GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ IĞDIR'DA

08 Haziran 2017

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti'nde ayrı gayrıyı yaşatmaya çalışanlara asla ve asla müsaade etmeyeceklerini vurgularken, “Hangi terör örgütü olursa olsun, PKK'sı, DHKP-C'si, FETÖ'sü… Kim olursa olsun, bu milletin birlik ve beraberliği karşısında yok olmaya mecburdur" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere ziyaret ettiği Iğdır’da terörle mücadeleye ilişkin önemli mesajlar verdi. Türkiye Cumhuriyeti'nde ayrı gayrıyı yaşatmaya çalışanlara asla ve asla müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Hangi terör örgütü olursa olsun, PKK'sı, DHKP-C'si, FETÖ'sü… Kim olursa olsun, bu milletin birlik ve beraberliği karşısında yok olmaya mecburdur" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, bazı temaslarda bulunmak üzere gittiği Iğdır'da Şehit Bülent Aydın Havalimanında Vali Ahmet Turgay Alpman tarafından karşılandı. Bakan Çağatay Kılıç daha sonra geçtiğimiz günlerde vefat eden AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras'ın kardeşi Yakup Aras için taziye ziyaretinde bulundu.

Buradan AK Parti İl Teşkilatına geçen Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti'nin Daraltılmış Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, Iğdır'ın ülke için çok önemli bir yeri olduğunu ve Anadolu'nun giriş kapısı olma özelliği taşıdığını belirtirken, "Iğdır, 15 Temmuz gecesi ülkemizde o hain FETÖ terör örgütünün başını çektiği darbecilerin bu ülkeye yaşatmak istedikleri o ihanete karşı dik duruşunu ortaya koymuştur” dedi.

Daha sonra Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinde bulunan iş yerlerini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet eden Bakan Çağatay Kılıç, Iğdır Valiliği’nde ise Vali Ahmet Turgay Alpman'dan brifing aldı. 

Iğdır’a yurt müjdesi

Bakan Çağatay Kılıç, Valilik’te yaptığı açıklamada, geçen kış tavanı çöken buz pistinin yeniden hizmete sunulma kararının yapılacak teknik incelemenin ardından verileceğini söyledi.

Kredi Yurtlar Kurumu'nun Iğdır'da neredeyse bin 900'e yakın bir kapasiteye ulaştığını bildiren Bakan Çağatay Kılıç, "Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü olarak da yatırım planımıza aldığımız bin kişilik bir yurdumuz var ki; onu da bu sene yatırım programına aldık ve bu sene ihalesini gerçekleştirip hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Iğdır'da ciddi anlamda bir öğrenci yurdu yatırımıyla onu da çözmüş olacağız" şeklinde konuştu. 

Bakan Çağatay Kılıç, Iğdır'a futbol, basketbol ve voleybol sahalarından oluşan 10 adet mahalle tipi saha kazandırıldığını belirterek, kentte tespit edilecek 5 mahalleye daha saha yapacaklarını bildirdi. 

Bakanlık olarak 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' adı altında bir projelerinin olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Burada gençlerimizin, evlatlarımızın, çocuklarımızın yüzme öğrenmesiyle ilgili ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Bunu milli eğitim ile beraber yapıyoruz. Iğdır'da da bunu bayramdan sonra başlatıp hem sportif faaliyet olması açısından hem de Iğdır'daki sosyal yapı içerisinde çocuklarımızın güvenli bir ortamda yüzme öğrenmesini sağlayacağız" ifadelerini kullandı. 

Şehit ve gazi aileleriyle iftar

Bakan Çağatay Kılıç, Malatya Büyükşehir Belediyesince gazi ve şehit aileleri için "Malatya'dan Iğdır'a Gönül Köprüsü" etkinliği kapsamında düzenlenen iftar programına da katıldı.

Burada yaptığı konuşmada terörle mücadele konusunda kararlılık vurgusu yapan Bakan Çağatay Kılıç, "İnşallah bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti'nde bize ayrı gayrıyı yaşatmaya çalışanlara asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Hangi terör örgütü olursa olsun, PKK'sı, DHKP-C'si, FETÖ'sü… Kim olursa olsun, bu milletin birlik ve beraberliği karşısında yok olmaya mecburdur. YPG'si, PYD'si, hangi uzantı olursa olsun, DEAŞ'ı, bunların hepsi terör örgütüdür, katildir, canidir, insanlıktan nasibini almamış canavarlardır. Bunların karşısında hep beraber bir olarak mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, FETÖ'nün başını çektiği darbecilerin 15 Temmuz’da bu ülkeye karanlığı, ihaneti yaşatmak istediğini hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Genel Başkanımızın dik duruşu, hükümetimizin, Başbakanımızın dik duruşuyla bu millet bir oldu ve sokağa gitti, sokakta bu darbecilere en büyük dersi verdi. Bu aziz millet bir olarak, beraber olarak tüm dünyaya o gece demokrasi, insan hakları, geleceğine sahip çıkma dersi verdi" dedi. 

Bakan Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine koşar adım ilerleyeceklerini vurgularken, “Amacımız 2023'te, cumhuriyetimiz için konulmuş olan muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak. Şu anda G20 üyesiyiz ama ilk 10 büyük ekonomi arasına girme hedeflerimizi de inşallah siz kardeşlerimizle beraber başaracağız. Onun için ne diyoruz? Durmak yok yola devam" diye konuştu.

"Bu millet bir ölür bin dirilir"

Türkiye halkının şehitlerin emanetlerini üzerinde taşıdığını, bunlara sahip çıkılacağını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Tabii ki ülkemizin teröre karşı mücadelesinde yüreğimizi yakan, ciğerimizi yakan haberler alıyoruz zaman zaman. Şehitlerimiz oluyor, gazilerimiz oluyor ama şunu herkes, cümle alem, tüm dünya bilsin, bu millet bir ölür bin dirilir. Bu milletin şehidi mukaddestir. Biz şehitlik makamının ne anlama geldiğini biliyoruz, şehitlerimiz ve onların aileleri bunun bilincinde. Tabii ki ateş düştüğü yeri yakıyor, Rabb'im tüm şehit ailelerimizin sabrını artırsın."

Milli sporcular eşlik etti

Bakan Çağatay Kılıç’ın Iğdır ziyaretine, ülkemizi tarihinde modern pentatlon branşında ilk kez Rio Olimpiyat Oyunları’nda temsil eden Dünya Şampiyonu İlke Özyüksel ile Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde Dünya ve Avrupa şampiyonalarında önemli başarılara imza atan Necat Ekici de katıldı. 

Bakan Çağatay Kılıç, beraberindeki milli sporcularla, Gençlik Merkezi ile Gençlik ve Spor İl Spor Müdürlüğün’ü de gezerek, sporcularla yakından ilgilenerek sohbet etti.