GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ’TAN BİRLİK ÇAĞRISI

10 Nisan 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fenerbahçe kafilesine yönelik yapılan silahlı saldırıya ilgili olarak “Hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz, tepki vermemiz hatta lanetlememiz gereken bir davranış” dedi.

 Bakan Çağatay Kılıç, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Genç Türkiye Zirvesi’nde  önemli açıklamalarda bulundu. 


Fenerbahçeli  futbolcuları taşıyan otobüse yönelik yapılan saldırıdan dolayı duyduğu derin üzüntüyü dile getiren Bakan Çağatay Kılıç,  “Fenerbahçe Spor Kulübümüze geçmiş olsun diyorum ama onun nezdinde tüm spor camiamıza geçmiş olsun diyorum. Bu tip olayların karşısında bir ve beraber şekilde durmanın ne kadar önemli olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Her ne sebeple olursa olsun adının açıkça konması gereken hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz,  tepki vermemiz, hatta lanetlememiz gereken bir davranış”  diye konuştu. 
“Aranızdan belki de dünyanın gidişatını değiştirecek insanlar çıkacak” 
Türkiye’de 30 milyon civarında genç nüfusun olduğunu belirten Bakan Çağatay  Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
 “Benim gençliğimde Türkiye G20’nin başkanı değildi, dünya ekonomilerinin nereye doğru gideceğinin, ne çalışmalar yapacağının tartışıldığı platformun başkanı değildi. Şuan Türkiye G20 dönem başkanı. Bunun bir anlamı var. Şu gerçeği göz ardı edemezsiniz; Türkiye artık daha farklı bir noktada ve önündeki potansiyel çok fazla farklı büyüklüklere gidebilir”
Gençlere,  “kendinize, medeniyetinize ve tarihinize güvenin”  diye hitap eden Bakan Çağatay Kılıç, “Üzerinizdeki geleceğe taşımakla yükümlü olduğunuz misyonu iyi anlayın. Aranızdan belki de dünyanın gidişatını değiştirecek insanlar çıkacak” ifadelerine yer verdi. 
Törende, konuşmaların ardından protokol üyelerine plaketleri takdim edilirken Galatasaraylı futbolcu Hamit Altıntop,  Genç Türkiye Zirvesi Özel ödülüne layık görüldü.