BAKAN KILIÇ: "İSTİKLAL MARŞIMIZ, BİZİ BİZ YAPAN EN ÖNEMLİ DEĞERLERDENDİR"

12 Mart 2014

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bir milleti millet yapan en önemli unsurlarından birisinin İstiklal Marşı olduğunu belirterek, "Üstat Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi; Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazmayı nasip etmesin" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, Milli Marşımızın bağımsızlığı, özgürlüğü ve topyekûn bir millet oluşu sembolleştiren en önemli değer varlıklarından birisi olduğunu vurguladı.
 
Mehmet Akif Ersoy'un hayatı boyunca İstiklal Marşı gibi yaşadığını, vatan, millet ve din sevgisini hiçbir şeye tercih etmediğinin altını çizen Kılıç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"İstiklal Marşı’nda, Kurtuluş Savaşının elbet bir gün kazanılacağının umudunu yazmış ve milletimizin her bir ferdine bunu aşılamıştır. O, İstiklal Marşımızda milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, hakka olan bağlılığını, yurduna, vatanına ve dinine bağlılığını dile getirmiştir. Mehmet Akif demek millet demektir. Vatan demektir. Bağımsızlık demektir. Özgürlük demektir. Milli Marşımız demektir. O, hayatı boyunca düşüncesi gibi yaşamasının yanı sıra daima dürüst ve başarılı bir fert olarak da milleti için rol model olmasını bilmiş ender insanlardandır. Mehmet Akif, mütefekkirdir, şairdir, veterinerdir, öğretmendir, milletvekilidir, hafızdır, dil bilimcidir; fakat bütün bu güzel hasletlerinin yanı sıra o istiklal aşığı bir büyük ozandır da."
 
"NİCE KARANLIK ZAMANLARI ELİNİN TERSİYLE İTMİŞ BİR MİLLETİZ"
Bakan Kılıç, Türkiye'nin bugün içerisinde bulunduğu süreç gereği, milli şair Merhum Mehmet Akif’in açtığı çığırda ilerlemeye, azimle ve sabırla yürümeye her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğuna dikkati çekerek, "Bu milletin -hele bu millet bizim gibi geçmişiyle ve medeniyetiyle büyük bir milletse- her zaman Kurtuluş Savaşı dikkati ve hassasiyetiyle davranması elzemdir. Bizim milletimiz nice zorlukları aşmış bir millettir. Nice karanlık zamanları elinin tersiyle itmiş ve asla kaosa boğun eğmemiştir." ifadesini kullandı.
 
Bakan Kılıç, mesajına şöyle devam etti:
"İstiklal Marşımız daima şanlı bir göreve çağırır bizi. Özellikle gençlerimize, gelecek nesillere içinde bulunulan durumun resmini çizerek yol gösterir. Herkesi açık, üstün, mübarek bir ödevle vazifeye davet eder.
Büyük Şair’in dediği gibi bu marş bir kere yazıldı. Biz milli marşımızla bayrağımızı daima göndere çekmeye devam edeceğiz. Hem de büyük bir gururla.  Merhum büyük şair Akif’in dediğini bizler de bir kez daha tekrarlıyoruz “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin.”