BAKAN KILIÇ'IN MİLLİ TAKIMA TEBRİK TELEFONU

05 Nisan 2014

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olarak altın madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp'i ve Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'yı telefonla arayarak tebrik etti.

'Ülkemizde binlerce kilometre uzakta bayrağımızı göndere çektirip, Milli Marşımızın o salonda okunmasını sağlamanız bize büyük gurur verdi' diyen Bakan Kılıç, "Kazandığınız başarılar göğsümüzü kabarttı. Avrupa Şampiyonluğu kazanan bir sporcunun bir sonraki hedefi bellidir. Bundan sonra senin de hedefin 2016 yılında Rio'da düzenlenecek olimpiyat oyunlar. Brezilya'dan 'olimpiyat şampiyonu' olarak döneceğine inancım tam." ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, Federasyon Başkanı Yerlikaya ile yaptığı görüşme ise millilerin şampiyonada gösterdiği başarının kendileri adına memnuniyet verici olduğuna değinerek, "Sizlerin nezdinde bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ederim. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak sizlere desteğimiz tam. Başta devam eden Avrupa Şampiyonası olmak üzere bundan sonraki tüm uluslararası müsabakalarda sporcu kardeşlerime ve sizlere başarılar dilerim." şeklinde konuştu.