BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, 9. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BULUŞMASI’NA KATILDI

15 Mayıs 2016

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı’na katıldı.

Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı’nda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Bizler bin dört yüz yıldır var olan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Üstümüzde büyük sorumluluklar var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlık döneminde bu sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirerek gelecekteki kuvvetli yerimizi alacağız.”dedi.
 
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından "Biz kardeşiz, biz geleceğiz" temasıyla düzenlenen 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapıldı. Programa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile çok sayıda vatandaş da katıldı.
 
“Türkiye artık 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine kilitlenmiş bir ülkedir”
 
Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı’nda konuşan Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye’de eğitim almak için bulunan uluslararası öğrencileri asla yabancı olarak görmediklerine vurgu yaparak, “186 farklı ülkeden Türkiye’ye gelmiş ve bizim asla bir yabancı olarak görmediğimiz, misafir olarak gördüğümüz kardeşlerimizin, dostlarımızın ve gelecekteki büyük elçilerimizin toplantısı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Türkiye artık 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine kilitlenmiş bir ülkedir. Bu hedeflerden biri ise, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belirtmiş oldukları,  Türkiye’nin güçlü bir devlet olarak dünyadaki yerini almasıdır. Bu hedeflerimizi medeniyetimizden almış olduğumuz bir güç ile başaracağız” şeklinde konuştu.
 
“Sizler bu ülkenin öz evlatları ve bizim kardeşlerimizsiniz”
 
Köklü bir medeniyete sahip olduğumuza dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
 
“Sizler bu ülkede eğitiminizi alıp dostluklarınızı geliştirerek geleceğe adım atacak kardeşlerimizsiniz. Farklı lisanlar konuşuyor olabiliriz. Sevginin, muhabbetin ve adaletin dili tektir. Biz buna inanıyoruz. Bizler, bin dört yüz yıldır var olan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bundan dolayıdır ki, üstümüzde büyük sorumluluklar var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlık döneminde bu sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirerek gelecekteki kuvvetli yerimizi alacağız. Türkiye’ye geldiğiniz, bizlerle bir arada olduğunuz ve fikirlerinizi paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Sizler bu ülkenin öz evlatları ve bizim kardeşlerimizsiniz. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.” ​