“MİLLETİMİZ 16 NİSAN’DA GELECEĞE YÖN VERECEK BİR KARAR ALACAK”

14 Mart 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile beraber Samsun’da 16 Nisan referandumuna yönelik çalışmalarda bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "16 Nisan günü inşallah dünyanın her yerinde olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ülkesinin geleceği kendi geleceğiyle ilgili bir karar verecek. İnşallah mübarek olacak" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İlkadım Derebahçe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen "Samsun Muhtarlar Buluşması" programında, sivil toplum örgütleri ve muhtarlarla bir araya geldi.
Burada bir konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye'nin geleceğinin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru hızla ilerlediğini ifade etti. 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referanduma işaret eden Kılıç, milletin sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde geleceğe yön verecek bir karar alacağını söyledi.
Bakan Çağatay Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 2001'de partimizi kurduktan sonra 2002'deki iktidar yolculuğundan beri büyük bir yol aldığını, büyük hizmetler ettiğini ve ülkemize merhale üstüne merhale atlattığını biliyoruz. Türkiye'de demokrasi tarihi içinde büyük yaralar açılmaya çalışıldığı zamanlarda dimdik durduk" diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, 16 Temmuz sabahı karanlık emellerin sahiplerinin karanlığa gömüldüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:
"2001 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında kurulan AK Parti ve o hareketin bir sloganı vardı: 'Aydınlığa açık karanlığa kapalı' 15 Temmuz gecesi bu millet karanlığa 'hayır'; aydınlığa, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına 'evet' dedi. Namusunu, şerefini, haysiyetini korudu. Bu millet aziz bir millettir. Bu millet büyük bir millettir. Dediğim gibi 16 Nisan günü inşallah dünyanın her yerinde olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ülkesinin geleceği, kendi geleceğiyle ilgili bir karar verecek. İnşallah mübarek olacak."
Bafra’da referandum mitingi
Bakan Çağatay Kılıç ve İçişleri Bakanı Soylu daha sonra AK Parti Bafra İlçe Başkanlığınca parti binası önünde düzenlenen mitinge katıldılar.
Mitingde bur konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, son zamanlarda Avrupa'da farklı şeyler olduğuna işaret ederek, Hollanda'nın diplomatik ilişkiler, ev sahipliği ve insanlığa sığmayacak çirkin davranışla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanını Türk konsolosluğuna sokmadığını hatırlattı. Bakan Çağatay Kılıç, "Maalesef tüm uluslararası anlaşmaları tanımadılar. Bizim konsolosluk görevlilerimizi gözaltına almaya çalıştılar. Türk vatandaşlarına atlarla, köpeklerle saldırdılar. Hollanda'da Geert Wilders diye bir adam var. Bu adam ırkçı, bildiğiniz ırkçı. Bu adam insanlar arasında dinine ve inancına göre ayrım yapıyor ve diyor ki (İnsanlar bir arada yaşayamaz, ülkemizi terk edin.)" dedi.
Bakan Çağatay Kılıç, Hollanda hükümetinde başbakan olduğunu iddia eden kişinin de Wilders'in yolunda gittiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Korku ne biliyor musunuz? Ne diyorlar, 'yarın seçim var'. Batsın sizin seçiminiz. İnsan hakkına, insanoğluna yakışmayacak bu hareketleri yaparken seçimi düşünüyorsanız, siz zaten o seçimi kaybetmişiniz, o seçim bitti. Çünkü siz insanlık onurunu ayaklar altına aldınız. Sonra ne diyorlar, 'Türkiye'de şöyle işler var, böyle işler var.' Siz önce aynaya bakın. Sabah aynaya baktığında ne görüyorsun, önce ona bak. Irkçılığa teslim oldun. Bir de utanmadan çıkıp bize ders vermeye kalkıyorsunuz. Burada başka bir şey var. Çıkıp da FETÖ'nün teröristleri konuşacağı zaman onlara diyorsunuz ki 'konuş.' Bu millet teröristlere yardım yataklık yapanları affetmez. Gereken cevabı verdi, yine verecek."
"Evine git kapıyı kitle kininle baş başa otur"
Hollanda'nın kendi içinde seçim kampanyası yapanların orada Türk vatandaşlarının da yaşadığını unuttuğuna değinen Bakan Çağatay Kılıç, orada Türk vatandaşlarının da oy kullanacağını anımsattı. 
Bakan Çağatay Kılıç, Hollanda'da yaşayan her bir Türk vatandaşının hakları olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Onun için şunu unutmayın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sıradan bir devlet değildir. Lale benzetmesi yapmış Dışişleri Bakanı. Demiş ki 'laleleri gönderelim.' Haddini bil. O lalelerin nereden geldiğine iyi bak. Senin daha hiçbir şeyin yok iken biz bir cihana hükmediyorduk. Tepkimizi en demokratik şekilde göstermeyi biliriz. Sizden de korkacak değiliz. İstersen köpeklerinle gel, istersen atlarınla gel. Bizim milletimizin gönlünde ezan var ezan, inanç var ve insan sevgisi var. O insanlıktan nasibini almamış Geert Wilders'e iki çift sözüm var. Evine git kapıyı kitle kininle baş başa otur. Bu dünyada senin söyleyecek lafın yok. Hollanda'da benim vatandaşlarım o ülkenin kalkınması için ter döküyor. Sizi tarih yargılayacak. Bakalım nasıl hesap vereceksiniz. Geçmişte de veremediniz, gelecekte de veremeyeceksiniz."
Bakan Çağatay Kılıç, Çarşamba ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bafra Mitinginin ardından Çarşamba ilçesinde belediye önünde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye'nin 16 Nisan'da prangalarını kırarak geleceğe koşacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün başını çektiği darbecilere karşı Türkiye'yi, milleti yanına, sokağa çağırdığında onların koşarak gittiğini anlatan Kılıç, "Allah sizden razı olsun. 'Başbakanımız, hükümetimiz ekibinin başındadır, milletimiz müsterih olsun, beraberce bunlara karşı mücadele edeceğiz' dediğinde sizler bizim yanımızda, bizim önümüzde koştunuz. Allah sizden razı olsun." diye konuştu.
Hollanda'da yarın seçim olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç,  şunları söyledi:
"Güya seçim var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Hanım'a karşı cumartesi gecesi takınmış oldukları tavrı hepiniz gördünüz. Ne hukuk tanıdılar, ne Viyana Anlaşması'nı tanıdılar, ne insan hakları tanıdılar ama bunların hesabını tarih önünde veremeyecekler. Geçmişte veremedikleri gibi."
Bakan Çağatay Kılıç, Avrupa'nın ırkçılığın, yabancı düşmanlığının, insanlıktan yoksun kalmış olmanın pençesine düştüğünü dile getirerek, "Onun ilacı Türkiye'de. Birliğin ve beraberliğin, kardeşliğin ülkesi olan Türkiye'de aynaya baksınlar. Durumları çok kötü. Durumları bir felaket. İnsanları ırkına, dinine, inancına göre ayırıyorlar. İnşallah en kısa süre içinde bu topraklar onlara neyin doğru olduğunu gösterecek, bu aziz millet gösterecek. Biz size inanıyoruz, biz size güveniyoruz. 16 Nisan geldiğinde, sandığa gittiğinizde ne diyeceksiniz? 'Evet'. Allah sizden razı olsun." sözlerine yer verdi. ​