BAKAN KILIÇ, OTİSTİK ÇOCUKLAR VE AİLELERİ İLE BULUŞTU

28 Mart 2014

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç , AK Parti İlkadım İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen, otistik engelli çocuklar ve ailelerinin bir araya geldiği kahvaltı programına katıldı.

Bakan Kılıç, AK Parti'nin Türkiye en doğusundan en batısına, en kuzeyinden güneyine kadar her bir metrekaresinde yaşayan fertleri tek bir çatı altında kucaklayan bir yapısı olduğunu hatırlatarak, AK Parti siyasetinin temel taşının 'birey' olduğunu söyledi.

Yapılan yatırımların, atılan adımların toplumun her kesimini kucaklayan, onların sorunları çözen ve hayatlarını daha kolay idame ettirebilmelerini sağlayan bir yapıda olmasına büyük önem verdiklerinin altını çizen Bakan Kılıç, "Bu kapsamda, otistik çocuklarımızın, kardeşlerimizin kendileri ve aileleri için neler yapılabilir noktasında önemli atılımlar yapıyoruz. Amacımız; onların kendilerini daha iyi hissedebileceği ortamları oluşturmak, ailelerinin yükünü paylaşmak. Hepimiz engelli yakını ya da engelli adayıyız. Bu düsturla hayatımıza devam etmek, bu kardeşlerimizin topluma katılımında etkin rol oynamak, elimizden gelen yardımı yapmak, her şeyden önce vatandaşlık görevimizdir." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, Bakan Kılıç'ın yanı sıra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Erdoğan Tok ile otistik engelli çocuklar ve aileleri katıldı.