BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ 2016 DÜNYA OKUL SPORLARI OLİMPİYATLARI AÇILIŞINDA KONUŞTU

12 Temmuz 2016

Trabzon'da düzenlenen 2016 Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nın (Gymnasiade) açılışında sporculara seslenen Bakan Çağatay Kılıç, "Burada hem birbirinizle kaynaşın, birbirinizi tanıyın, sporu birlik, beraberlik amacı olarak kullanın." dedi.

Trabzon'da, 250'si Türkiye'den olmak üzere 40 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katıldığı ve dünyanın en önemli üçüncü spor organizasyonu olan Okul Sporları Olimpiyatları (Gymnasiade 2016), törenle başladı.
Bakan Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) organizasyonunda Trabzon'da düzenlenen 2016 Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nın (Gymnasiade) açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 14 yılda çok büyük değişim ve gelişim içinde olduğunu söyledi.
Türkiye'de bu gelişimle spor yaşamı ve altyapısında da yeni atılımlara imza atıldığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç ‘’Bunun en önemli ispatlarından bir tanesi de bugün burada Trabzon’da Türkiye’mizde yaşanan Gymnasiade. Biliyorum ki şuan ki yapılan organizasyon 10 branşta ilk kez yapılıyor. Sizlerden şunu istiyoruz; burada hem birbirinizle kaynaşın, birbirinizi tanıyın. Sporu birlik ve beraberlik amacı olarak kullanın ve buradan gidecek yolda ümit ediyorum ki aranızdan birçok kardeşimiz sadece Türkiye’deki gençlerimiz için değil buraya katılım sağlayan bütün uluslararası sporcular arasından şampiyonlar çıkacak"diye konuştu.
Trabzonlu vatandaşlara da seslenen Bakan Çağatay Kılıç, ‘’Ülkemizin en önemli kadim şehirlerinden birindesiniz. Sportif anlamda büyük tecrübesi olan, sportif organizasyonlarda çok büyük tecrübesi olan bir şehirdesiniz. Tarihi ve kültürü ile, ama hepsinden önemlisi misafirperverliği ile bilinen güzel Trabzon’umuz. Bu güzel şehirde Trabzon’da hem biraz eğlenin ve aynı zamanda güzel sonuçlar alın. Ümit ediyorum başka organizasyonlarda sizlerle yolumuz kesişecek. Hepinize katılımızı için Trabzon’umuza ülkemize geldiğiniz için teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.
Hayri Gür Spor Salonu'ndaki açılış törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Trabzon milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar ve Muhammet Balta, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) Başkanı Laurant Petrynka, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu,Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu ile çeşitli ülkelerden sporcular ve vatandaşlar katıldı.
 
Organizasyon hakkında bilgi verilmesi ve tanıtım filminin yayımlanmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun kutlama mesajları okundu.