BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, AA'NIN "YILIN FOTOĞRAFLARI" OYLAMASINA KATILDI

24 Aralık 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, haber kategorisinde "Erdoğan ve minik konuğu", "Çatışmalardan kaçan Suriyeliler" ile "Aksa'da gerilim" yaşam kategorisinde, "Selimiye'de bayram namazı" ve spor kategorisinde, "Başpehlivan" fotoğraflarına oy verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anadolu Ajansı'nın (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı. Kılıç, AA'nın "Haber", "Yaşam" ve "Spor" kategorilerinde oylamaya sunulan fotoğraflarını inceleyerek, 5 eser için oy kullandı.

"Haber" kategorisinde Kayhan Özer'in "Erdoğan ve minik konuğu" fotoğrafını seçen Bakan Kılıç, "Cumhurbaşkanımızın ve Türk bayrağının gölgesindeki o küçük şehit çocuğunun bulunduğu resim, geleceğe ümitle ve mutlulukla bakan yeni neslin bayrak altındaki o kuvvetini ve gücünü yansıtıyor" değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Kılıç, aynı kategoride seçtiği Fırat Yurdakul'un "Çatışmalardan kaçan Suriyeliler" fotoğrafının, Türkiye'nin ve Türk halkının geniş gönlünü ortaya koyan bir resim olduğunu belirtti. Kılıç ayrıca, bu kategoride Muammar Awad'ın "Aksa'da gerilim" fotoğrafına da oy verdi. "Yaşam" kategorisinde Gökhan Balcı'nın "Selimiye'de bayram namazı" fotoğrafını seçen Kılıç, "Fotoğraf, aynı ümit, aynı inanç, aynı duygu içerisinde yaşayan ümmetin bir noktaya yönelişi ve teslimiyeti. Ayrıca farklı renklerin bir arada oluşunun göstergesi" diye konuştu. "Spor" kategorisinde Hakan Mehmet Şahin'in "Başpehlivan" fotoğrafını seçen Kılıç, "Kültürümüzün önemli bir parçası olan  yağlı güreş, tarihi Kırkpınar'ın önemli bir yansıması var" dedi.