BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ'TAN, İLERİ TARİHE ERTELENEN DERBİ İLE İLGİLİ YORUM

26 Mart 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ileri bir tarihe ertelenen Galatasaray - Fenerbahçe karşılaşmasının hangi tarihte oynanacağıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüplerin yapacakları çalışmalarla belirlenecek olan bir tarihten bahsediyoruz. Kurullar içerisinde yapılan görüşmeden sonra tarihi TFF ile beraber kulüpler belirleyecektir" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, gerçekleştirdiği Bolu temasları çerçevesinde ilk olarak Bolu Valiliğini  ziyaret etti. Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Bakan Çağatay Kılıç, Bolu'nun doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir şehir olduğunu söyledi.
 
Bolu'ya bir çok alanda yatırımlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Gençlerimizin ve bütün vatandaşlarımızın sportif alt yapıyla alakalı olan çalışmalarına destek verme konusunda hükümetimizin çizmiş olduğu çalışma programı çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığının yatırımları, çalışmaları konusunda  Bolu iyi bir noktada diye düşünüyorum" diye konuştu.
 
Bolu'da yapımı tamamlanan tesislerin yanı sıra  temeli atılan ve inşası devam eden tesislerin olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Gençlik merkezlerimizdeki sosyal faaliyetler  devam ediyor.  KYK'ya bağlı yurtlarımızda barınan öğrencilerimize sadece barınma anlamında değil sosyal faaliyetler, eğitimler ve kariyer  destekleri konusunda da çalışmalar yapıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz atılımlar doğrultusunda  genel anlamda büyük bir sorumluluk alanında yaptığımız çalışmalar var. Bolu'da bu çalışmaların büyük bir verimi olacak.  Sportif anlamda kendilerini müsabakalara hazırlayanlar  Bolu'yu daha üst seviyede temsil etmek için çalışmalar yapacak. Uluslararası anlamda da dünyanın farklı organizasyonlarında hem Bolumuzu hem de Türkiyemizi temsil etme imkanları olacak" ifadelerini kullandı.
 
Mahalle tipi spor tesisleriyle ilgili de değerlendirmelerde de bulunan Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
"Son  8-9 ay içerisinde yaptığımız mahalle tipi halı saha yatırımlarımızda vatandaşımızın ailelerimizin gençlerimizin tabiri caizse ayağına kadar götürdüğümüz spor yatırımlarımız var. Sayın Cumhurbaşkanımızın Genel Başkan ve Başbakan olduğu dönemde başlatmış olduğu AK Parti hükümetlerinin atılım hamleleri, başlangıç felsefesinde konulan o yolda şimdi genel başkanımız ve Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, tarafından devam ettiriliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın sporla ve sporcuyla olan yakınlığı, gençlerle olan yakınlığı her zaman konuşulur. Dolayısıyla üstümüzde bu anlamda büyük bir sorumluluk ve görev var"
 
Gerçekleştirdikleri yatırımların gençlerle ve sporcular tarafından yoğun bir şekilde kullanılmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Sadece tesis yapmak yetmez ama elinizde tesis olmazsa da içerisini dolduracak sporcunuz olsa dahi kendinizi geliştiremezsiniz. Dolayısıyla bu beraber yürümesi gereken bir yatırımdır.  Bu anlamda çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
 
"Derbinin ne zaman oynanacağı TFF ve kulüplerin yapacakları çalışmalarla belirlenecek"
 
Bakan Çağatay Kılıç, gazetecilerin sorusu  üzerine ileri bir tarihe ertelenen Galatasaray - Fenerbahçe karşılaşmasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.
 
Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:
"Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüplerin yapacakları çalışmalarla belirlenecek olan bir tarihten bahsediyoruz. Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin güvenlik birimlerimizin ortaya koymuş oldukları istihbarat çalışmaları doğrultusunda ertelenme kararını  federasyon valilik ve  emniyet teşkilatımızla beraber karar vererek ertelemiştir. Kulüplerde buna zaten destek vermişlerdir. Kurullar içerisinde yapılan görüşmeden sonra tarihi TFF ile beraber kulüpler belirleyecektir. En kısa süre içerisinde ümit ederim ki açıklanır. Statlarımızla ilgili olarak herhangi bir Şu anda yaptığımız değerlendirmeler doğrultusunda zaten en üst seviyedeki güvenlik çalışmalarımız her zaman olduğu gibi devam etmektedir. Bununla alakalı olarak emniyet birimlerimizle, kulüplerimizle koordineli bir şekilde çalışıyoruz. İstihbari, güvenlik çalışmaların en üst seviyede değerlendirildiği bir çalışma yapılır. Biz bu anlamda alınması gereken her türlü önlemi zaten her zaman takipçisi olduk ve alınması konusunda da hiçbir şekilde geri durmadık. Bundan sonra da bu böyle olacak. Dünyanın şu andaki önemli müsabakalardan bazılarının yerlerinin değiştirildiğini basından okuyorsunuz. Ancak ülkemizde şu anda yapılan çalışmalar güvenlikle ilgili bugüne kadar nasıl alındıysa bundan sonra da alınmaya devam edecektir." 
 
Bakan Çağatay Kılıç, ileride Aladağ'da bir spor zirvesinin yapılabilmesinin mümkün olduğunu bunu da değerlendirebileceklerini sözlerine ekledi.