52. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU'NUN TANITIMI YAPILDI

06 Nisan 2016

24 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun tanıtım toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapıldı.

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun tanıtımı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen tanıtım toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra bazı bakanlar, milletvekilleri, medya mensupları, eski ve faal bazı sporcular katıldı.
Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '1963 yılında Marmara turuyla başlayan 1965'de uluslararası statüye kavuşan 1966'da Cumhurbaşkanlığı himayesine alınan bu bisiklet turunun Türkiye’nin en köklü organizasyonlarından biri haline geldiğine işaret etti. Hem ülke tanıtımı hem de bisiklet sporunun sevilmesi noktasında bu organizasyonu desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Spor insanlığın ortak dilidir. Farklı dili konuşan, farklı inançlardan, kültürlerden insanların aynı amaç doğrultusunda bir araya gelmesi dünyadaki diğer sorunların çözümü için bize yol gösteriyor'' dedi. Spordaki, barış ve kardeşlik ruhuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:
''Rekabetin yıkıcılıkla değil sürekli daha ileriye gitme ile sonuçlandığı  spordaki bu anlayışı siyasi, sosyal, ekonomik sorunların çözümüne de tahvil etmeliyiz. Bizim medeniyetimizin insana insan olduğu için değer veren bir birikim üzerinde yükselerek tüm dünyayı aydınlatmıştır. Bugün de bölgemizde ve dünyada çıkan sorunlara aynı anlayışla yaklaşıyoruz. Barış ve kardeşlik ikliminin teminatı olarak gördüğümüz sporun bu mücadeleye katkı sağlayan bir yönü olduğuna inanıyorum. 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun hayırlı olmasını diliyorum. Allah tüm sporcuların ellerine, ayaklarına, nefeslerine kuvvet versin, pedallarını hızlı çevirsin diyorum. Hepsine başarılar diliyorum.''
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu bisiklet üzerinde bir gösteri yaptı. Gösterinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bisiklete binerek basın mensuplarına poz verirken, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Erdoğan’a 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun anısına bir madalya takdim etti.
Daha sonra Bakan Çağatay Kılıç başta olmak üzere katılımcılar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bahçesinde bisiklet turu attılar.