BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, TUNCELİ’DE İFTAR YEMEĞİNE KATILDI

02 Temmuz 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, devletin hizmet vermek için gönderdiği kaynağı millete düşman olanlara kullandıranlara dur diyeceklerini belirterek, “Çukur kazanlarının yanında olup da bu millet ihanet eden herkes hukuk önünde hesabını verecektir” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Ak Parti Tunceli İl Başkanlığı'nı ziyaretinden sonra AK Parti Tunceli İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar yemeği programına katıldı. AK Parti Genel Merkezi’nin kardeş iller projesini başlattıktan sonra Samsun ile Tunceli’nin kardeş teşkilat ilan edildiğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Bu bizim için özel bir gelişme oldu. Çünkü Samsun Türkiye’nin, Cumhuriyetimizin kuruluşu yolunda ilk adımın atıldığı şehir.  İlk adımın atıldığı Samsunumuzda  Tuncelimiz - Dersimimiz teşkilatlarımız anlamında kardeş oldu  Hepimiz her zaman kardeşiz ama kardeş teşkilatlar anlamında” diye konuştu.
- “Birbirimizle kardeş olduğumuzu iyi bilmemiz gerekiyor”
 Samsun teşkilatının Tunceli’ye sık sık geleceğini belirten Bakan Çağatay Kılıç,  “Sizden bir söz istiyorum;  mutlaka Tuncelimizden - Dersimimizden Samsunumuza her ay bir heyet gelecek. Bunun sözünü sizden istiyorum.   Bizim teşkilatımız için de aynı şeyi söylüyorum.Bunu sadece biz genel merkezimiz bize söylediği için değil o tabii ki var ama bizim gönlümüz bir. Burada önemli olan bizim sizlerle olan ve sizlere karşı olan muhabbetimiz. Yoksa her yerde oturur,  sohbet ederiz ama gönül muhabbeti olmazsa o zaman o muhabbet, muhabbet olmaz söz olur.  Hepimizin birbirimizle kardeş olduğumuzu iyi bilmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. 
Bakan Çağatay Kılıç,  sözlerine şöyle devam etti:
“Bugün çok önemli bir gece.  Kur'an-ı Kerim’in Allah’ın kitabının bu gece Peygamber Efendimize ilk olarak nazil olduğu gece olduğuna inanıyoruz.  Rabbim, yolunda ilerlemeyi, hizmet etmeyi, insanlığa bu anlamda hizmet etmeyi ve tüm insanlığa  Allah’ın göndermiş olduğu kitabı Kuran-ı Kerim’i doğru şekilde anlatmayı ve yaşamayı bizlere nasip etsin.  İstanbul’da iki gün önce gerçekleşen hain terör saldırısında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza, insanlarımıza Rabbimden rahmet diliyorum.   Yaralananlara acil şifalar diliyorum. 200’ün üzerinde yaralımız oldu ama  tedavi süreçleri hızlı bir şekilde devam etti.  Şu anda bu sayı  azalmış durumda.  İnşallah yaralı kardeşlerimizde ivedi şekilde sağlığına kavuşur.”
- “Biz hiçbir zaman şiddetin yanında olmadık”
 Terörle içi içe olanların kendileri nezdinde hiçbir değeri  ve anlamının olmadığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Onlarla konuşacak bir şeyimiz de yoktur. Çünkü biz sevgiden bahsediyoruz, muhabbetten  bahsediyoruz.  Birbirini öldürmek insan öldürmek neymiş bunu  anlamıyoruz.   Bu teröristlerle alakalı olarak Cumhurbaşkanımızın bir sözü var; öldürmeye giden ‘Allahu Ekber’ diyor, ölen de ‘Allahu Ekber’ diyor.  Burada bir hata var.  Biz hiçbir zaman şiddetin yanında olmadık.   Hiçbir zaman ölüm düşünenlerin yayında olmadık.  Hep yaşatanların yanında olduk.  Yaşam diyenlerin yanında olduk ama cihadın ne anlama geldiğini de biz biliyoruz” şeklinde konuştu.
- “Bizim inancımızda en büyük cihad insanın kendisine olan cihadıdır”  
“Bizim inancımızda en büyük cihad insanın kendisine olan cihadıdır” diyen Bakan Çağatay Kılıç,   “Kendisini doğru yolda tutmaya cihadıdır. Kendi nefsini itme cihadıdır. Allah’ın emirlerine uymaya çalışmaktır.  Bu, Allah’ın bize emridir.  Gidip başkasına veya başka sebeplerden dolayı bir cana kıymak değildir.  Masum birini öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir.  Bu Allah’ın kelamı ama bir insanı kurtaran da tüm insanlığı kurtarmış gibidir. Bunun ötesinde hangi amacı arıyoruz.  Bunun ötesinde hangi referansı arıyoruz.  Bizim nezdimizde terör örgütlerinin hepsi PKK’sı da DEAŞ’ı da  DHKP-C’si de bu anlamda onlarla işbirliği yapan HDP’si de BDP’si de aynıdır.  Allah’ın yarattıklarının en şereflisi insandır.  İnsana hizmet etmekten daha büyük bir onur daha büyük bir görev olabilir mi?” 
Bakan Çağatay Kılıç, Tunceli’deki  spor tesislerini  gezdiklerini belirtirken, konuşmasına şöyle devam etti:
“Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız bugün aramızda. Ladik Belediye Başkanımız da burada. Onlar da belediye başkanı ama onlar vatandaşına hizmet ediyor.  Seçim zamanı vatandaşımızdan niye oy istiyorlar? Hizmet etmek için. Ben bugün burada yürüdüm biraz baktım. Merkezi hükümetin dışında yapılan çok böyle bir hizmet ben görmedim. 
- “Devletimizin millete hizmet vermek için gönderdiği kaynağı millete düşman olanlara kullandıranlara dur diyeceğiz’’
Yerel yönetimlerin doğrudan doğruya vatandaşla iç içe olması gerektiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Samsun’da her gün belediye başkanımız sokakta vatandaşlarımızla iç içe. Burada öyle mi bilmiyorum ama bizim Samsun’da bildiğimiz birçok ilimizde öyle. Hizmetlerin de bu şekilde yürümesi gerektiğini unutmayalım. İnanıyoruz ki devlet kaynakları ki bu kaynaklar milletimizin kaynaklarıdır. Devletimizin gelişmesi için milletimizin vergilerinden toplanan kaynak milletimiz kaynaklarıdır. Milletimizin kendi parası biz bunları milletimizin yolunda kullanıyoruz. Devletimizin buraya hizmet için gönderdiği kendi parası bunları milletimize hizmet yolunda kullanıyoruz. Devletimizin burada millete hizmet vermek için gönderdiği kaynağı millete düşman olanlara kullandıranlara tabi ki dur diyeceğiz.” dedi.
- “2002’ye kadar Tunceli’de yurt yoktu”
Gençlik ve spor bakanlığının yatırımlarından da bahşeden Bakan Çağatay Kılıç, ‘’Bizim görevimiz spor tesisi yapmak. Federasyonlara destek olmak, kulüplere ve sporcular destek olmak. Biz bunları yapmakla yükümlüyüz.  Gençlerimize, öğrencilere yurt yapmakla yükümlüyüz. 2002’ye kadar Tunceli’de yurt yoktu. Şu anda 2600’ü aşan bir kapasitemiz var. İnşallah 500 yatak kapasiteli yurdumuz devreye girdiğinde 3 bini aşacağız. Bunlar Ak Parti hükümetleri döneminde oldu. Bugün stadyumumuzu gezdik. Yenilenme çalışmaları bitiyor. Gençlik merkezimizi de kazandırmış durumdayız’’ ifadelerini kullandı.
- “Size şu sözü veriyorum, araziyi bulun yeni tesisler kazandırmak için düğmeye basalım”
Tunceli’ye yatırım müjdesi veren Bakan Çağatay Kılıç,  ‘’ Açık bir çağrı yapıyorum. Ben AK Parti hükümetlerinin Gençlik Ve Spor Bakanı olarak size şu sözü veriyorum. Bana Tunceli merkezde araziyi bulun çünkü biz kamulaştırma yapmıyoruz, hemen yeni tesisler kazandırmak için düğmeye basalım. Şu anda stadyumumuzun yeteri kadar talebe cevap vermediği noktasında bir düşünce var. Yanında araziler var. Her ikisini de sordum bunlar kullanılabilir durumda mı? Arkadaşlar bunlar şahıs arazisi dedi. Bir de itilaflıymış oraya giremiyoruz. Galiba ama o yandaki arazi ile ilgili olarak sorun çözülürse ben oraya hemen ikinci sahayı yapmanın sözünü veriyorum. Başka yerde bulursanız onu da yaparız. Ama tercihimiz merkezde yapmak‘’ şeklinde konuştu.
“Biz hiçbir zaman ayrım yapmadık, yapmıyoruz”
Tunceli’de inşa edilen yüzme havuzu ile Samsun Bafra’da inşa edilen havuzun aynı olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, ‘’ Diyorlar ya ‘ayrım mı yapıyorsunuz’ biz hiçbir zaman ayrım yapmadık, yapmıyoruz. Yaradılanı severiz Yaradan’dan ötürü bizim ayrımcılıkla işimiz yok biz Sayın Cumhurbaşkanımızın ta İstanbul belediye başkanlığı döneminden itibaren başlattığı bu hizmet yolculuğunun vatandaşımıza milletimize hizmetin neferleriyiz. Görevimiz ayrımcılık değil birleştirmek. Sayın cumhurbaşkanımızın talimatları bu yöndedir” ifadelerini kullandı.
Açılışı yapılan Osman Gazi Köprüsü’nün önemini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
‘’Dün İzmit’te Kocaeli’ndeki Osman Gazi Köprüsü’nün açılışını yaptık. Kenan Sofuoğlu kardeşimiz de 400 kilometre ile hız rekorunu kırdı. İki tekerleğin üzerinde 400 kilometre hız yaptı.  Bu açılış ülkemizin uluslararası anlamda yaptığı ve hayata geçirdiği büyük yatırımlardan bir tanesi sadece 3 köprü, 3 havalimanı ve çeşitli bölgelerde yapılan yatırımlar… Yine sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde sıklıkla kullandığı sözlerdendir ’ hava yolunu halkın yolu yaptık ‘  bugün artık havayolu ile seyahat anlamında ivme kazanmış durumda Türkiye Türk Hava Yolları dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinde bayrağımızı gururla dalgalandırıyor. İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısının ardından çık kısa bir sürede çok kısa bir süre içerisinde 1 günden bile az bir süre içerisinde havalimanını kullanıma açtık. Daha önce Brüksel’de de bir saldırı olmuştu biliyorsunuz, oradaki saldırıda havalimanı 10 güne aşkın kapalı kaldı.”
-  “Dünyanın bir ve beraber olarak bu teröristlere karşı mücadele vermesi gerekiyor’’
 Terör saldırılarının dünyanın her yerinde olabildiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, ‘’Paris’te Brüksel’de, Londra’da, Madrid’te, New York’ta oldu, keşke olmasaydı.  Bu hafta İstanbul’da oldu.  Dünyanın bir ve beraber olarak bu teröristlere karşı mücadele vermesi gerekiyor. Biz dedik ki, Türkiye’de terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda bir saygı duruşu yapılması gerekir. Önce olmayacağı yönünde karar vardı. Bizim de o noktada girişimlerimiz ve eleştirilerimiz oldu. Ertesi günkü maçta bu saygı duruşu gerçekleşti. Biz bunu talep etmemeliyiz. Eğer Avrupa’nın parçası isek, sizlerle aynı şekilde aynı değerleri paylaşıyorsak. Biz nasıl sizler sıkıştığınızda Türkiye olarak yanınızda oluyorsak sizin de yanımızda böyle zamanlarda durma mecburiyetiniz vardır. Eğer müttefikseniz eğer dostsanız bizim de bunları sizden bekleme hakkımız vardır. Bunu da tüm dünyaya, müttefiklerimize hatırlatıyorum‘’  açıklamasında bulundu.
 - “Çukur kazanlarının yanında olup da bu millet ihanet eden herkes hukuk önünde hesabını verecektir” 
 “Hain terör örgütü ile iç içe olan, terör örgütünün siyasi uzantısı şeklinde hareket eden partiye de bir şeyler söylemek istiyorum” diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
 “Seçim döneminde ‘dokunulmazlıklarımızı kaldırın’ şeklinde açıklamalar yaparak tweetler atıyorlardı. Şuan dokunulmazlıkları kaldırdık. Bazıları yurtdışına gitti. Belediye başkanı olanlar kaçtı. Şimdi milletvekilleri de biz gelmeyiz şeklinde açıklamalar yapıyorlar. Çukur kazanlarının yanında olan, bu millet ihanet eden ve bu milletin değerlerine saldırıda bulunan herkes hukuk önünde hesabını verecektir.  Madem bir hukuk devletiyiz, o zaman gidip teröre destek vermenin hesabını mahkeme huzurunda vereceksin.”
 - “Millet kendisine hizmet edenin yanında olur”
İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası bir CHP milletvekilinin “Terör işbirlikçisi AKP” diye tweet attığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Bizlerin elinde de kan varmış, bizler işbirlikçiymişiz. Bu tweeti atan milletvekili gençlik çalışmaları yaptığı dönemdeki partisinin yan yana durduğu örgütleri hatırlatırım. Şuanda partisinde olan kendi milletvekilleri hangi gösterilerde, kimin yanında, hangi örgütlerin yanında olduğunu hatırlatıyorum. Biz Paralel Yapı, DHKP-C, TİKKO, PKK, DAEŞ ile mücadele ederken bu cümle nasıl söylenebilir? Bu millet kendisine hizmet edenin yanında olur. Ona karşı duranla, beraber olmayanla bir işi olmaz” şeklinde konuştu.
- “Dersim spor’un daha üst noktalara gelmesi için gereken desteği vermek için hazırız”
 “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım öncülüğünde hizmetlerimize devam ediyorum ve devam edeceğiz. Bizler her zaman sizlerle beraber yürümeye devam edeceğiz” diye konuşan Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
 “Samsunlular olarak sizleri en kısa süre içerisinde Samsun’da ağırlamak istiyoruz. Biz, Tuncelili gençlerimiz ve sporcularımızın kendilerini daha iyi yetiştirebilmeleri için daha çok çaba harcayacağız. Tuncelili başarılı sporcularımızı ve antrenörlerimizi daha çok destekleyeceğiz. Dersim spor’un da daha üst noktalara gelmesi için gereken desteği vermek için hazırız. Tunceli’de tesisleşme ve sportif alt yapı konusunda da daha hızlı bir ivme kazandırmak için çalışacağız. Bizler bu vatan, bu topraklar, bu Ay – Yıldızlı bayrağımız altında huzur, birlik ve beraberlik içerisinde çok daha güzel yarınlarda beraber yürüyeceğiz. Bizleri ayrıştırmaya çalışanlara hiç kulak asmayın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her vatandaşı, eşit vatandaştır. Bizim tek amacımız Allah’ın yaratmış olduğu en şerefli varlık olan insanlığa hizmet etmektir.”
Bakan Çağatay Kılıç, Tunceli programının ardından helikopter ile Elazığ’a gitti.