“GENÇLERİMİZ, KENDİLERİNİ YETİŞTİREREK ÜLKEMİZİ GELECEĞE TAŞIYACAK”

06 Mayıs 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Bursa’da 5. Türk Hava Yolları Bilim Şenliğine katılarak önemli mesajlar verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra çok kısa bir süre içerisinde uçak fabrikası yapılıyordu. Ne oldu? Tencere fabrikasına çevirdiler. İyi niyetle, iyi adımlarla yerli otomobil noktasında bir adım atıldı. Yine bir el geldi. Benzinini eksik koydu. ‘Araba işe yaramaz’ deyip tarihin raflarına kaldırıldı. Bugün biz bunların hepsini yapacağız diye ortaya çıktığımızda ‘yapamazsınız’ diyorlar. Yaparız… Biz bunu yapacağız.  Biz bu millete güveniyoruz.” dedi. 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bir dizi temel atma törenleri ve açılışlarda bulunmak üzere geldiği Bursa’da Büyükşehir Belediyesi Bilim Şenliği’ne katıldı. 
“Biz durmuyoruz, durmayacağız. Koşmaya devam edeceğiz”
Bursa’da yoğun bir programları olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Sabah saatlerinde Adalet Kompleksinin temelini attık. Daha sonra Bursa’daki Samsunluların organize etmiş olduğu Samsunlular buluşmasına katıldık. Şimdi de Büyükşehir Belediyemizin geleneksel hale getirdiği Bilim Şenliği’ne katılıyoruz. Daha sonra Osmangazi Belediyemiz ile inşa edeceğimiz Kapalı Atletizm Pistinin temelini atmaya gideceğiz. Biz durmuyoruz, durmayacağız. Durmadan koşmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim sloganımız ‘Durmak yok yola devam’ Gece gündüz demeden Devlet ve Milletimiz için çalışmaya, ter dökmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
“2002’den sonra bilim insanına verilen değer çok farklı bir noktaya geldi”
Bakan Çağatay Kılıç, 2002’den sonra bilime büyük önem verildiğini vurgulayarak, “Yıllar yılı bilimin ışığında olmak, bilimle insan yetiştirmek gibi bir amacı hedefi ortaya koyanlar oldu. Ama, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde periyodik halde toplanmasını organize ettiği zaman kadar kaç kere bir araya gelmiş. Sadece buna bakarak geçmişte nelerin farklı yapıldığını bugün ise bilimsel çalışmalar hangi noktada olduğunu açıkça görmek mümkün” şeklinde konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti;
 “Gerçekten de 2002’den sonra Türkiye’deki birçok şeyin değişimi ile beraber bilimdeki ilerlememiz, bilim insanına verilen değerdeki yükseklik çok farklı bir noktaya geldi. Kendisi de bilim insanı olan Sayın Başbakanımızın da büyük çalışmaları destekleri oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu vizyon noktasında o toplantıları sistematik yapması sayesinde farklı bir ilerleme kat edildi. Hep şu söylenmiştir; ‘Bilimle iç içe olarak katma değer yapmamız lazım’ Hep söylendi bunlar. Ama AK Parti iktidarlarında bunlar yapıldı. Bunların kanunları çıkartıldı. Özel sektörle birlikte çalışmalar yapıldı. Bunları hatırlamamız lazım.” 
“Uçak fabrikasını tencere fabrikasına çevirdiler”
Ülkemizin birliği ve beraberliği için hayatını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle anan ve gazilerimize acil şifalar dileyen Bakan Çağatay Kılıç,”Ülkemizin birliği ve beraberliği için mücadele eden askerimiz, polisimiz, korucular olsun bu noktada kullandıkları silahlarla ilgili yapılan çalışmada Türkiye’nin milli piyade tüfeğini ortaya koyması çalışmasına dahi bir şekilde set koymaya kalkıldı.  Türkiye kendi tüfeğini üretmek için yıllar öncesinde adım attığında, ‘Siz tüfeği üretmeyin. Mermi yapın. Tüfeği biz size veririz ‘ dendi. Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra çok kısa bir süre içerisinde uçak fabrikası yapılıyordu. Ne oldu? Tencere fabrikasına çevirdiler. İyi niyetle, iyi adımlarla yerli otomobil noktasında bir adım atıldı. Yine bir el geldi. Benzinini eksik koydu. ‘Araba işe yaramaz’ deyip tarihin raflarına kaldırıldı. Bugün biz bunların hepsini yapacağız diye ortaya çıktığımızda ‘yapamazsınız’ diyorlar.  Yaparız… ‘Ortaya çıkaramazsınız’ diyorlar. Çıkarırız…  Biz bunu yapacağız. Bu millete biz güveniyoruz.” dedi.
“Gençlerimiz, kendilerini yetiştirerek ülkemizi geleceğe taşıyacak”
2023, 2053 ve 2071 hedeflerine bu ülkenin gençleri ve çocuklarının kendilerini geliştirmesiyle hep birlikte yürüyeceklerine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, “Bu yolda bu çalışmalara destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bursa’da üniversitemizin de desteğini alarak onların çok daha yoğun şekilde kendilerini geleceğe hazırlamaları için bu çalışmalara devam edeceğiz. Gençlerimiz,  bugünden itibaren kendilerini yetiştirerek ülkemizi geleceğe taşıyacak. Buradaki çalışmalara desteğinden dolayı büyükşehir belediyemize, THY’ye teşekkür ediyorum. Çalışmaların artarak devam etmesi noktasında büyük bir heves içerisinde olduklarını biliyorum. Biz de üzerimize düşen bir görev olması durumunda burada size destek vermeye hazırız” diye konuştu.