BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ ÇARŞAMBALILAR DERNEĞİ ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

12 Mart 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'de bir dönem görev yapan iki eski ABD Büyükelçisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bakan Çağatay Kılıç, “Bir makale kaleme almışlar. Siz kimsiniz? Size Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına ne yapacağını söyleme hakkını mı veriyor? Böyle bir şey olamaz. Fikirlerinizi kendinize saklayın” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'de bir dönem görev yapan iki eski ABD Büyükelçisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bakan Çağatay Kılıç, “Bir makale kaleme almışlar. Bu makalelerinde Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili kendilerine göre bir takım eleştiriler getirmişler. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu eleştirilerle ilgili olarak harekete geçmez, kendini değiştirmez ise görevinden ayrılması gerektiğini söylemişler. Siz kimsiniz? Size Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına ne yapacağını söyleme hakkını mı veriyor? Böyle bir şey olamaz. Fikirlerinizi kendinize saklayın” dedi. 
Temas ve incelemelerde bulunmak üzere iki gündür Samsun’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İlkadım Çarşambalılar Derneği ile Kahvaltılı Toplantıda bir araya geldi. 
Katılımın yoğun olmasından dolayı dernek üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bakan Çağatay Kılıç, “Katılımınızın yüksek olması aranızdaki birliğin, beraberliğin ve kaynaşmanın bir göstergesi. Sayın Cumhurbaşkanımızın Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı döneminde kendisi ile beraberken özellikle sürekli olarak dile getirdiği kadın kollarımızın ne kadar kuvvetli olması gerektiği ve ne kadar önemli olduğuydu. Dolayısıyla kadınların siyasette ve hayatın her alanındaki önemi ortadadır. Ondan dolayı da sizlere ayrıca bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Rabbim milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın”
Bakan Çağatay Kılıç, İstiklal Marşının kabulünün 95. yıl dönümünün kutlandığını hatırlatarak, “Bugün İstiklal Marşımızın kabulünün 95. Yıl dönümü. Merhum Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyorum. Rabbim milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyorum” şeklinde konuştu.  
“Bugün geldiğimiz nokta 15 sene öncesinden çok farklı”
Bakan Çağatay Kılıç, Samsun için bugün kadar yapılan yatırımların çok çabuk unutulduğunu vurguladığı konuşmasına şöyle devam etti:
“Bugüne kadar yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız çalışmaların tek bir amacı vardır. Samsunumuzu, Türkiyemizi en iyi ve kuvvetli şekilde geleceğe taşımak. Bunu geçmişten aldığımız kuvvetle hayata geçiririz. Geçmişten aldığımız kuvvetin içerisinde çok farklı unsurlar var. En önemli unsurlar kültürümüz, geleneklerimiz, medeniyetimiz. Ve bu anlamda ortaya koymuş olduğumuz tarihimizden gelen bu gücümüzün geleceğe yansımasını hayata geçirmek. Bunların içerisinde çok farklı alanlar, birliktelikler, sinerjiler var. Şöyle bir hatırlayalım. Samsunumuza bugüne kadar yapılan yatırımlarla ilgili olarak, geleceğe yönelik çalışmaları çok kolay unutuyoruz ve nedense çok hızlı şekilde eleştirmeye başlıyoruz. 14-15 sene öncesine kadar istenen yatırımların bugün gerçekleştiğini gördüğümüz zaman bazı şeyleri de hatırlamamız gerekir diye düşünüyorum. Şimdi bazı örnekler vereceğim. Yargıdan başlayalım. Yıllar önceki Adalet Sarayımız neydi, bugün nasıl... Daha da iyi olabilir. Bunu beraber yapacağız. Bugün geldiğimiz nokta 15 sene öncesinden çok farklı.”  
“Samsun’da yatırımlar sonucu çok farklı bir noktaya gelmiş bir sağlık sektörü var”
5 dönem TBMM’de Samsun’u temsil eden merhum Dedesi İlyas Kılıç ile bir anısını  anlatan Bakan Çağatay Kılıç,  “Dün rahmetli dedemin adının verildiği Ataköy Mahallemizdeki okulun tabelasını törenle açtık. Oraya isminin verilmesi için teklifte bulunan herkesten Allah razı olsun. Gerçekten bizi ve ailemizi çok duygulandırdı. Okulu açarken şu aklıma geldi. Samsun’dan Ankara’ya gelen misafirlerimiz arasında sağlık sorunu nedeniyle gelenler vardı. 2011 seçimlerine girerken rahmetli dedem bana bir şey söylemişti. ‘Sayın Başbakanımız sizin işinizi çok kolaylaştırdı. Samsun’da yeteri kadar sağlık yatırımı olmadığı için misafirlerim Ankara’ya gelirlerdi. Artık Samsun öyle bir noktaya geldi ki artık hemşehrilerimiz sağlık sorunlarını halledebiliyor’ demişti. Bunlar önemli şeyler. Şimdi Samsun’da devleti, fakültesi ve özel sektördeki yatırımları ile çok farklı bir noktaya gelmiş bir sağlık sektörü var. Bu bir gerçek. Daha iyi olabilir mi. Evet daha iyi olabilir. Önceden SSK, Emekli Sandığı gibi ayrımlar olur, istenilen hastaneye gidilemezdi. Nereden nereye geldiğimizi hatırlamamız lazım. Bunun daha iyisini yapmak için hatırlamamız lazım” dedi.
“Birtakım eleştiriler yapılabilir. Ama gerçekleri de göreceğiz”
Samsun’daki ulaşım ve turizm alanındaki yatırımlara değinen Bakan Çağatay Kılıç,’’ Ulaşımda yapılan yatırımlar. Büyükşehir Belediye başkanımız burada. Raylı sistem, yol yatırımları, merkezi hükümetin, büyükşehir Belediyemizin, yerel yönetimlerin yaptığı yol yatırımları, alt yapı yatırımları var. Bunlar bir şehir çehresini değiştiren şeyler. Bunlar hayata geçirildi. Raylı sistemi günde 65 bin kişi kullanıyor. Bunlar Samsun için yapılan hizmetler. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal’ın başlattığı bir hamle var. Sayın Cumhurbaşkanımızın iç turizmin hareket geçmesi konusunda ricaları oldu. Samsun’da yakın zamanda yeteri kadar otelimiz yoktu. Oteller yapıldı. Yapılan çalışmaların daha iyi olması için birtakım eleştiriler yapılabilir. Ama gerçekleri de göreceğiz. Farklı noktalara geldiğimizi göreceğiz ‘’diye konuştu.  
Son iki yılda yapılan hamlelerle yereldeki daha küçük ölçekli yatırımların yoğunlaşmasına konsantre olduklarına dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, “Mahalle tipi olarak tabir ettiğimiz halı sahalar… Bunlar, gençlerimizin, çocuklarımızın güvenli olarak sosyal faaliyetlerde olmalarını sağlıyor. Ailelerin evlatlarını rahatlıkla gönderebilecekleri bir alan olmasını sağlıyor. Peki bu ne getiriyor? Sosyal huzur getiriyor. Gençlerimize kendilerini geliştirme imkanı getiriyor’’şeklinde konuştu. 
“İnşallah Samsunspor Süper Lig’e çıkacak ve maçlarını yeni statta oynayacak”
Gençlik ve Spor alanında Samsun’a yapılan yatırımları  da anlatan Bakan Çağatay Kılıç,şözlerini şöyle sürdürdü:
“Spor alanındaki büyük yatırımlarımız. Atıcılık, bowling, okçuluk tesisi ile ilgili olarak yatırımlarımız hızla devam ediyor. İlkadım’daki Atletimiz pistinin yeniden yapılanması ile ilgili çalışmada sona yaklaşıldı. Spor salonları, stat inşaatı var. Statımız en kısa zamanda açılacak. İnşallah Samsunspor Süper Lig’e çıkacak ve maçlarını yeni statta oynayacak. 120 milyon lira civarındaki bir yatırım sözkonusu. Elimizde olmayan bazı sebeplerden dolayı, dünya ekonomisindeki bazı değişikliklerden, firmalarla ilgili yaşanan sıkıntılardan  dolayı istediğimiz hızda ilerleyemedik. Bunları açık yüreklilikle paylaşıyorum. Bir şey sakladığımız yok. En hızlı şekilde yapıp bitirmek için TOKİ ve biz çalışıyoruz. Biraz gecikme oldu diye koskoca yatırımı olumsuz bir şekilde anmak doğru değil. İlçelerimize yaptığımız gençlik merkezleri, havuz, salon yatırımları var. Dün “Geleceğe Kulaç Atıyoruz” projesi kapsamında Atakum Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen sertifika törenine çocuklarımızın yüzmeyi öğrendiklerini gördük. Nasıl yüzdüklerine şahit olduk. İnşallah 2020’deki Tokyo’daki olimpiyatlarda ülkemizi temsil ederler. Samsun Büyükşehir Belediyemizin işbirliği ile Karadeniz sahilinde dolgu alanı içerisinde bir maç sahası inşa ediyoruz.”  
Golf Sporunun Samsun’a ve bölge halkına katacağı değerden bahseden Bakan Çağatay Kılıç, “Duyduğum kadarıyla Trabzonlu hemşehrilerim de golf sahası yapacakmış. Farklı spor dallarında ne kadar çok yatırım yapılırsa o kadar iyidir bizim için. Yatırımların bize faydasını değil de bunları neresinden nasıl eleştirebiliriz diye bakıyoruz. Evet, Golf çok tanınan bir spor dalı değil. Ama tanındığı bilindiği zaman çok farklı kesimlerin oynadığı bir spor dalı. Doğu Anadolu’da golfe potansiyeli tespit edilen bir çoban kardeşimiz yakın zamanda ülkemizi Avrupa’da temsil edecek. Golf, Samsun turizmini destekler mahiyette olacak. Farklı yerlerde golf oynayabilmek için seyahat eden gruplar var.  Bunlarla ilgilenen operatörler var. Golf turizmini beraber birleştirip farklı dallara gidenler var. Samsun neden bundan payını almasın. Bir golf sahası yatırımı yapılırken başka bir yerdeki yatırım hizmet aksayacak mı? Hayır asla. Onun yer ayrı, bunun yeri ayrı.  Eskiden  'bir  yerde yatırım yapılıyorsa  başka bir yerdeki yatırım kısılmalı'  şeklinde  bir algı vardı. AK Parti hükümetlerinde bir yerden kısıp bir yere vermek değil hepsini he beraber yapmak vardır. Biz vatandaşımıza olan hizmetimizi en üst seviyede yaparız. Yatırımlarımızı programlı şekilde yaparız” dedi.
"IOC Başkanı Bach Samsun'a yapılan yatırımlar karşısında şaşkınlığını gizleyemedi"
2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın olimpik ve paralimpik oyunlardan sonraki en büyük spor organizasyonu olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Bu önemli organizasyon Samsun'da yapılacak. Geçen hafta IOC Başkanı Sayın Thomas Bach Ankara'ydı.  Yaptığımız toplantı içerisinde Türkiye'deki spor yatırımlarını da kendisiyle paylaşma imkanımız oldu. IOC Başkanı Bach dünya sporu için önemli bir isim. Samsunumuzda 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları için yapılan  yatırımları kendisine anlatma imkanımız oldu.  Samsun'a yapılan yatırımlar karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.   Bu hafta içerisinde İsviçre'de 2017 Samsun'un nasıl hazırlanacağıyla ilgili yapılan toplantıda  uluslararası bütün katılımcıların önünde  Sayın Thomas Bach'ın Samsun'da bu organizasyon çok güzel yapılacak diye özel bir sunumu olmuş,  bir katkısı olmuş.  Sporun, şehrimizin uluslararası anlamda anılmasındaki önemini bilmemiz lazım. Olimpiyatlara iyi hazırlanmalıyız. Çünkü yoğun bir katılım olacak.  Bunu iyi değerlendirmemiz lazım" diye konuştu. 
Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgeleriyle ilgili olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 1 yıl içerisinde yeniden imar noktasında bir talimatı oldu.  Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanlığımızın uhdesinde yapacağımız yatırımlar var.  Gençlerimizin kendilerini geleceğe hazırlamaları için çalışmalar gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu. 
"Devletimizin kudretinin ortaya nasıl konulacağını göstermiş durumdayız" 
Teröre karşı birlik içerisinde olacaklarını belirten Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:
"Orada terör örgütünün baskısı altında olan, evlatları kaçırılan, aileleri, sevdikleri tehdit edilen vatandaşlarımıza da destek vereceğiz.  Çünkü terör örgütünün baskılarından dolayı onlar,  bıkmış usanmış vaziyettedir. Bunu hep beraber görüyoruz.  'Artık bunlardan bizi kurtarın' diyorlar.  Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanlığı döneminde çok sabır gösterdi. Masada birçok şey yapılsın diye çok yoğun bir şekilde çaba ortaya koydu. Asla güvenliğimizden herhangi bir şekilde eksiklik vermeyiz.  Gerektiği zaman devletimizin kudretinin ortaya nasıl konulacağını göstermiş durumdayız.  Devletin kudreti yeri geldiği zaman şefkat göstermektir.  Bunu ortaya koyuyoruz.  Biz büyük bir medeniyetin bugünkü temsilcileriyiz.  Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'de çok farklı noktalarda olma hedefimiz var. Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında olma hedefimiz var, 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Bu hedefleri hep beraber gerçekleştireceğiz." 
"AK Parti'nin ortaya koymuş olduğu icraatlar gölgelenmez" 
Samsun'a yapılan yatırımlarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Çağatay Kılıç, "Çarşamba Salıpazarı yolunda biraz gecikme yaşandı ama bu yaz içinde inşallah çok güzel bir şekilde biteceğini biliyoruz.  Samsun Ankara demiryolu projesi...  Farklı siyasi partilere mensup olanlar sahiplenmeye çalışıyorlar ama AK Parti'nin ortaya koymuş olduğu icraatler gölgelenmez.  Biz bu iradeyi ortaya koyduğumuz için  bu çalışmalar yürüyor.  Samsun-Ankara demir yolunu ve hızlı trenini  inşallah bu anlamda ülkemize kazandırmış olacağız" değerlendirmesinde bulundu.
“Siz kimsiniz? Fikirlerinizi kendinize saklayın"
Bakan Çağatay Kılıç konuşmasında Türkiye'de bir dönem görev yapan iki eski ABD Büyükelçisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik açıklamalarını eleştirdi. Büyükelçilere, ’siz kimsiniz?’’ diye soran Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:
“Bir makale kaleme almışlar. Bu makalelerinde Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili kendilerine göre bir takım eleştiriler getirmişler. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu eleştirilerle ilgili olarak harekete geçmez, kendini değiştirmez ise görevinden ayrılması gerektiğini söylemişler. Siz kimsiniz?  Burada bir dönem görev yapmış olmanız, uluslararası farklı bir sivil toplum örgütünde görev yapıyor olmanız size Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına  ne yapacağını söyleme hakkını mı veriyor? Siz nasıl bir yaklaşım içerisindesiniz? Görev  yaptığınız dönemler içerisinde ülkenizin temsilini ülkemizde yaparken  siz bu tip şeylerle ilgili konuşma hakkına sahip miydiniz?  Böyle bir şey olamaz.  Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın nasıl göreve geldiğini çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanıdır. Görev süresi bellidir. Bu görev süresi içerisinde halkına olan hizmetleri ve milletiyle olan bağlılığı, birliği ortadadır. Dolayısıyla siz fikirlerinizi kendinize saklayın. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları  ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan görevinin ne olduğunu gayet iyi bilmektedir. Sizin de hiçbir şekilde bize bir şey söylemenize ihtiyacımız yoktur."
"Paralel yapı, devletine ve milletine ihanet ediyor"
Devletin içerisinde kendilerine paralel bir devlet yapılanması ortaya koymaya çalışanların bu tip Türkiye'yi sevmeyenlerle işbirliği yaptığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:
 "Onlarla beraber hareket ediyorlar. Ülkemizin itibarını, dünya üzerindeki gücünü farklı yansıtmaya çalışıyorlar. Devletine ve milletine ihanet ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu iddia eden birisi nasıl olur da  kendi ülkesi aleyhine bir program içerisinde olur? Kendi ülkesi aleyhine sivil toplum örgütü olarak hareket eder. Yurtdışındaki farklı ülkelerde o ülkelerin temsilcileriyle ülkesinin aleyhine bir takım çalışmalar ve komplolar içerisinde nasıl olur?  Bunlara karşı olan mücadelemiz de hiçbir şekilde taviz vermeksizin devam edecektir. Ben biliyorum ki milletimiz de bunlara karşı hiçbir şekilde taviz vermeyecek.  Biz millete hizmet için buradayız.  Milletin bize vermiş olduğu görevi yerine getirmek için buradayız.  Bu emaneti en iyi şekilde taşımak, milli iradeyi temsil etmek için buradayız.  Kararlılığımızdan da hiçbir şey kaybetmiş değiliz, kaybetmeyeceğiz de. Paraleli dikeyi hangi geometrik yapıda olursa olsun   ama size karşı olan mücadelemiz de sonuna kadar devam edecek. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bunu hep beraber yapıyoruz." 
Hep birlikte çalışarak Samsun'u geleceğe daha iyi taşıyacaklarını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç,  "Bugün Samsun için ortaya konan çalışmalarda büyük emekleri olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Hep beraber daha iyi günlere yürüyeceğiz.  Bizim medeniyetimizin bize vermiş olduğu sorumluluk budur.  Biz bunun bilinci içerisinde yolumuza inşallah devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.