“SALDIRI SADECE FENERBAHÇE'YE DEĞİL TÜRK SPORUNA YAPILMIŞTIR"

06 Nisan 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fenerbahçe kafilesine yönelik saldırıyla ilgili olarak TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ile bir araya geldi.

 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırının sadece bu kulübe değil, Türk sporuna ve Türk futboluna yapıldığını belirterek, “İnanıyorum ki bu olaydan Türk sporu ve futbolu güçlenerek çıkacak” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Fenerbahçe kafilesine yönelik saldırıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ile TFF’nin Riva’daki tesislerinde bir araya geldi.
Toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan Bakan Çağatay Kılıç, toplantıda federasyon, kulüpler birliği ve tüm kulüplerin temsilcilerine İçişleri ve Adalet Bakanlıkları ile yaptığı görüşmelerdeki bilgileri paylaşacağını söyledi. Yapılacak toplantının; Türk sporunun, Türk futbolunun daha güçlenerek, birbirine kenetlenerek ve gelecekteki çalışmalara çok daha azimle yürüyeceği bir değerlendirme olacağını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Spor denince akla gelen ilk şey kardeşlik, birliktelik, saygı ve hoşgörüdür. Sorunları masaya açıkça yatırarak ve bunları açık yüreklilikle değerlendirerek, öz eleştirimizi de yaparak geleceğe doğru yürüyeceğiz” dedi. Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu saldırı Türk sporuna ve futboluna yapıldı”
“İnanıyorum ki bu olaydan Türk sporu ve futbolu güçlenerek çıkacak. Burada federasyona, kulüpler birliğine, kulüplerimize ve bize düşen görevler var. Hepimiz bunların bilincinde olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu anlamda bugün hızlı bir şekilde bir araya gelen değerli başkanlarımıza ve temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Bu refleksin önemli olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe'ye yapılan saldırının sadece Fenerbahçe Spor Kulübüne değil tüm Türk sporuna ve futboluna yapıldı. Bunun karşısında tek yürek olarak duracağımıza inanıyorum. Bugüne kadar olan süreçte de bu birliktelik ve beraberliğin güçlü örnekleri verildi. Bu şekilde yolumuza devam edeceğiz.” 
TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, yönetim kurulu üyeleri Cengiz Zülfikaroğlu, Mustafa Beyazlı, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Mesut Hoşcan da toplantıya katıldı. 
Bu toplantının ardından Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden kulüplerin başkanları, Bakan Çağatay Kılıç, Yıldırım Demirören ve Göksel Gümüşdağ ile bir araya geldi.
Toplantı sonrası yapılan açıklamada Spor Toto Süper Lig maçlarının 1 hafta ertelendiği bildirildi.