BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ ŞANLIURFA'DA

11 Nisan 2016

Bakanlar Kurulu toplantısı için Şanlıurfa'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu kabine toplantısı öncesinde Şanlıurfa'nın Düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene katılırken, Balıklıgöl'de incelemelerde bulundu,vatandaşlarla sohbet etti. Başbakan Davutoğlu'nun Şanlıurfa'daki toplantı ve inceleme gezilerine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da eşlik etti.

Bakanlar ile birlikte sabah Şanlıurfa'ya  gelen Başbakan Davutoğlu programına  Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katılarak başladı. GAP Arena Spor Salonunda   düzenlenen törende  konuşan Başbakan Davutoğlu,TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın başkanlığında, tam mutabakatla, çok kısa sürede İstiklal Madalyası'nı Şanlıurfa'ya vermek için gerekli düzenlemenin yapıldığını belirterek, milletvekillerine ve kanunu hemen onaylayarak, bu güzel hediyeyle Şanlıurfa'ya gelmelerini sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Törende, Şanlıurfa'nın kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de Şanlıurfa'nın kurtuluşuyla ilgili konuşmasının yer aldığı bir video ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğunca kentin kurtuluşunun canlandırıldığı tiyatro gösterisi sunuldu. Daha sonra Başbakan Davutoğlu'na, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi tarafından fahri hemşehrilik beratı ve şehrin anahtarı teslim edildi.
Beratı ve anahtarı alan Davutoğlu, "Bu hediyelerin en güzeli. Biz ezelden kendimize Şanlıurfalı dedik ancak bu belgeyi alarak hukuki olarak da Şanlıurfalı olduk." diyerek duygularını dile getirdi.TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Davutoğlu, eski TBMM Başkanları Yıldırım Akbulut, İsmet Yılmaz ve Cemil Çiçek de Şanlıurfa'ya verilen İstiklal Madalyasını Vali İzzettin Küçük ve Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye takdim ettiler.
Töreninin düzenlendiği GAP Kapalı Spor Salonu'na, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Davutoğlu ve kabine üyelerinin fotoğraflarının yer aldığı, "Biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiyeyiz. Urfa'yı hep beraber kurtardık, hep beraber kutluyoruz" pankartı asıldı.
Başbakan Davutoğlu  törenin ardından  kabine üyeleriyle birlikte Balıkgöl'e gitti. Balıklıgöl'de  vatandaşlarla sohbet eden Başbakan ve beraberindekiler balıklara da yem verdi.