BİNGÖL HASEREK KAYAK MERKEZİ TOPLU AÇILIŞ TÖRENİYLE HİZMETE GİRDİ

27 Şubat 2016

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Bingöl’deki Haserek Kayak Merkezi’nin açılışını yaptı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptırdığı Kayak Merkezi, 17 milyon liraya mal oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Bingöl'de Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Spor Salonu'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yeni yatırımların açılışını gerçekleştirdi. Bakan Çağatay Kılıç, törene, açılışı yapılan Haserek Kayak Merkezi’nden barkovizyon bağlantısıyla katıldı.  
Başbakan Davutoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “83 milyonluk bir yatırım bugün hizmetinize giriyor, hayırlı uğurlu olsun. Birileri yıkmak için yola çıkar biz ise yapmak için yola çıkarız. Bizim meselemiz Türkiye'nin daha istikrarlı, milletimizin daha huzurlu olmasıdır” dedi. Türkiye'ye kazandırdıkları eserlerle gurur duyduklarını belirten Başbakan Davutoğlu, “Biz bu amaçla yola düştük. Türkiye parlayacak, dünyanın yükselen gücü olmaya devam edecek. Ne Türkiye'nin yürüyüşünü durdurabilirler, ne de Bingöl'ün kalkınmasını engelleyebilirler. Haserek Kayak Merkezi hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.  
“Bingöl’e ve bölgemizdeki şehirlere yatırımlarımız devam edecek”
Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasının ardından aralarında Haserek Kayak Merkezi’nin de yer aldığı toplu açılış törenine geçildi. Bakan Çağatay Kılıç, barkovizyon ile canlı bağlantı yaptığı Haserek Kayak Merkezi’nden tesisle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, “4 adet pisten oluşan Kayak Tesisimiz 17 milyon TL’ye mal oldu. Kayak Merkezi tüm Bingöllü gençlere hayırlı uğurlu olsun. Bingöl’e ve bölgemizdeki şehirlere yatırımlarımız devam edecek. Bu güzel tesisten nice dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, Bakan Çağatay Kılıç’a hitaben, “Geçmişte Bingöl’den çok meşhur kayakçılar çıktı. İnşallah bu tesislerle ülkemize altın madalyalar kazandıracak kayakçı gençlerimizi göreceğiz. Bu arada, siz de Samsun ile Bingöl arasında mekik dokuyacaksınız. Samsun’un gençleri kadar Bingöl’ün gençleri de sizlere emanet” şeklinde konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, Bingöl’e olan desteklerinin artarak süreceğini kaydetti. Konuşmaların ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Bakanlar, Bingöl’deki eserlerin toplu açılış törenini gerçekleştirdi.
Bakan Çağatay Kılıç, açılış töreninin ardından Kayak Merkezinde düzenlenen yarışmada, minik kayakçılara madalya ve kupa vererek başarılar diledi.