BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, ŞEHİT AİLELERİ İLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

07 Haziran 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, terörle mücadelenin Devletimizin kudretine yakışır şekilde sabırla yapıldığını belirterek, "Ülkemizin birliğine karşı el uzatanlara dur diyeceğiz. Bunu birlik beraberlik içerisinde yapacağız. Üzerimizde büyük bir sorumluluk var. Sizlerin emaneti var. İnşallah bu emanete layık olacağız" dedi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’da Şehit Aileleri için düzenlenen iftar programına katıldı. AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından Atakum İlçesi Yalı Cafe’de düzenlenen iftar programına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Milletvekilleri, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Samsun İl Jandarma Albay Ercan Yaşin, şehit aileleri ve yakınları katıldı.
İftar öncesi bir konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, Şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade ederek, "Rabbim ülkemiz, milletimiz, bayrağımız için şehit olan tüm kardeşlerimize rahmet eylesin. İstanbul'daki hain terör saldırısında 7 kardeşimiz şehit oldu, 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Rabbim hepsine rahmet eylesin" dedi.
"Sizler en büyük fedakarlığı ortaya koymuş olan kardeşlerimizin ailelerisiniz"
Ülke için en büyük fedakarlığı şehitlerin ortaya koyduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç "Aslında sizlerle bir araya geldiğimizde çok fazla söze gerek yok. Sizler en büyük fedakarlığı ortaya koymuş olan kardeşlerimizin ailelerisiniz. Sizler en büyük fedakarlığı ortaya koymuş olan ailelerin mensuplarısınız. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim inşallah sizleri cennette buluşturacak. Biliyorsunuz inancımıza göre Allah yolunda ölenlere ölü demiyoruz. Şehitliğin ne anlama geldiğini anlamayanlar bunu anlamayabilirler. Ama burada bir araya gelmiş olan tüm kardeşlerimiz şehitliğin ne anlama geldiğini, şehitlik mertebesinin ne demek olduğunu gayet iyi biliyorlar. Bundan dolayı da büyük bir gururla ve aynı zamanda sakinlikle, sabırla bu imtihanı ortaya koyuyorlar.  Sizleri de en büyük mertebe olan şehitlik mertebesine ulaşmış olan yakınlarının özlemini sabırla karşılayıp inşallah cennette bir araya gelirsiniz diye dua ediyorum" diye konuştu.
"Terörle mücadeleyi Devletimizin kudretine yakışır şekilde sabırla yapacağız"
Bakan Çağatay Kılıç, terörle mücadeleyi belli kurallar içerisinde sabırla yaptıklarını ifade ederek, "Ülkemizin birliğine karşı el uzatanlara Sayın Başbakanımızın da dile getirmiş olduğu gibi dur diyeceğiz. Ama bunu birlik beraberlik içerisinde yapacağız. Terörle mücadeleyi sabırla yapacağız. Devletimizin kudretine yakışır şekilde yapacağız. Çünkü devletin belli kurallar çerçevesinde yapması gerekenler var ve bu çerçevede olacaktır. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki; üzerimizde büyük bir sorumluluk var. Sizlerin emaneti var. İnşallah bu emanete biz layık olacağız" şeklinde konuştu.
"Geleceğe yürüyüşümüzü beraberce ortaya koyacağız"
AK Parti Hükümetleri olarak her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını belirten Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı;
"Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın bu anlamda sizlerle bir arada olmak için ortaya koymuş olduğu çalışmayı biliyorsunuz. Sizlere olan bakış açısını, sizlerle olan birlikteliğini biliyorsunuz. AK Parti Hükümetleri döneminde şehit aileleri ve onların yakınları için yapılan işleri biliyorsunuz. Tabi bunlar bu akşam konuşulacak konular değil. Ama biz sizlerle bir arada olmak istiyoruz. Davetimizi kabul edip geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. İnşallah bu ülkenin birliği ve beraberliği için hep beraber gece gündüz demeden sizlerin ortaya koymuş olduğu fedakarlığın da farkında olarak geleceğe yürüyüşümüzü beraberce ortaya koyacağız. Rabbim inşallah tuttuğumuz ve tutacağımız oruçları kabul eylesin" 
İftarın ardından şehit yakınlarıyla yakından ilgilenen Bakan Çağatay Kılıç, onlarla sohbet etti.