CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ZÜMRÜDÜANKA "YEŞİLAY ENLERİ 2015" ÖDÜL TÖRENİNDE KONUŞTU

04 Mart 2015

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zümrüdüanka "Yeşilay Enleri 2015" ödül töreninde önemli değerlendirmelerde bulundu. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç`da katıldı.

 Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zararlı alışkanlıklarla ve bağımlılıkla mücadelenin tüm dünyanın gündeminde olan bir konu olduğuna dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İktidarımızdan önce yine gündemde olan, hatta biliyorsunuz Anayasamızın 58. maddesinin gereği olan ve oradaki gençliğin korunması başlığında yer alan bir hükümdür bu. Yasa değil, anayasa hükmü" dedi.

 Orada çok açık, net bir şey söylendiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:
 "Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır. Bu kadar açık ve net. Buna rağmen bu mücadeleyi verdiğiniz zaman birileri bunu farklı yerlere çekmenin hep gayreti içine girerler. Yani bu anayasa hükmünü de biz iktidarımızda getirmedik. Sağ olsunlar bizden önce bunu getirdiler. Onların da elleri, dilleri dert görmesin, çok hayırlı bir iş yapmışlar. En gelişmişinden en geri kalmışına kadar tüm ülkeler, halklarını bu tehlikeden korumak için yoğun bir gayret içindeler. Çok ciddi bir mücadele veriyorlar."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnancını, tarihini, kültürünü, medeniyetini bilen çocuklar, gençler, bu ülkenin geleceğinin teminatıdır. Kötü alışkanlıklarla, bağımlılıkla mücadelenin en etkili yolu budur" ifadelerine yer verdi. 
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ilkokul çağındaki çocuğun ağzında sigara olduğunu belirterek, " Ortaokul çağındaki çocuk alkolle tanışmış. Lise çağındaki genç, maalesef uyuşturucuyla hemhal. Artık üniversiteyi söylemiyorum" diye konuştu.
Bu çocuklara doğruyla yanlışın, haramla helalin, faydalıyla zararlının ölçüsünün, kriterinin verilmediğini dile getiren Erdoğan, ölçünün olmadığı yerde savrulmanın kaçınılmaz olduğuna dikkati çekti.
 Erdoğan, "Biz önce çocuklarımıza doğruyu yanlışı en güzel şekilde öğreteceğiz, sonra da buna uyup, uymadıklarını yine en sıkı şekilde takip edeceğiz. Tabii her şeyden önce de kendimiz onlara örnek olacağız. Meseleyi, 'Ele verir talkını, kendi yutar salkımı' işine çevirmeyeceğiz. Kendimiz sigara içerken, çocuğumuza 'sigara içme' demenin faydası olmadığını bileceğiz. Kendimiz alkol kullanırken, çocuğumuza 'alkol zararlı' demenin boş olduğunu unutmayacağız. Kendimiz kumar illetine bulaşmışken, çocuğumuzu ondan uzak tutamayız. Kendimiz teknoloji bağımlısı, internet bağımlısı durumundayken çocuğumuzu bu sorundan azade kılamayız"  değerlendirmesinde bulundu.
 "Suyu topyekun temiz tutacağız"
 Maneviyatı güçlü nesillerden bahsettikçe bazılarının rahatsız olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:
 "Asıl kötü alışkanlıkların, bağımlılığın pençesine düşen nesillerden rahatsız olunmalı. İnancını, tarihini, kültürünü, medeniyetini bilen çocuklar, gençler, bu ülkenin geleceğinin teminatıdır. Kötü alışkanlıklarla, bağımlılıkla mücadelenin en etkili  yolu budur. Bir yandan bu sorundan şikayet edip, diğer yandan bunun sebebi olan hayat biçiminin güzellemesini yapan, kusura bakmasın ya kendini kandırıyordur, ya da milleti kandırmaya çalışıyordur. Bunun için devlet olarak, toplum olarak, medya olarak, eğitim kurumları olarak hep birlikte kendimize çeki düzen vermemiz gerekiyor. Bu mesele sıradan bir sosyal sorumluluk konusu değildir. Bu, millet olarak geleceğimizi doğrudan ilgilendiren bir beka meselesidir. Bir kez daha ifade ediyorum. Yaşadığımız sorunların hiçbiri diğerinden bağımsız değildir. Hepsi de birbiriyle ilişkili. Dolayısıyla çözüm de aynı şekilde olmalıdır. Sadece bir meseleyi çözmeye çalışmak, suyun içindeki bir damlayı temizlemeye çalışmak gibidir. Bu da hiçbir işe yaramaz. Suyu topyekun temiz tutacağız ki içindeki damlalar da temiz kalsın."
Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı'ya "En Yeşilaycı Özel Ödülü" verildi.