TÜRK-AMERİKAN KÜLTÜR VE MEDENİYET MERKEZİ AÇILDI

02 Nisan 2016

Amerika Birleşik Devletleri’nin Maryland eyaletindeki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından gerçekleştirildi. Açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin başkenti Washington yakınlarındaki Maryland eyaleti sınırları içinde bulunan Türk- Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’nin (Amerika Diyanet Merkezi) açılışını yaptı. Erdoğan, açılıştan önce yaptığı konuşmada merkezin tüm Müslümanlara hayırlı olması temennisinde bulundu. Dünyada ve ABD'de Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlüğün ve ön yargının yükselişte olduğu bir dönemden geçildiğini dile getiren Erdoğan, "İşte onun için bu merkez büyük önem taşıyor. Bugün aramızda bulunan Müslüman derneklerinin ve ABD'de yaşayan her Müslüman'ın, 11 Eylül saldırılarının ardından ülkeye hakim olan olumsuz havayı dağıtmak için çalıştığını çok iyi biliyorum. Her zaman ifade ediyorum, terörizmin dini, milliyeti, ırkı, kökeni kesinlikle yoktur. Terörist, insanlığa karşı işlediği suçlar sebebiyle bu sıfatı hak eden kişidir. 11 Eylül'de bir avuç teröristin Amerika'ya yaşattığı acı ve dehşetin faturasının tüm Müslümanlara fatura edilmesi asla kabul edilemez." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmanın ardından, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve diğer bakanlarla birlikte kurdele keserek, caminin açılışını yaptı. Beraberindekilerle daha sonra camiye geçerek, yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kültür merkezinde bulunan diğer birimleri gezdi. Yağmurlu havaya rağmen Washington yakınlarında yaşayan çok sayıda Türk ve Müslüman da açılışa katıldı. Ayrıca, ABD’deki diğer şehirlerin yanı sıra Kanada’dan gelen çok sayıda konuk da açılışta hazır bulundu.