BAKAN KILIÇ, 99. DÖNEM KAYMAKAM ADAYLARIYLA BULUŞTU

13 Mart 2014

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı'nda 99. dönem kaymakam adaylarıyla buluştu. Bakan Kılıç, genç kaymakam adaylarına tavsiyelerde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 99. dönem kaymakam adaylarıyla bir araya geldi. Bakan Kılıç, kaymakam adaylarına gittikleri yerde devletin temsilcileri olacaklarını hatırlatarak, "Sicil puanlarından daha önemli olan vatandaşın gönlüne girmektir. Yaptığınız işlerle vatandaşın gönlüne girmeyi şiar edinin" dedi.   
 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı'nda 99. dönem kaymakam adaylarıyla buluştu. Bakan Kılıç, genç kaymakam adaylarına tavsiyelerde bulundu.
 
"DOĞRU DİYALOG DOĞRUDAN TEMASTAN GEÇİYOR"
İnsanlarla doğru diyalogun doğrudan temastan geçtiğini belirten Bakan Kılıç, "Siyasette ve hayatta edindiğim en önemli tecrübelerimden biri bu. İnsanlarla doğrudan temas kuramazsanız doğru diyalog da kuramıyorsunuz. Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısının sırrı da doğrudan teması kurabilmesinde yatıyor. Göreve başlar başlamaz vatandaşla birebir temasa geçin." diye konuştu.  
 
"Sicil puanlarından daha önemli olan vatandaşın gönlüne girmektir" diyen Bakan Kılıç,  "Sizlere verilecek makam gücü sizin değildir. Vatandaşla kuracağınız ilişkide samimi olmalısınız. Siz eğer işinize, ilişkilerinize samimiyet katmazsanız o koltuk gidince size olan saygı da gider. Emir vererek yaptırdığınız iş belirli bir yere kadar devam eder. Gönüllere girerek yaparsanız her zaman devam eder. Yaptığınız hizmetlerle vatandaşın gönlüne girmeyi şiar edineceksiniz" ifadelerini kullandı.
 
"GİTTİĞİNİZ YERDE DEVLETİN TEMSİLCİSİ OLACAKSINIZ"
Kamu düzenini korumanın öneminin altını çizen Bakan Kılıç, şöyle devam etti:
"Kişi ve devlet haklarını korumak kamu düzeni içindir. Gittiğiniz yerlerde devletin temsilcileri olacaksınız. Devletin projelerinin takipçisi ve uygulayıcısı sizler olacaksınız. Bu açıdan bürokrasinin doğru işlemesi devletin doğru işlemesi demektir. Buna çok ama çok dikkat edin."
 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuşmasını kaymakam adaylarına başarı dilekleriyle son verdi. Bakan Kılıç, konuşmasının ardından kaymakam adaylarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.