BAŞKENTE YENİ BİR SPOR TESİSİ DAHA

04 Şubat 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin dört bir yanına alt yapı tesisi yapmak için koşturduklarını belirterek “Fiziki alt yapıyı siz hayata geçirmezseniz, inşa etmezseniz, o zaman kendini geliştirecek olan sporcuların da federasyonlarla, kulüplerle bireysel anlamda çalışma imkanı olmuyor "dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Keçiören Belediyesi'nin iş birliğiyle Keçiören'de yapılacak olan spor salonunun temeli atıldı. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in de katıldığı temel atma töreninde konuşan Bakan Çağatay Kılıç, toplam değeri yaklaşık 19 milyon TL olan tesisin Keçiören için büyük önemi olduğuna dikkat çekerken, “Belediye başkanımız, seçim döneminde yaptığımız çalışmalar  sırasında  burada bir salon ihtiyacının olduğunu, bu ihtiyacın yerine getirilmesi için de desteğimizin gerektiğini dile getirdiler. Biz de 14 yıldır bu güzel cennet vatanımızda iktidarda olan AK Parti’nin bir bireyi olarak Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vermiş olduğu direktifler doğrultusunda gençliğimize hizmetin şiarını aldığımızdan dolayı başkanımızla  konuştuk ve bugün bu güzel tesisin temel atma törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Spor salonunun il standartları seviyesinde inşa edileceğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Bu tür Salonların koltuk sayısı 2 bin 700’e kadar çıkabiliyor. Seçim dönemlerinde, ‘Onlar konuşur AK Parti yapar’ dedik. Biz burada o sloganın gereğini yerine getirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Keçiörenimizin gelişmesine katkı sağlayacak, gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri ve potansiyellerini ortaya çıkarmaları için bu salonu inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.
Spor salonunun adı için Rio 2016 önerisi
Bakan Çağatay Kılıç spor salonuna isim verilmesi konusunda Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın güzel bir öneride bulunduğunu ifade ederek tesise Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanacak sporcularımızdan birinin adını vermeyi düşündüklerini söyledi.
“Fiziki alt yapı, olmadan olmaz”
Bakan Çağatay Kılıç, fiziki alt yapının önemini vurguladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ülkemizin birçok yerinde alt yapı inşaatı ile ilgili koşturuyoruz. Bu tesis de onlardan biri. Fiziki alt yapı sporun ve gencin kendini geliştirmesi için tek unsur değil ama o olmadan da olmuyor. Fiziki alt yapıyı siz hayata geçirmezseniz, inşa etmezseniz, o zaman kendini geliştirecek olan sporcuların da federasyonlarla, kulüplerle bireysel anlamda çalışma imkanı olmuyor. Bu tesisi yapma amacımız da bu alt yapının gelişmesine katkıda bulunmaktır.”
Keçiören’de inşa edilecek spor salonun engelli sporcular için de ideal özelliklere sahip olacağını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Olimpiyat oyunları dediğimiz zaman olimpik ve paralimpik olarak dile getirilir. İki aşamalıdır ve her ikisinin ağırlığı da eşittir. Bu anlamda engelli kardeşlerimizin de ortaya koymuş olduğu çabalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Buradan onların da en iyi şekilde faydalanacağına ve çok güzel başarılar elde edeceklerine inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.
Yüklenici firmadan 19 Mayıs 2017 tarihinde bitirme sözü aldı
Konuşması sırasında yüklenici firma sahibini kürsüye davet eden Bakan Çağatay Kılıç, tesisin ne zaman  bitirileceğini sordu. Firma sahibi de tesisin Ağustos 2017 tarihinde açılacağını ifade edince Bakan Çağatay Kılıç, bu tarihin 19 Mayıs'a çekilmesi sözünü alarak “Biz istiyoruz ki ülkemizin en önemli kilometre taşlarının atıldığı tarih 19 Mayıs’ta açalım diyoruz. Yüklenici firmaya hayırlı çalışmalar diliyoruz. İnşallah 2017 yılı,  Keçiören spor salonumuzun açılış tarihi olacak. Umuyoruz ki Keçiörenli hemşehrilerimiz bu salondan en iyi şekilde istifade edecekler ve faydalanacaklar.” dedi.
Temel atma törenin ardından Bakan Çağatay Kılıç, Keçiören’de bulunan Mevlana Spor ve Kültür Merkezi’ne geçerek engelli fitness salonunda incelemelerde bulundu.
Spor salonunun teknik özellikleri
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Keçiören Belediyesi'nin iş birliğiyle  yapılacak tesis 15.000 metre karelik  inşaat alanına sahip olacak. Kapalı alanı 10.110 metre kare olan ve farklı mimarisiyle dikkat çekecek tesisin 3 katlı olması planlanıyor. Hizmeti girmesiyle birlikte Keçiören'de spora büyük katkı sunacak olan spor salonu içinde; basketbol sahası, voleybol sahası, hentbol sahası, 2 adet güreş sahası, fitness salonu, her branşa uygun antrenman sahası, masa tenisi ve eskrim gibi spor dallarına uygun özel alanlar yer alacak.