Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, beş bin metrekarelik alanda hayat bulan Okçular Tekkesi'nin tekrar ihya edilmesinde emeği geçenlerin büyük bir tarihi sorumluluğun altından başarıyla kalktıklarını belirterek, "Ecdadımızla olan bağımızı daha da sıkılaştıracak, medeniyet değerlerimizle bizi daha da bir araya getirecek olan hizmetlere vesile olan herkes büyük bir övgüye layıktır" dedi.
Bakan Çağatay Kılıç, Okçular Eğitim ve Spor Vakfı 2. Uluslararası Fetih Kupası'nın ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener'in aynı zamanda Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı olduğunu hatırlatarak, okçuluğun bu topraklarda çok önemli bir kültürü simgelediğini söyledi.
Okçuluğun, Türkiye'nin örf ve adetlerinden, kültüründen bir parça olduğunun altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:
"Okçuluğun bizim kültürümüzün temelinde olmasının yanı sıra Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanlığı'nın da bizim kültürümüzden, ülkemiz Türkiye'den olması son derece önemli. Dolayısıyla beraber çalışma alışkanlığımızı, geleceğe beraber yürüyor olduğumuz inancıyla sürdüreceğiz. Hepimizin birliğinden ve beraberliğinden güç doğacağını bilerek hareket ettik, edeceğiz. Bugün ki yarışmaların sonunda ödüllerini alacak değerli sporcu kardeşlerimizin aynı zamanda uluslararası camiada ve yarışmalarda da ülkemizi, milletimizi ve bayrağımızı en güzel şekilde temsil edeceklerine inancım tam."
"Fatih Sultan Mehmet Han ve şerefli askerlerini hürmetle anıyorum"
Ödül töreninin İstanbul'un fethinin yıl dönümüne denk geldiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Bundan 561 yıl önce bu güzel şehri bize kazandıran, emanet eden Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve onun şerefli askerlerini saygıyla, hürmetle anıyorum" ifadesini kullandı.
Okun, tarih boyunca farklı kıtalarda birbirinden önemli zaferlere imza atmış olan Türk ecdadının önemli enstrümanlarından birisi olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:
"Ecdadımızın, bu kutlu fetihleri gerçekleştirmek için kullandığı en büyük enstrüman olan okun, geleneksel bir spor olarak kullanıldığı bir mekandayız. Beş bin metrekarelik alanda hayat bulan Okçular Tekkesi'nin tekrar ihya edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geçmişimizle, ecdadımızla olan bağımızı daha da sıkılaştıracak, medeniyet değerlerimizle bizi daha da bir araya getirecek olan bu hizmetlere vesile olan herkes büyük bir övgüye layıktır."
"Bizim kültürümüz birliğin ve beraberliğin, kardeşliğin kültürüdür"
Okçular Vakfı Spor Tesisleri'nin yer aldığı Okmeydanı semtinin son günlerde olumlu şekilde anılmadığını vurgulayan Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:
"Şu anda Okmeydanı dendiği zaman aklımıza gelen düşünceler hoş değil. Ancak bizim medeniyetimiz, bizim kültürümüz birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin kültürüdür. Ümit ediyorum ki bu ödül töreni ve bir araya gelişimiz, geleceğimizin birlik ve beraberliği için de bize yol gösterici olur. Çünkü fetih sadece bir toprak, bir şehir fethi anlamına gelmez. Fetih, aynı zamanda gönüllerin fethi anlamına da gelir. Asıl fetih budur. 561 sene önce İstanbul'u fetheden ecdadımız, aynı zamanda gönülleri de fethetmiştir. Biz de AK Parti olarak 12 yıldır, yaptığımız bütün çalışmalarda gönüllerde yer almak için gece gündüz çalışıyoruz. Genel Başkanımız ve Başbakanımızın bizlere göstermiş olduğu gibi milletimizle iç içe ve beraber olma düsturu üzerine çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Aslında gençler olarak, spor camiası olarak çok şanslıyız. Çünkü spora önem veren, sporun içinden gelen, gençliğin ve sporun her adımını takip eden ve ilerlemeler için sürekli bizimle istişare halinde olan, bizlere fikirleriyle destek veren bir Başbakanımız var."
Törene Bakan Çağatay Kılıç'ın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu ve Bilal Erdoğan da katıldı.