"ÜLKEMİZİN ÜZERİNDE OYUN OYNANMASINA İZİN VERMEYİZ"

28 Mart 2014

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin birliğin ve beraberliğin timsali olan bütünlükte bir yapıya sahip olduğunu belirterek, "Bizler ulusal çıkarlarımızı canımızla koruruz. Ülkemizin üzerinde hiçbir zaman, birliğin ve beraberliğin üzerine oyun yapılmasına müsaade etmeyiz" dedi.

Bakan Kılıç, seçim çalışmalarını sürdürdüğü memleketi Samsun'da, partisinin düzenlediği Atakum mitingde, 25 Mart'ta Samsun'da tarihi bir gün yaşandığını söyledi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Mart'ta Samsun mitinginde vatandaşlara seslendiğini anımsatan Bakan Kılıç, "25 Mart'ta Genel Başkanımız ve Başbakanımızın Samsun'daki mitingi muhteşem oldu. Samsun tarihindeki en büyük miting oldu. Ama sadece meydanda değil, bulvarda, sokaklarda adeta bir insan seli vardı" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın Atakum ilçesine önem verdiğini vurgulayan Bakan Kılıç, 25 Mart'ta Cumhuriyet Meydanı'nda gösterilen o büyük sevginin, 30 Mart sabahı sandıkta da çok büyük bir yansıması olacağına inandığını açıkladı.

"Sen Yorulma Usta, 30 Mart'ta Millet Konuşacak"

Başbakan Erdoğan'ın Van ve Diyarbakır'da sesi kısıt bir şekilde yüz binlerce kişiye hitap ettiğini hatırlatan Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mitingleri seyrettiniz mi? Değerli kardeşlerim nasıl bir Genel Başkanımız ve Başbakanımızın olduğunu gördünüz mü? Kendini bu millete feda eden, sesini ve canını bu millete feda etmek için bir an olsun gözünü kırpmayan Genel Başkanımızın, Başbakanımızın olduğunu gördünüz değil mi? Onun için biz ne diyoruz. Sen yorulma usta, 30 Mart'ta millet konuşacak. 30 Mart'ta Atakum konuşacak, 30 Mart'ta Türkiye konuşacak."

Bakan Kılıç ve AK Parti belediye başkan adayları daha sonra seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara karanfil attı.