BAKAN KILIÇ, İLK RESMİ ZİYARETİNİ SAMSUN'A GERÇEKLEŞTİRDİ

01 Ocak 2014

Gençlik ve Spor Bakanı olan Akif Çağatay Kılıç, Bakan olarak göreve başlamasının ardından ilk resmi ziyaretini memleketi Samsun'a gerçekleştirdi.

 Gençlik ve Spor Bakanı olan Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da ziyaretlerde bulundu. Tarifeli uçakla Samsun'a gelen Bakan Kılıç'ı, Samsun Havalimanı'nda Vali Hüseyin Aksoy, bürokratlar ve AK Parti Samsun il teşkilat üyeleri ile vatandaşlar karşıladı.

 

"MAKAMLAR VE MEVKİLER GEÇİCİDİR"

Bakan Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine uygun gördüğü görevi en iyi şekilde yapmak için gece gündüz çalışacağını belirterek, "Sayın Başbakanımız sağolsunlar bize güven gösterdiler ve bu görevi bize tebliğ ettiler. Bu güvene layık olmaya çalışacağız" dedi.

Türkiye'nin spor camiasıyla ilgili üzerinde büyük sorumluluklar olduğunu dile getiren Bakan Kılıç, "Bunlarla da ilgili inşallah çalışmalarımız olacak. Hep beraber sizlerle devletimizin ve milletimizin geleceğe daha kuvvetli yürümesi, daha üst noktalara gelmesi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması çabasında çok çalışacağız. Bu güne kadar nasıl çalıştıysak, Sayın Başbakanımızın gösterdiği yolda biz de inşallah çaba harcayacağız.  Bu gurur, onur Samsun'un. Samsun halkımızın AK Parti'ye göstermiş olduğu teveccüh ve güç, Samsun'da iki milletvekili arasında bakanlık devir tesliminin olmasını sağlamıştır. Biz her zaman Suat beyle bir ağabey kardeş ilişkisi içerisinde olduk. Bundan sonra da böyle olacaktır. Çünkü makamlar ve mevkiler geçicidir" şeklinde konuştu.

 

"BİZ BURADA SADECE HİZMET İÇİN BULUNUYORUZ"

Hizmet için burada bulunduğunu söyleyen Bakan Kılıç, "Tek amacımız, ülkemizin, milletimizin daha üst yaşam standardına ulaşması, daha rahat yaşayabilmesidir. Bizim sorumluluğumuzda olan gençlerimizin eğitimlerini daha rahat yapmaları, daha huzurlu bir şekilde hayata hazırlanmaları bizim önceliğimizdir. Türk sporunun geleceğe emin adımlarla yürümesi ve daha da güçlenerek önemli başarılara ulaşması için çok çaba sarf edeceğiz. Sizlerin de bildiği üzere, rahmetli büyük babam İlyas Kılıç'ın çok büyük hizmetleri var Samsun halkına. İnşallah biz de ecdadımıza layık olarak bu hizmetleri devam ettireceğiz" ifadesini kullandı.

Ziyarette Vali Aksoy tarafından Bakan Akif Çağatay Kılıç'a, Samsun Olgunlaşma Enstitüsünce hazırlanan seramik çalışması takdim edildi.