BAKAN KILIÇ: "KAZANACAĞIMIZI BİLİYORUZ, ÖNEMLİ OLAN OY ORANIMIZ"

24 Mart 2014

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çeşitli incelemelerde bulunmak ve seçim çalışmalarına katılmak üzere geldiği Samsun'da, "AK Parti olarak 30 Mart seçimlerinden birinci parti olarak ayrılacağımızı biliyoruz. Bizim için önemli olan alacağımız oy oranı" dedi.

Bakan Kılıç, AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından Bafra'da düzenlenen seçim mitinginde,  seçimlere çok az bir zaman kaldığını belirterek, kalan az zamanda da gece gündüz demeden çalışacaklarını söyledi.

  

AK Parti'nin İstanbul'da düzenlediği mitinge dikkati çeken Bakan Kılıç, "Bugün İstanbul'daki mahşeri kalabalığı hep beraber izledik. Orada montaj var mıydı? 'Montaj' diyenler kendileri de montaj yapsınlar da hep birlikte görelim. Bugün orada 2 milyona yakın kişi toplandı" ifadelerini kullandı.

  

"Başbakanımızın Hedefimizi Net Bir Şekilde Ortaya Koydu"

Tüm dünyada siyasetin başarı için yapıldığının altını çizen Bakan Kılıç, "Sandıkta başarı sağlamak için, kazanmak için siyaset yapılır. Sandıkta başarı elde edilemeyince ne yapılır? Genel parti kurullarıyla konuşulur görev devredilir.  Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu konudaki çizgisini net bir şekilde koydu biliyorsunuz. Eğer AK Parti, 30 Mart akşamında birinci parti olmazsa Başkanlık görevini bırakacağını söyledi. Şimdi muhalefet partileri kendilerince bir yüzde belirlemişler, bunu yakalayamazsan istifa et diyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Bunlar ya hesap yapmayı bilmiyorlar ya da ne dediklerini bilmiyorlar." şeklinde konuştu.

  

"Muhalefet, Kazanamayacağını Biliyor"

"Bizim muhalefetlerimiz kazanamayacağını biliyor." diyen Bakan Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz birinci parti olmazsak Genel Başkanımız diyor ki 'ben görevi bırakacağım'. Buyurun siz ne diyorsunuz? Hiç bir şey yok, ses gelmiyor. Yürek yok onlarda. Burada bir mahalle toplantısı gerçekleştiriyoruz. Vallaha bakın bu kadar kalabalığı muhalefet bir arada görse, seçimi kazandık zannederler. Bir de şimdi taşıma miting diyorlar. Kendileri taşıyor, bizi de taşıyor zannediyorlar. Biz de öyle bir şey yok. Ben 8 sene boyunca Başbakanımızla neredeyse 24 saat beraberdim. Türkiye'de en az gittiğim yere iki kere gittim. Biz her yerde miting yaptık ama taşıma yapmadık. O şehirde kim varsa onlar geldi. Yozgat'ta o şehrin insanları, Sinop'ta Sinoplular, Ordu'da Ordulular, Samsun'da Samsunlular, bizde böyle. Şimdi İstanbul'da İstanbul vardı. Başka yerden gelen yok. Aynı günde Kocaeli, İstanbul mitingi yaptık biz. Kocaeli de hıncahınç doluydu, İstanbul da. Aralarında kaç saat mesafe var işte taşıma suyuyla değirmen dönmez. Biz her zaman doğruları yapmanın yanında olduk. Doğruları yaparken siyaseten kaybedeceksek de bunları göze aldık. Başbakanımız, 'bu terör belasını ben çözeceğim' dedi. 'Bu iş çözülecek, bunun için siyasi hayatım sona erecekse, sona erecek ama bu iş çözülecek' diye ekledi. Hiç bir şey milletin huzurunun üzerinde değildir arkadaşlar. Onun için bu iradeyi ortaya koyan, bu cesareti rotaya koyan Başbakanımıza siz destek olacaksınız."

  

Fatih Mahallesi'nde düzenlenen mitinge Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Belediye Başkanı ve Adayı Zihni Şahin ve çok sayıda partili ile vatandaş katıldı.