BAŞBAKAN ERDOĞAN'A SAMSUN'DA SEVGİ SELİ

25 Mart 2014

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelindeki 51. miting olan AK Parti Samsun mitingine katılmak üzere geldiği Samsun'da Samsunluların sevgi gösterileriyle karşılandı.

Saat 16.35'te özel uçakla Samsun'a gelen Başbakan Erdoğan'ı, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere, AK Parti Samsun milletvekilleri ile çok sayıda partili karşıladı.

Daha sonra seçim otobüsüyle mitingin yapılacağı alana hareket eden Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyeti, Cumhuriyet Meydanı'nda 100 bini aşkın kişi karşıladı. Meydan alanını ve çevre yolları hınca hınç dolduran Samsunlular, Başbakan Erdoğan'ın alana gelmesiyle büyük bir sevinç yaşadı.

"Samsun'a 12 Yılda 12 Milyar TL Yatırım Yaptık"

Gençlik ve Spor Bakanlarını Samsun'dan seçtiklerini belirten Başbakan Erdoğan, bugün Samsun'da 51. şehir mitingini yaptıklarını dile getirerek şöyle konuştu:

"Samsun'da ben bu sevdayı görüyorum. Samsun'da bu aşkı görüyorum. İnanıyorum ki Pazar günü siz sandıkta da bu aşkınızı ve sevdanızı yansıtacaksınız. 30 Mart'tan sonra istiklal mücadelemizin yeni Türkiyemizi güçlü istikrarlı, ileri demokrasi yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz."

Türkiye'nin gençlik ve spor politikalarını Samsun'un evladı bakanlara emanet ettiklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yatırımlarda Samsun'u hiçbir zaman geri bırakmadık. Üzerinde ısrarla durduk. Gençlik ve Spor Bakanlarımızı Samsun'dan seçtik. Türkiye'nin gençlik ve spor politikalarını Samsun'un evladı bakanlarımıza emanet ettik. Samsun'a 33 bin 919 seyirci kapasiteli bir stadyum yapıyoruz. Maliyeti 107 milyon TL'dir. Samsun merkez ve ilçelerine gençlik merkezleri ve birçok farklı branşlarda spor tesisleri yapıyoruz. Yaşar Doğu Spor Salonumuzu Samsunumuza kazandırdık. Olimpik yüzme havuzumuzu da Samsun'a kazandırıyoruz. Samsun'a 12 yılda 12 milyar TL yatırım yaptık."