AK Parti'nin kapımız herkese açık”
AK Parti Gençlik Kolları’nda görev alan gönlünü gençlerin ortak bir duygusu olduğu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:
“Bu duygu kardeşlik birlik ve beraberlik duygusu. Biz kapımıza gelen, bizimle beraber olmak isteyen, bizimle aynı duyguları paylaşan herkese kapımızı ve gönlümüzü açmış bir siyasi partiyiz. Kurucu felsefelerimizin içinde bu var. Biz hep ne dedik? Birlik ve kardeşlik için buradayız biz kavga etmek için değil, sevgiyi üretmek için buradayız. Bizim teşkilatımız içerisinde yer alan gençlerimiz fikri ile bilgisi ile müzakere yeteneği ile her zaman milleti ile beraber olacak. Asla ve asla şiddetten yana olmadık olamayız. Hiç bir zaman da olmadık. AK Parti gençliğinde bunu göremeyecekler ama fikrimizi dik duruşumuzu her zaman her ortam ve şartta dile getiririz. Doğru bildiğimizi söylemekten çekinmeyiz. Bunu da milletimizin değerleri ile yaparız.”
Kongre sırasında çalınan Mehteran Marşı hakkında yapılan “2 ileri 1 geri” eleştirisini değerlendiren Bakan Çağatay Kılıç, “O mehteranın içerinde bir anlam vardır. Geriye değil ileriye yürümektir. Ama hem sağa bakarak hem sola bakarak ileriye yürümektir. Bu kucaklayıcılığın tarihimizden gelen, Selçuklu'dan, Osmanlı'dan gelen, Türkiye Cumhuriyeti'nden gelen bir tarih olması ile alakalıdır. Artık bu medeniyetin yürüyüşünün son devleti olan Türkiye Cumhuriyeti tüm bu mirasların birleştiği noktadır” ifadelerini kullandı.
Bu coğrafya üzerinde Türkiye'nin her zaman söz sahibi olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Biz doğal olarak tüm milletlerle ve halklar ile bir araya gelmiş geçmişimizi paylaşmış bir medeniyetin devamıyız. Dolayısı ile biz bu medeniyetin içerisinde en büyük kardeşliği, birlikteliği ve beraberliği ortay koyan, ülkemizin 2023, 2053, 2071 hedeflerine doğru yürüyecek olan, bir siyasi partiyiz. Bu devletimizi, milletimizi de buraya taşıyacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında inşallah çok farklı kutlamalar ile Türkiye'mizi ilk on ekonomi arasına taşımış olarak ilerleyeceğiz. Buradaki bu gençler bunu yapacak” şeklinde konuştu.
Geçmiş, gelenek ve gelecek köprüsü içerisinde gençlerin önemine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç konuşmasını şu şekilde tamamladı:
“Geçmişten gelen tecrübe ile günümüzü harmanlayıp ilerleyeceğiz. Bu klasik bir şekilde ''gelecek gençlerindir'' değil. Bugünden yapılan ile bugünden ortaya koyduğunuz duruş ile bugünden aldığınız eğitim ile edindiğimiz tecrübe ile bunu geleceğe taşıyacaksınız . O sebeple bu kongreleri yaşamak. Bu birlikteliği yaşamak genç yaşta bu yoğun katılımlardan geçmek bunları yaşamak, geleceğe doğru götüren bir tecrübenin en önemli kilometre taşlarından birisidir. Bunu yaşadıktan sonra bunun devamı için gelecekte çok büyük çaba sarf ediyorsunuz.”