BAKAN KILIÇ: “ECZANELERDE İLAÇ BULUNMAYAN, HASTANELERDE REHİN KALINAN GÜNLER MAZİDE KALDI”

26 Mart 2014

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin son 12 yılda büyük bir değişim yaşadığını vurgulayarak, "AK Parti iktidarlarında eczane kuyruklarında, hastane kuyruklarında beklemediniz. Hastanelerde evlatlarınız, kardeşleriniz, anneleriniz, babalarınız rehin alınmadı. Ama rahat olun. Eczanelerde ilaç bulunmayan, hastanelerde rehin kalınan günler mazide kaldı" dedi.

Bakan Kılıç, seçim çalışmalarına katılmak üzere geldiği memleketi Samsun'un  Alaçam ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda parti otobüsü üzerinden halka hitap etti. "Bizler, millete hizmet etmek için buradayız" diyen Bakan Kılıç, "Başka hiçbir amacımız olmadı. Kimin ne giydiğine, neden giydiğine, üstünde başında ne olduğuna hiç karışmadık. Bu bizi hiçbir zaman ilgilendirmedi" ifadelerini kullandı.


"Türkiye'nin Önündeki Engelleri Bir Bir Kaldırdık"

Büyükbabası, eski Samsun Milletvekili merhum İlyas Kılıç'ın Samsun'a hizmet ederken hiç kimseye hangi partili olduğunu sormadığını anlatan Bakan Kılıç, kendilerinin de bu düsturla siyaset icra ettiklerini vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da 'halka hizmet' söz konusu olduğunda hiç bir ayrım tanımadığına dikkati çeken Bakan Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz, bugüne kadar böyle yürüdük, bundan sonra da böyle yürüyeceğiz. Her zaman dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Türkiye'nin önündeki engelleri bir bir kim kaldırdı? Toplumun içindeki huzursuzluğu kim engelledi? 76 milyonla bir olarak, birlikte olarak yürümenin hesabını kim yaptı? 2002 yılında 230 milyardan devraldığımız bütçeyi 890 milyara kim taşıdı? Sizlerin de yakinen bildiği üzere bu adımları her zaman AK Parti atmıştır, bundan sonra da AK Parti atacaktır."


"Lafa Değil, İşe Bakarız"

Türkiye'de seçmenlerin artık boş seçim vaatlerine kanmadığına değinen Bakan Kılıç, "Biliyorsunuz güzel bir söz var, 'biz lafa değil işe bakarız'. Sizler AK Parti iktidarlarında eczane kuyruklarında beklemediniz, hastane kuyruklarında beklemediniz. Hastanelerde evlatlarınız, kardeşleriniz, anneleriniz, babalarınız rehin alınmadı." ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç ayrıca, kendi dönemlerinde Türkiye'de kesinlikle böyle olaylar yaşanmasına izin vermeyeceklerini anlatarak, "Değerli kardeşlerim biz neler duyduk, neler biliyoruz, ne iftiralar atıldı ama tek bir sözümüz var; biz yolumuzda yürüyoruz. Biz, hizmetimizle yürüyoruz. Millete hizmet ettik, bundan sonra da hizmet edeceğiz." dedi.

Mitingin ardından Bakan Kılıç, Yakakent ilçesi Liman Mahallesi Balıkçı Barınağı'nda vatandaşlarla buluştu.