BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİNE KATILDI

16 Nisan 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, temas ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi’nin düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katıldı.

 

Karataş Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Bakan Çağatay Kılıç,  “Bu akşam burada Peygamber Efendimizi ve rehberimizi anmak için bir aradayız. Şunu açıkça sormamız gerekiyor. Peygamberimizi ne kadar tanıyoruz, Peygamber Efendimizi hayatıyla bizlere öğretmek istediğiyle ne kadar tanıyoruz?  Bunu iyi müşahede etmemiz gerekiyor” dedi.

Hz. Muhammed (sav)’in ümmeti olmaktan gurur duyduklarını belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Ümmeti için her şeyi ortaya koyan, hayatını feda eden aynı zamanda şefaat kapısı da olan Yüce Peygamberimizden Hz. Muhammed (sav)’den bahsediyoruz. Peygamber Efendimizin kim olduğunu, ne anlatmak istediğini, bizlere ne söylediğini iyi anlamamız gerekiyor. Peygamber Efendimiz  tabii ki insandır ama yaratılmışların en şereflisidir.  Biz onun ümmeti olmaktan gurur duyuyoruz, şeref duyuyoruz ama ümmeti olarak ona layık olabiliyor muyuz? Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor”  diye konuştu.

“Peygamberimiz ile ilgili birisi karikatür çizerse onun karşısında tabii ki sesimizi yükselteceğiz”

Hz. Mevlana’nın yazdığı Mesnevinin birçok beyitinde ve derslerinde Peygamber Efendimizle ilgili birçok sözü dile getirdiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Hz. Mevlana’nın şu sözü çok manidardır. Hz. Muhammed (sav)’in bastığı yerin, bıraktığı izin toz tanesi olabilmek bizim için en önemli unsurdur. Eğer bizler ümmeti olduğumuzu söylüyorsak Hz. Muhammed (sav)’in hakkını da sonuna kadar savunmakla mükellefiz. Bizim Peygamberimiz ile ilgili olarak birisi karikatür çizerse onun karşısında tabii ki biz sesimizi yükselteceğiz. Sonuna kadar yükselteceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi diklenmeden dik duracağız. Başbakanımızın da dediği gibi bütün dünyaya bunu haykıracağız. Çünkü bizim inancımızda onun yeri çok ayrıdır” şeklinde konuştu.

“İslam’ın en güzel örneğini ortaya koyan Peygamber Efendimizi iyi anlayın”

“ Tüm dünyaya Peygambere hürmeti, ona inanmanın ne demek olduğunu göstermek durumundayız” diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Gençler sadece söylemlerle değil, hayatımızla, yaşadıklarımızla örnek olacaksınız. Merhametiyle, duruşuyla, öğretileriyle Peygamber Efendimizi iyi anlamaya çalışacaksınız. Gençler, öğrenin ki; sizler de evlatlarınıza, kardeşlerinize öğretin. Çünkü ilk emir ‘oku’ idi. Dolayısıyla siz de okuyun. İslam’ın en güzel örneğini ortaya koyan Peygamber Efendimizi iyi anlayın.” ​