BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN AB’YE “İKİ YÜZLÜLÜK” ELEŞTİRİSİ

05 Aralık 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Birliği’nin çok söz söylediğini ama işe gelince, harekete geçmeye gelince hiçbir şey yapmadığını belirterek, “Ama Türkiye’ye eleştiri getirme noktasında birbirinizle yarışıyorsunuz. Bizim asla kabul etmeyeceğimiz bu iki yüzlülüktür" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, hafta sonu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile beraber Samsun’daydı. İki bakan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Samsun'da yapımı tamamlanan ve yapımına yeni başlanılan toplam 28 tesisin temel atma ve açılış törenine katıldı. 
Bakan Çağatay Kılıç törende yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanlığıyla yaptıkları protokol kapsamında Türkiye genelinde 201 bin fidanın toprakla buluştuğunu, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na kayıt yaptıracak her öğrenci adına bir fidan dikileceğini anlattı. 
FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz'da ülkeye büyük bir belaya sürüklemek istediğine dikkati çeken Bakan Çağatay Kılıç, "TSK'nın şerefli üniformasının arkasına saklanan bu hainler ülkemizi karanlık içerisine sürükleyerek oradan kendilerine göre şekillendirmek istediler. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile milletimiz bu belayı püskürttü. O dönem içerisinde Samsun'da yapılacak U18 Gençler Basketbol Şampiyonası yoğun çalışma ve takibimiz sonucunda FIBA, şampiyonanın tekrar Samsun'da 16-22 Aralık arasında yapmaya karar verdi" diye konuştu. 
Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye'ye karşı yoğun bir karalama yapılmak istendiğini vurgulayarak, "Bunun içerisinde FETÖ terör örgütü var, PKK’sı var, DAEŞ’i, DHKP-C’ye üye olanlar, onlarla hareket edenler ülkemizi karalamak için her yerde eylemlerini yapıyorlar. Maalesef Avrupa ve dünyadaki bizim dost, müttefik olarak gördüğümüz ülkelerdeki arkadaşlar tek bir kanaldan bilgi elde ederek, Türkiye'yi eleştiriyorlar. Bu haksızlık, bu kabul edilemez bir durumdur. Bununla ilgili olarak Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın çok net bir duruşu oldu. Eğer Avrupa Birliğinin merkezi olan Brüksel'de terör örgütü olarak kabul ettiğimiz PKK'nın sizin Brüksel'deki parlamentonun önünde herhangi bir şekilde bir çadır açmasına müsaade etmemeniz gerekiyor. İçeride sergi açmasına müsaade etmemeniz gerekiyor. Söze gelince çok söz söylüyorsunuz. Ama işe gelince, harekete geçmeye gelince hiç bir şey yapmıyorsunuz. Ama Türkiye’ye eleştiri getirme noktasında birbirinizle yarışıyorsunuz. Bizim asla kabul etmeyeceğimiz bu iki yüzlülüktür" ifadesini kullandı. 
İslamofobi ve ırkçılık
Avusturya'da seçimler olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, sağ ırkçı sözleriyle bilinen adayın bu noktada başarılı olmasını temenni etmediklerini söyledi. İslamafobi ve Türk düşmanlığının Avrupa'da yeri olmadığını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:
"Avrupa Birliğindeki müzakere sürecinde farklı fikirlerindeki ve oy kullananlara şunları söylüyorum. Sizler Avrupa Parlamentonun milletvekilleriyseniz, AB içerisindeki sorunlarla da ilgilenmek durumundasınız. AB ülkelerinin birçoğunda seçim arifesinde karşılaştığı en çok yükselen ırkçılık ve yükselen İslamofobi ile karşılaşıyorlar. Irkçılık bir hastalıktır. Bununla mücadele etmek durumundasınız. Mücadele etmezseniz sorumluluğunuzu yerine getirmemiş olursunuz."
Konuşmaların ardından 28 tesisin temel atma ve toplu açılış töreni ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı töreni gerçekleştirildi.
Törenin ardından bakanlar Çağatay Kılıç ve Veysel Eroğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurpelit Yerleşkesi içindeki Münevver Ayaşlı Yurdu'nda temsili ağaç dikimi gerçekleştirdi.
200 sülünü doğaya saldılar
Bakanlar Çağatay Kılıç ve Veysel Eroğlu Samsun programı çerçevesinde Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ni de ziyaret ettiler. Burada yetkililerden bilgi alan iki bakan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvan Kliniğinde tedavisi tamamlanan 4 yaban hayvanı ile 200 sülünü tabiata saldı.
Bakan Çağatay Kılıç ve Veysel Eroğlu, Kızılırmak Deltası Ziyaretçi Tanıtım Merkezi'nde "Tabiatta Ders Var Projesi" kapsamında öğrencilerle de bir araya geldi. Öğrencilerle Kızılırmak Deltası ve kuş gözlemciliği dersini dinleyen bakanlar, merkezin anı defterini imzaladı. 
Bakan Çağatay Kılıç, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde protokol üyelerinin bulunduğu Büyükşehir Belediyesine ait otobüsün direksiyonuna geçerek, bir süre kullandı.