BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANTISINA KATILDI

19 Şubat 2015

Ak Partili belediye başkanları, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında Ankara’da bir araya geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katıldığı toplantıda Başbakan Davutoğlu, tüm Türkiye’yi sarsan Özgecan Aslan cinayetini hatırlatarak, Antalya’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Merkezi’ne Özgecan’ın isminin verileceğini tekrarladı.

 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki “Ak Parti Belediye Başkanları İstişare ve Yönlendirme Toplantısı”na katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başbakan Davutoğlu, Özgecan Aslan cinayetinin tüm Türkiye’yi sarstığını hatırlatarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Antalya’daki Gençlik Merkezi’ne “Özgecan Aslan” isminin verileceğini bir kez daha tekrarladı. Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:
Özgecan’ın adı gençlik merkezinde yaşayacak
“Özgecan kızımıza yöneltilen şiddeti, bir kez daha lanetliyorum. Bu, ne insanlık vicdanına ne vatandaşlık anlayışına ne de bir şehre ait olma anlamında hemşehrilik anlayışına sığar.Bu, hunharca saldırıyı lanetlerken, gerçekten şehir kültürü, birlikte yaşama kültürü anlamında çok güzel bir örnek sergileyen değerli babası Mehmet Aslan'a, değerli annesi Songül Aslan'a bir kez daha teşekkür ediyorum. Ana muhalefet partisi liderinin dahi bu cinayet üzerinden karşıtlık üretmeye çalıştığı bir ortamda Mehmet Aslan aslında bu topraklara nüfuz etmiş gür sesiyle haykırdı. Kendisine bir kez daha ‘Özgecan sadece sizin değil bütün bu milletin kızıydı’ diyorum ve hatırası bu topraklarda hep yaşayacaktır. Özgecan kızımızın adını Antalya’daki açtığımız gençlik merkezine veriyoruz.”
Başbakan Davutoğlu konuşmasında, Ak Partili belediye başkanlarına, "Şiddete karşı, özellikle de kadınlara yönelik şiddete karşı bütün belediye başkanlarımıza buradan görev veriyorum: İlk vazifeniz kadınlara karşı şiddeti engellemek olacak. Hiçbir şekilde bu şiddetin yaygınlaşmasına izin vermeyeceğiz" diye seslendi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasından diğer satır başları ise şöyle:
-İlk yapılacak Bakanlar Kurulu kararıyla hayata geçirilmek üzere, kapanan belediyelerden ilçe ve büyükşehir belediyelerine intikal eden borçlar bir yıl ertelenmiştir.
-Bütün büyükşehir belediye başkanlarına sesleniyorum; diğer partilerin elinde olanlara, eğer herhangi bir ilçeye dönük ayrımcılık yapılırsa ve yapılması gereken hizmetler aksatılırsa, o ilçe bu hizmeti alamıyorsa, gerekli hukuki işlem hemen yapılacak ve o hizmet merkezden yapılıp büyükşehir belediyelerine mahsup edilecek. Biz buna tahammül gösteremeyiz.
-Meclis'te çok ilginç bir koalisyon oluştuğunu ibretle izliyoruz. Dün AK Parti'ye saldıran 6-7 Ekim olaylarının provokatörü HDP'liler ile o günlerde bu provokasyona çanak tutan Anamuhalefet partisi görünümünde, aslında bu rolü hiçbir zaman doğru dürüst oynayamayan CHP yan yana geldi. Birlikte Meclis'in o vakur ortamını kirlettiler. Arkasından da bunlara MHP destek verdi. Eğer bir yerde toplumsal karşıtlığı körükleyen HDP ve MHP aynı anda karşı çıkıyorsa biz doğru yoldayız demektir.