BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ: "ÜLKEMİZİN SOSYAL YAPISI EKONOMİMİZİN MANEVRA GÜCÜNÜ ARTTIRIYOR"

29 Eylül 2014

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'de genç neslin işe başladığında dahi, ailelerinin onlardan maddi desteğini çekmediğini belirterek, "Ülkemizin bu sosyal yapısı ekonomimizin manevra gücünü arttırıyor" dedi.

 Bakan Çağatay Kılıç, Dünya Ekonomik Forumu'nun "Eşitsizliği Önlemeye Yönelik Yenilikçi Yollar" başlıklı oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 15 yılda ekonomik gelişme açısından aldığı yolda geleneksel aile yapısının önemine değindi.

Türkiye'de genç neslin işe başladığında dahi, ailelerinin onlardan maddi desteğini çekmediğini dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:
"Ülkemizin sosyal yapısı ekonominin manevra gücünü arttırıyor. Türkiye, 2001 yılındaki ekonomik krizden geleneksel aile bağları sayesinde kolay çıktı. AK Parti hükümeti olarak iktidara geldiğimiz 2002 yılında yaptığımız ilk işlerden biri eşitsizlikleri ortadan kaldırmak oldu. Sadece ekonomik eşitsizlik değil, eğitim gibi sosyal konularda da eşitliği sağladık."
"Bilgiye ulaşmak çok önemli"
Bundan 15 yıl önce spor eğitimi almak için güçlü bir maddi desteğe ihtiyaç olduğunu anımsatan Bakan Çağatay Kılıç, bugün gelinen noktada isteyen gençlerin çok rahat bir şekilde spor eğitimi alabildiğini ifade etti. 
Bakan Çağatay Kılıç, ekonomik gelişmişliği halka yansıtmak için öncelikle genç nüfusu sistemin içine almak gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi:
"Ekonomik refahı aileler seviyesine indiremezseniz, sosyal yapınızı da koruyamazsınız. Hükümet olarak eğitimde esnekliğin sağlanması noktasında önemli adımlar attık, atmaya da devam ediyoruz. Bugün, öğrencilerimizin eğitim hayatlarının ilk yıllarından itibaren, her meslek grubu için temel eğitimi alabildiği bir süreç var. Öğrenciler, bunların hepsini görüp, sonraki yıllarda hangi mesleğe sahip olmak istedikleri konusunda değişiklik yapabiliyor. Tabi bu süreçte Ar-Ge'nin de önemi çok büyük. Yeni nesil bilgiye ulaşmak için hangi aracı kullanacağını biliyor ancak araçtan ziyade bilgiye ulaşmak daha önemli. Bu bilinçle hareket edilmesi gerektiği kanaatindeyim."