GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ ESKİŞEHİR’DE

30 Eylül 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) karşı yapılan mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, “Ülkesine, milletine, bayrağına ihanet eden, milli iradenin en üst tecelligahı olan TBMM’ye bomba atabilecek, vatandaşına silah çekip ateş edebilecek kadar alçaklaşanlara karşı kimsenin bir müsamaha göstermesi söz konusu olamaz” dedi. ​

Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Ankara'dan Eskişehir'e gelen Bakan Çağatay Kılıç, Eskişehir Valisi Azmi Çelik'i makamında ziyaret etti. Valiliğin ardından AK Parti Eskişehir İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Çağatay Kılıç, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleri döneminde Eskişehir'in önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.
Ülke ve millet olarak yaz ayında çok farklı bir dönemden geçildiğini  ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “15 Temmuz gecesi FETÖ Terör Örgütünün başını çektiği, ülkemizde bir darbenin, kalkışmanın içerisinde olmak üzere hareket eden kişilerin karşısında dik bir mücadele verildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın meydanlara, sokaklara, hava alanlarına çıkın ve ülkenize, demokrasinize sahip çıkın çağrısıyla, Sayın Başbakanımızın hükümetimizin hiçbir şekilde bu kalkışmaya müsaade etmeyeceğini, görevinin başında olduğunu açıklamaları ve milletimizin buna destek vermesi sonrasında tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de darbecilere karşı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şanlı üniformasını giymiş teröristlere karşı büyük bir beraberlik sergilediniz. Bu noktada Eskişehirli vatandaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Sizlere teşkilatımız olarak teşekkür ediyorum. Diğer tüm siyasi partilerin o gece kalkışmaya karşı bir ve beraber olduklarını ve tüm siyasilerin de bu noktada birleştiğini biliyoruz. Tabi sizler bunun başını çektiniz. En ön safta yer aldınız. Allah hepinizden razı olsun.” diye konuştu.
“Yeni stadyum açılış yapma noktasına gelmek üzere”
Yapacakları çalışmalar içerisinde Eskişehir ile ilgili özel adımlarının olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü;
 “Biliyorum ki; Eskişehirspor kent için önemli bir unsur. Herkesin büyük bir heyecanla beklediği büyük bir stadyum projemiz var. Açılış yapma noktasına gelmek üzere. Bir iki eksiği var. Sahanın ve zeminin Eskişehirspor’un kullanımı için en süt seviyede hazır olması gerekiyor ki, stadyumumuzu futbol müsabakalarına açalım. Çünkü, daha önce edindiğimiz tecrübe acele edilirse bazı işler eksik bırakılırsa daha sonra sezon boyunca onun sıkıntısını çekiyorsunuz. En önemli unsurlardan biri zemindir. Çimin hazırlanması için ihtiyaç olan bir zaman dilimi var. Bu tamamlandıktan ve bir iki eksiklik giderildikten sonra önümüzdeki dönem içerisinde Eskişehirspor kendi stadyumunda maçlarını oynayacak. Stadyum şimdiden tüm Eskişehir’e hayırlı uğurlu olsun. Tabi stadyumun bazı noktalarda halledilmesi gereken unsurları var. İnanıyorum ki; Eskişehir’deki sorumluluk makamında olan herkes bununla ilgili gereken adımı atacaktır.”
“Gençlerimiz ve sporcularımız için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz”
Eskişehir’de genç bir nüfus olduğuna dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, “Bakanlığımızın görev alanı içerisinde olan gençlik merkezlerimiz, yüzme havuzumuz, spor salonları ile ilgili çalışmalarımız durmadan devam ediyor. Bitme aşamasına gelen yatırımlarımız var. Hepsinden önemlisi gençlerimizin ve sporcularımızın kendilerini en iyi şekilde geleceğe hazırlamaları ve imkanların sunulması için yaptığımız çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz. Eskişehir’de genç bir nüfus var. Şehir dışından gelip üniversite öğrenimi gören öğrenci kardeşlerimiz var. Eskişehir onları misafir ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumumuzun yaptığı yatırımlar var. Burada bazı gecikmeler yaşadık. Ama çok şükür buraya gelmeden önce ve burada yaptığımız toplantılarda biliyoruz ki, şu anda artık kız öğrencilerle alakalı olarak hiçbir yedek listemiz kalmadı. Bize başvuran tüm kız öğrenciler KYK yurtlarına yerleşme hakkını elde etti. Erkeklerde biraz eksiğimiz var. O da zaman içerisinde hallolacaktır. Ama yatırımlarımızın önündeki engellerinde hızlı bir şekilde kaldırılması gerekiyor. Burada yapılan yurt yatırımları hepimizin geleceğimiz olarak gördüğümüz gençler için. İnanıyorum ki, bunun önünde kimse bir engel koymayacaktır ve koymamalıdır.” şeklinde konuştu.
“Spor altyapımızı canlandırmak için yapacağımız çalışmalarda Eskişehir önemli bir yer tutacak”
Ankara’dan Eskişehir’e yüksek hızlı trenle geldiklerini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Sayın Başbakanımızın, Eskişehir’e yaptığı yatırımlar içerisinde herhalde en önemlilerinden biri yüksek hızlı trendir. Bu sabah Ankara’dan yüksek hızlı tren ile geldik. Son derece konforlu rahat bir şekilde şehrin ortasına geldik. Bir saate yakın sürede geldik. İnşallah buradan İstanbul’a da iyi bir şekilde ulaşım sağlanacak. Ulaşım ağları noktasında olan Eskişehirimizin turizm anlamında da iyi bir potansiyele sahip olacağını düşünüyoruz."dedi. 
Daha önce yapılan çalışmalar neticesinde Eskişehir'in de önemli bir noktaya geldiğine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, “İnşallah tüm bu yatırımlarımızla beraber geleceğe yürüyüşümüz devam edecek. Gençlerimiz ve sporcularımızla olan çalışmalarımız artarak devam edecek. Olimpik ve Paralimpik oyunlardan sonra yeniden yapılanma çerçevesinde gençlerin yoğun olması sebebiyle burada düşündüğümüz bazı özel çalışmalar olacak. Mekansal ve altyapı çalışmaları ve fiziki imkanları ortaya koyuyor. Gençlerin sportif anlamda kendilerini daha iyi geliştirebilmeleri için, farklı branşların gelişmesi için kulüplerle beraber burada yapacağımız çalışmalar var. Bunun içinde Eskişehirspor ve başka kulüpler de olacak. Tüm spor altyapımızı, insani anlamdaki potansiyelimizi de yeniden canlandırmak için yapacağımız çalışmalarda Eskişehir’de önemli bir yer tutacak. Bunun da müjdesini vermiş olalım.” diye konuştu.
“Önümüzdeki dönemde de Eskişehir’in her zaman olduğu gibi AK Parti’ye en süt seviyede sahip çıkacağını biliyorum” diyen Bakan Çağatay Kılıç sözlerine şöyle devam etti;
“Sayın Başbakanımızın yoğun bir temposu var. Daha önce kendisiyle Eskişehir’e gelme imkanımız oldu. Bundan sonra da inşallah Başbakanımızın hem teşekkür ziyaretleri çerçevesinde hem de yatırımsal anlamdaki ziyaretler çerçevesinde tekrar Eskişehir’i ziyaret edecek. Bizim için farklı bir önemi olan bu güzel şehre inşallah daha büyük hizmetler yapıp ülkemizin, milletimizin 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşması konusunda yoğun bir çaba sarf edeceğiz. Hepinize tekrar katılımınız, misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum.”
Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasının ardından  gazetecilerin sorularını cevapladı.Bir gazetecinin  "TFF 1. Lig'in yayın haklarında kafa karışıklığı var. Sorun nereden kaynaklanıyor?" sorusuna Bakan Çağatay Kılıç, "Bu, TFF ile yayıncı kuruluşlar arasında yapılacak çalışmalar sonrası neticelenecek olan bir durum. Bu çalışmalar devam ediyor. En kısa sürede bunu açıklığa kavuşturmuş olacaklar diye düşünüyoruz. Biz de o noktada gerekli desteği vermeye devam ediyoruz." cevabını verdi.
“Bayrağına ihanet edenlere karşı kimsenin bir müsamaha göstermesi söz konusu olamaz”
 "Devletin, FETÖ ile mücadelesi devam ediyor. Kurumunuzda ne kadar kişi ayıklandı?" sorusunu ise Bakan Çağatay Kılıç, şöyle yanıtladı:
“FETÖ’nün neler yapabileceğinin göstergesi 15 Temmuz gecesi yaşandı. Dolayısıyla adil olacağız ama acımayacağız. Acırsak nelerin yapılabildiğini gördük. Mağduriyet derseniz, en büyük mağduriyeti Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları gördü. 15 Temmuz gecesi Türkiye mağdur oldu. Çünkü, ülkesine, milletine ihanet eden, milli iradenin en üst tecelligahı olan TBMM’ye bomba atabilecek kadar, vatandaşına silah çekip ateş edebilecek kadar, Cumhurbaşkanlığı Külliye’sini ateş altına alabilecek kadar alçaklaşan, hainleşen ülkesine, milletine, bayrağına ihanet edenlere karşı kimsenin bir müsamaha göstermesi söz konusu olamaz. Biz çalışmalarımıza kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bununla alakalı olarak itirazı olanların başvuracağı yer bellidir. Ama bu olacak diye çalışmalarımıza ara verecek değiliz. Gelecekte bunların olmaması için neler yapmamız gerektiğini iyi göreceğiz. Düşüncemiz budur. Yoksa günlük çalışmalarımıza tabi ki devam ediyoruz. 2017 THY Euroleague Final Four’un İstanbul’da olması. Bu artık Türkiye’de uzun süre organizasyon yapılamayacağı iddiasına giren bazı mihraklara, hem ulusal hem uluslar arası anlamda olumsuzluk pompalamak isteyenlere karşı herhalde en güzel cevap diye düşünüyorum. Bununla beraber 2017’da Samsun’da İşitme Engelliler Olimpiyatı olacak. 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası finalleri Türkiye’de olacak. Gelecek hafta İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı yapılacak. 20’den fazla bakan Türkiye’ye gelmek üzer teyit verdi, sayı sürekli artıyor. Yurtdışından gelen ziyaretler oluyor. Hepsi Türkiye’den özür diliyor. 15 Temmuz sonrası Türkiye’ye karşı girmiş oldukları eksik tutumdan, dolayı özür diliyorlar. Yaşanları iyi analiz edemediklerini ve bundan ders çıkardıklarını söylüyorlar. Biz kararlı bir şekilde yürüyüşümüze devam edeceğiz.”