"DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VE BERATI TEVCİH"TÖRENİ YAPILDI

16 Mart 2015

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi" törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Gazi ve şehit yakınlarının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni şereflendirdiğini" ifade etti. Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da ikamet eden 27 şehit yakını ve gaziye Devlet Övünç Madalyalarını verdi.

Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni, 2010'dan bu yana ilk defa gerçekleştirilirken, tören 44 ilde eş zamanlı olarak yapıldı. İllerde valiliklerin organizasyonuyla madalyalar sahiplerine verildi.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki törene Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kuvvet komutanları ile şehit yakını ve gaziler katıldı.
Aselsan Radar ve Elektronik Harp Teknolojileri Merkezinin açılış töreni
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki töreninin sona ermesinin ardından Gölbaşı’nda düzenlenen Aselsan Radar ve Elektronik Harp Teknolojileri Merkezinin açılışında da Bakan Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik etti.